De Rugtas Ghana

€ 167 ingezameld van €750.
22% behaald met 9 donaties!

Mijn naam is Hortence Kooks; 38 jaar oud en werkzaam in de zorg.

I’m “blessed”, gezond, jong, fit, moeder van twee prachtige “soldiers”, die mij ontzettend dierbaar zijn.
Een aantal maanden geleden, heb ik samen met mijn familie een prachtige reis mogen maken naar Ghana. Ik ben in een oogopslag verliefd geworden op dit bijzondere land, de cultuur en de mensen. Het was in één woord: AMAZING.

We hebben veel leuke dingen gedaan: scholen en opvangcentra voor tienermoeders bezocht, door prachtige wijken gelopen en helaas ook in wijken waar kinderen rondzwerven op straat. Kinderen die minder hebben dan mijn twee ‘soldiers’.

Mijn hart brak en ik ben mij er nog bewuster van geworden hoe gezegend wij zijn. Ik heb hier en daar wat kleine donaties gedaan. Het klinkt misschien cliché, maar de kinderen waren zo dankbaar. “Wauw”

Ik weet dat ik niet iedereen kan helpen, maar als iedereen begint met één persoon, dan denk ik dat we een heel eind kunnen komen. We moeten het met elkaar doen!

De powerwoman die mij heeft gemaakt tot wie ik nu ben, mijn fantastische moeder, heeft op een bewuste dag besloten de zorg van een kindje die ze op de hoek van de markt zag op zich te nemen.

Ze zag een baby’tje van 4 maanden op de schoot zitten van haar ‘oma’. Mijn moeder was op slag verliefd en gaf de vrouw wat geld om iets leuks voor het meisje te kopen.
Vervolgens kon ze haar niet meer uit haar hoofd krijgen en niet lang daarna vond er een ontmoeting plaats tussen mijn moeder en de familie van Blessing. Zij zorgen voor het meisje, als haar moeder aan het werk is. Mijn nieuwe zusje is een echte ‘Blessing’, want zij is het zusje dat ik altijd al had willen hebben.We zijn superblij met haar.

Ik ben ook geïnspireerd geraakt door Damian. Damian is een kledingmaker en designer in Accra. Ik was op zoek naar iets unieks voor mijn soldiers en werd verliefd op zijn werk.

Ik heb gelijk een bestelling bij hem geplaatst en vervolgens raakten we aan de praat. Door zijn wilskracht, positieve inzet en focus op zijn goals kwam ik erachter dat hij in de toekomst een schooltje wil openen waar hij jongeren leert kleding te maken. Ik werd nog nieuwsgieriger en met doorvragen kwam ik erachter dat hij ook teruggeeft aan zijn gemeenschap. Hij schenkt een deel van zijn summiere winst aan kinderen in zijn gemeenschap en helpt hen met schoolbenodigdheden als pennen en potloden. Ik vind dit zo uniek.

Deze inspirerende mensen drijven mij om meer te doen.

Het lijkt zo normaal om een gevulde rugtas te hebben voor het hele schooljaar, maar dat is niet het geval voor kinderen die in armoede leven. Ze leven vaak op straat, dus school is het laatste waar ze aan denken. Daarom is het belangrijk om hen bewust te maken dat onderwijs noodzakelijk is en hen hulp daarbij te bieden. Wij kennen allemaal de cijfers en de keiharde realiteit. Wij willen Damian helpen en beginnen in de wijk Newtown in Accra waar Damian woonachtig is. In de toekomst breiden we uit naar Abirew en andere dorpen er omheen. Wij gaan hulp bieden aan 150 kinderen, die thuis wonen en ook op straat. Daarnaast ondersteunen wij ook wereldwijd andere projecten.  

DEZE ACTIE IS VOOR EEN GEVULDE RUGTAS INCL. SCHOEISEL EN UNIFORM VOOR 150 KINDEREN.

GEEF HUN HOOP IN EIGEN LAND EN HELP HEN AAN EEN BETERE TOEKOMST!!

We richten ons op kinderen vanaf 2 jaar (basisonderwijs) tot kinderen van 16 jaar (middelbare school). In de toekomst willen wij hen ook van een lunch voorzien. Dit zal hen helpen om zonder moeite de overstap naar de middelbare school te maken. Met een gevulde maag kun je je tenslotte beter concentreren op school.  

Voor dit project hebben wij een totaalbedrag van €22470,- nodig.

Op dit moment zijn wij bezig met het inzamelen van Engelstalige leesboeken voor kinderen tot 16 jaar. De bedoeling is dat de kinderen deze boeken als geschenk krijgen aan het begin van het nieuwe jaar. Wij willen beginnen met een startbedrag van €750,-

Dit bedrag wordt gebruikt voor het dekken van de kosten voor het inkopen en verschepen van deze boeken naar Afrika.

DOELSTELLING VAN DE STICHTING:                                                                                         Ouders en kinderen stress ontnemen door een helpende hand te bieden en op die manier de kans op een betere toekomst vergroten. Dit door hun rugtas te vullen met; pennen, potloden, gummen, etui, linialen, schriften, voorleesboeken en oefenmateriaal. Ze worden ook voorzien van uniformen en schoeisel. In de toekomst willen we hen een lunch meegeven naar school, tenslotte kun je met een gevulde maag beter presteren. Dat zal hen helpen makkelijker de overstap naar de middelbare school te maken.

DOELGROEP:
Hiervoor hebben we een indeling gemaakt:
02 - 04 jaar = uniform, schoeisel, tas, oefen- en voorleesmateriaal
04 -12 jaar  = uniform, schoeisel, tas (gevuld), oefen- en voorleesmateriaal
12 - 16 jaar = uniform, schoeisel, tas (gevuld), oefen- en leesmateriaal 

SAMENWERKENDE PARTNERS:
Stichting het Rode Lint:
Ondersteunt jongeren en kinderen die hiv-positief zijn en doet aan armoedebestrijding. De stichting heeft meerdere projecten lopen in Nederland, Gambia, Senegal en Kenia.
Er is een goede connectie omdat wij dezelfde visie delen, namelijk mensen helpen positief in het leven te staan. Donatie aan dit project is aftrekbaar via de belastingdienst, de stichting heeft een ANBI status. Contact en informatie: www.hetrodelint.nl of bel 0643453343.

Bewoners initiatief ondersteuning door “Damian Bingy”:
Inwoner van Ghana, designer/ kledingmaker: schooluniformen, tassen.
Samen met andere initiatiefnemers zullen de pennen, potloden, gummen, etui, linialen, schriften, voorleesboeken, schoenen oefen- en voorleesmateriaal aangeschaft worden in Ghana.

Wij hebben hard de financiële middelen nodig om ons werk voort te zetten.
Met uw hulp en betrokkenheid gaat dit zeker lukken! Mocht u dit project een warm hart toedragen en het initiatief van harte willen steunen … dan hopen wij op uw financiële steun en hulp voor een bijdrage.

Bedankt voor uw kostbare tijd en aandacht en als u ook financieel gaat steunen bedanken wij u alvast namens de kinderen van Newtown en de andere delen van Afrika.

Wij sturen u een warme groet en veel liefs namens ons team,

Ashanti Dunand, Hortence Kooks en Gloria Summerville

‘Crown them with love’

Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: [ contact]
€ 167 ingezameld van €750.
22% behaald met 9 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Top 3 donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2018-11-28 15:07:20
€40
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2018-11-28 16:13:13
€25
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2018-12-11 23:57:37
€20
Nieuwste donaties:
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2019-02-10 22:31:01
€7
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2019-01-23 19:28:46
€20
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-01-12 08:54:00
€20
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2018-12-12 20:53:32
€10
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2018-12-12 20:00:51
€5
Delen Delen