Koert-Jan's EPIC road to recovery

€ 3040 ingezameld van €13000.
23% behaald met 93 donaties!
Identiteit is geverifieerd!

UPDATE  Jeetje, zo dankbaar zijn wij voor alle vele donaties die wij al hebben mogen ontvangen! Het heeft ons de mogelijkheid gegeven om knopen door te hakken en alles in orde te maken voor de reis. Daarnaast hebben wij het fantastische nieuws mogen ontvangen dat Koert's werkgever (Exact in Delft) zijn behandeling in Utah en alle bijkomende reiskosten zullen gaan vergoeden. Dus zodoende hebben we de donatie actie op pauze gezet :)

----------------------------

Zou jij een kans op een betere kwaliteit van leven aangrijpen? 
En zou jij die unieke mogelijkheid ook iemand anders gunnen?

(For English scroll down)

 

STEL JE VOOR

Het is ochtend en je wordt wakker in je bed. Je vraagt je af of je wel geslapen hebt de nacht ervoor, want je hebt hoofdpijn en alles voelt zwaar. Je denkt IK GA OPSTAAN, een paar minuten daarna NU GA IK ECHT OPSTAAN, nog iets later NU ECHT! Je gedachtes bedenken het allemaal heel goed, maar je hersenen willen op de een of andere manier niet aansturen om mee te werken. Na een half uur lukt het je uiteindelijk om fysiek op te staan, je strompelt naar de badkamer voor een douche. Eenmaal aangekleed ga je naar beneden waar je kindje aan het spelen is. Je wordt in eerste instantie vrolijk van zijn geklets. Alleen verdwijnt dat fijne gevoel snel, wanneer je merkt dat dat vrolijke geklets ineens veel harder binnen komt. Dat vrolijke geklets lijkt ineens meer weg te hebben van luid geschreeuw. Je ervaart stress, alsof een totaal vreemde voorbijganger plots in je oren begint te schreeuwen. Naast het ondraaglijke geluid, wordt je enorm moe in je hoofd. Alsof je een nacht over hebt geslagen en de volgende ochtend een storm aan ingewikkelde vragen moet beantwoorden. Het liefst ren je weer naar boven, terug naar je veilige bed. Terug naar een plek waar het donker en stil is, waar je alleen bent met een continue stroom aan gedachten waar je niets mee kan.

De situatie die ik hierboven schets is één van de vele vervelende situaties uit het leven van Koert-Jan (37). Mijn vriend en vader van Odin ons 3 jarig zoontje. Maar zijn leven was uiteraard niet altijd zo. Ongeveer 2 jaar geleden sprong Koert bij het wakker worden zo uit zijn bed. Ok, ik overdrijf, hij sprong niet direct uit zijn bed ;) Hij kon namelijk heel goed snoozen bij het wakker worden, maar dat was volledig zijn eigen keus. Eenmaal uit bed was hij klaar voor een nieuwe dag en al het leuks wat hem dat ging brengen. Hij werkte full-time als senior ontwerper bij een gerenomeerd software bedrijf. En naast de lange werkdagen die hij maakte, ging hij vier keer in de week naar de sportschool en in het weekend was hij altijd in voor gezelligheid met onze vrienden. Hij was impulsief, stond altijd AAN en was altijd op zoek naar meer externe prikkels. Als extravert kreeg hij daar zijn energie van en gaf hem dat het gevoel dat hij echt leefde.

 

EEN BRUG TE LAAG

Totdat hij in mei 2017 een auto ongeluk kreeg, een kop staart botsing tussen vijf auto's vlakbij Delft. Naast een auto die total loss was verklaard leek hij redelijk ongedeerd en alleen die dag bracht hij thuis door. De volgende dag ging hij gewoon weer aan het werk en leek hij vrij weinig van het voorval te merken. Hij ging gewoon door met zijn leven. Een aantal weken later was hij met collega's in Amsterdam gezellig met een bootje in de grachten aan het varen. Je kent het wel, zonnetje, drankje, hapje eten en gezellig praten. En toen was daar ineens een wel heel laag bruggetje die te laat werd opgemerkt. Gevolg: Hersenschudding. 

Elke hersenschudding is anders. De een ligt een week plat en kan daarna weer vrolijk verder. Koert lag niet een week plat, hij had wel enorme hoofdpijn en ervaarde diversen andere klachten zoals duizeligheid, cognitieve belemmeringen enz. Dus vrolijk verder gaan na een week was er niet bij. Bij het minste geringste was elke prikkel teveel, voornamelijk licht en geluid. Daarnaast ook visuele problemen, waardoor autorijden vrijwel ook niet mogelijk was en nog maar niet te spreken over sociaal contact. Werken was, zelfs niet met alle inzet die hij had, geen optie meer dus kwam hij volledig in de ziektewet terecht. 

Het traject wat volgde nadat hij maanden thuis zat was ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Revalidatie centrum in, revalidatie centrum uit. Maar dit maakte hem niet beter, enkel leerde hij beter omgaan met zijn beperkingen. In de tussentijd liet hij het hier niet bij zitten. Elke euro op zijn bankrekening en elk zeldzaam half uurtje, die hij op een dag achter een computer kon zitten, investeerde hij om zelf verder te zoeken naar een oplossing. Want elk probleem heeft een oorzaak, dus is er ook een oplossing voor toch? Dit bracht hem bij diverse specialisten zoals neurologen, therapeuten en nog een hele waslijst aan andere artsen, die hem maar iets verder in de richting van herstel zouden brengen. Naast al deze specialisten heeft hij zijn voedingspatroon volledig aangepast, ondersteund hij zichzelf met supplementen op het gebied van hersenverbetering, wandelt en mediteert hij elke dag. En al deze alternatieve behandelingen en levensaanpassingen hebben hem veel gebracht, maar de echte grote verbetering voor zijn hersenen en situatie helaas nog niet. 

 

EPIC TREATMENT

In juli 2018 kwam het zogenoemde Cognitive FX behandel centrum onder onze aandacht. Dit centrum biedt alles onder 1 dak voor mensen met niet aangeboren hersenletsel, dus personen die na een hersenschudding last hebben van PCS (Post Commotioneel Syndroom). Wat dit centrum in een notendop doet is: met o.a. een speciale functionele MRI scan meten waar het probleem d.m.v. activiteit en bloedtoevoer in de hersenen zit en vervolgens een strategie van behandelingen en oefeningen afstemmen om dit probleem op te lossen. Meer dan 1000 mensen zijn hier al behandeld. Veelal met een duidelijke verbetering van hun klachten welke meetbaar worden gemaakt, door een tweede fMRI scan aan het einde van de behandel week. Hierdoor wordt er een duidelijke voor en na situatie zichtbaar.

Het brein en hersenschuddingen is voor veel medici nog steeds een grote onoplosbare puzzel, maar bij Cognitive FX lijken ze de puzzelstukjes op de juiste plek te kunnen krijgen. Na het intakegesprek in oktober 2018 met Cognitive FX middels Skype, voelden wij allebei heel sterk Dit voelt zo goed, dit is wat wij moeten gaan doen.

Maar, dit centrum bevind zich in de Verenigde Staten, in de staat Utah wel te verstaan. Koert zijn behandeling begint op 4 maart 2019. Naast het behandeltraject van een week moeten we er eerder heen vliegen, vanwege de kans op een jetlag, en om te kunnen acclimatiseren voordat de daadwerkelijke behandeling start. Na de intensieve behandelweek bestaat er een kans dat hij nog een aanvullende behandeldag of (thuis)therapie geadviseerd krijgt. Het komt erop neer dat we minimaal twee weken in Utah zullen verblijven met alle bijkomende kosten van dien. Dus naast de kosten voor de behandeling, ook kosten voor de vliegtickets, visums, verzekeringen, autohuur, onderdak, voeding enzovoorts.

Meer weten over Cognitive FX? Bezoek dan https://www.cognitivefxusa.com/WAT WIJ VRAGEN & TERUG GEVEN

Je kunt je dus voorstellen dat dit aankomende avontuur ook op financieel gebied een flinke investering is, maar in onze ogen is elke procent kans op verbetering het meer dan waard. Ons doelbedrag staat nu op €13.000, maar met elke gedoneerde euro zijn wij enorm blij. De drie donateurs met de hoogste donatie worden door ons uitgenodigd om aankomende zomer in onze fijne tuin aan het park te komen BBQ-en.

Uiteraard geven wij niet een standaard BBQ, maar enkel voeding van hoogstaande kwaliteit en geheel volgens de Paleo eetwijze. Graag vertellen wij dan alles over de Cognitive FX EPIC treatment en delen wij ook alles wat we doen op het gebied van een levensstijl die gericht is op een goed en lang leven. 

Daarnaast heeft Koert het voornemen om, met de spaarzame energie die hij heeft, elke dag zijn bevindingen te delen. Hoe is het die dag in zijn werk gegaan, wat heeft hij moeten doen, hoe voelde hij zich daar onder. Gezien vanuit zijn eigen ervaringen is deze informatie heel waardevol voor alle (Nederlanders) die overwegen om ook een behandeling bij Cognitive FX te ondergaan. Ik ga hem daar uiteraard bij helpen, want op een smartphone of achter een laptop zitten is (nog steeds) een uitdaging. Alle informatie die hij tot nu toe al heeft verzameld is sowieso veel waard voor iedereen die hersenletsel heeft (gehad) of degene die daar mee te maken hebben. Op dit moment deelt hij sporadisch zijn informatie, in andere woorden wanneer het hem lukt. 

Volg hem via zijn Instagram account: www.instagram.com/koert.janSTEUN JIJ ONS OOK?

De afgelopen jaren hebben ons al enorm veel wijsheid gebracht, maar ook lege spaarpotjes. Zoals eerder gezegd zijn wij dus enorm blij met elke euro die jij doneert. Want elke euro brengt ons dichter bij het verwezenlijken van ons avontuur, elke euro geeft ons minder zorgen voor de toekomst en voor elke euro zijn wij meer dan dankbaar. Jij steunt Koert zijn herstel en onze missie toch ook?


 

NOG VRAGEN?

Heb je nog vragen over de behandeling of andere vragen voor ons? 
Stuur ons een mailtje naar: herstel@koertjankooijman.nl

 

Liefs Koert-Jan, Odin & Ivy

 

-----------------------------

For english translation: 
https://translate.google.com/translate?hl=nl&sl=nl&tl=en&u=https%3A%2F%2Fwww.doneerdoel.nl%2Factie%2F1521%2Fkoertjans-epic-road-to-recovery

Are you an international reader? You can also donate with Paypal: www.paypal.me/kjkooijman

-----------------------------

Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: [ contact]
€ 3040 ingezameld van €13000.
23% behaald met 93 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Identiteit is geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven is geverifieerd door een kopie ID-kaart of met iDIN (via de bank).
Top 3 donaties:
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2019-02-03 20:07:21
€200
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-02-08 06:11:09
€200
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-02-07 16:45:03
€200
Nieuwste donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-02-11 16:23:07
€10
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2019-02-11 13:11:37
€20
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2019-02-12 15:57:12
€50
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2019-02-11 08:22:34
€50
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-02-10 15:32:36
€10
Delen Delen