Hoe een auto een familie kan onderhouden....

Tenaamstelling rekening geverifieerd!
€ 1344 ingezameld van €8000.
17% behaald met 40 donaties!
Identiteit is geverifieerd!

Beste lezer,

Wij, Mike Bolle, Judith d’Haens, en Joris Bolle, maken deel uit van de Rotary Challenge 2019. 

De bedoeling is dat wij met een Mitsubishi Pajero SUV op 27 september 2019, met nog 15 andere voertuigen van de Rotary Challenge,  naar Gambia gaan rijden.

In de plaats Bundung schenken wij de auto aan onze bevriende familie Nyassi.  We sponseren tegelijkertijd doelen van de Rotary Challenge.  We hopen  met z’n allen 20 oktober heelhuids in Banjul aan te komen.

In 2015 waren wij voor het eerst in the Gambia, the smiling coast of Afrika. 

Bij de strandtent Poco Loco ontmoete wij Pa Sainey Nyassi, the juiceman.

Op het strand had hij een klein hokje waar hij heerlijk vers geperste juice op bestelling verkocht en we raakten in gesprek. 

Hij vertelde ons over Gambia en hoe het was om daar te leven met het weinig wat ze verdienden gedurende het toeristenseizoen die van oktober tot mei loopt. 

De overige maanden is het regenseizoen, zijn er geen toeristen en hebben ze geen inkomsten.  Wat ons toen opviel is dat, ondanks alle armoede, de mensen vrolijk en vriendelijk zijn. Hun familiebanden zijn zeer hecht en betekenen veel voor ze. Zij vinden het de normaalste zaak om samen voor de hele familie te zorgen.

Pa Sainey was vrijgezel, zoals vele jonge mannen daar, omdat ze geen geld genoeg verdienen om een gezin en hun familie te kunnen onderhouden.

Hij had wel grootse plannen en was vastberaden die te verwezenlijken. Hij bood aan om wat van The Gambia te laten zien, organiseerde een taxi en we kwamen op plaatsen waar je kennis maakt met het echte Afrika. Hij bleek een uitstekende en gezellige gids te zijn die veel afwist van zijn land en hij verzorgde uitstapjes tegen een schappelijke prijs. Als hij niet op het strand was om  juice te verkopen, was hij op weg met toeristen die allemaal zeer lovend waren zijn begeleiding.

Hij hield niet zo veel over aan deze reisjes omdat het huren van een taxi bijna net zoveel was als zijn tarief maar die wilde hij niet verhogen. 

Zijn website is: http://pa-safari.com/

In Nederland onderhielden we contact met hem via whatsapp. Elk jaar dat we kwamen werden we hartelijk ontvangen op het vliegveld in Banjul en hij respecteerde onze behoefte aan rust en genieten van het prachtige Gambia.

Eind 2016 liet hij weten dat hij stapel verliefd was op een hele bijzondere vrouw, Kaddy, en dat het zijn droom was om met haar te trouwen, een gezin te stichten en voor hen te zorgen. 

Maar, daar kwam wel wat bij kijken. Ten eerste moest er een goed bed zijn en moesten de families onderling het eens zijn over een bruidschat. Ons huwelijkscadeau werd dus een bed en in april 2017 werden we uitgenodigd voor hun bruiloft.

We vonden het een eer dat we dit prachtige feest mochten meemaken maar ook van hun kant waren ze zeer vereerd dat wij erbij konden zijn. Het was werkelijk een schitterende ervaring.

In juni 2017 kregen we te horen dat Kaddy zwanger was en 15 februari 2018 werd de kleine Fatoumata Judith geboren. Het is heel bijzonder dat kinderen 2 namen krijgen en zeker een buitenlandse naam. We voelden ons wederom oprecht vereerd hierdoor, zeker toen we gevraagd werden om haar als petekind te zien.

Afgelopen december 2018 waren we weer in Gambia. We genoten van de snel opgroeiende Fatoumata Judith, gingen boodschappen op de lokale markt doen, samen koken en hebben onwijs lekker gegeten bij hun thuis. Het ging natuurlijk ook over hun toekomst en over zijn opgezette bedrijfje wat wel redelijk liep maar waar hij weinig aan overhield. Daar zijn de eerste gesprekken ontstaan over het brengen van een auto naar Gambia.

Niet alleen dat zij, als gezin en familie, er meer aan over zouden houden, maar ook dat hij in staat is om tijdens de regenperiode nog wat te verdienen door de lokale bevolking naar hun familie te brengen.

We zijn dus op zoek gegaan naar een geschikte auto; 4x4, 7 persoons met airco voor de toeristen,  waar niet al te veel elektronica in zat en waar in Gambia voldoende onderdelen van beschikbaar waren.

Daarnaast de mogelijkheden onderzoeken om aan te sluiten bij een groep die op reis gaan naar Gambia. Zo zijn we terecht gekomen bij de Rotary Challenge Zwijndrecht die auto’s naar Gambia rijden en ze daar verkopen op een veiling.  De opbrengst hiervan wordt gedoneerd aan de Stichting Scholenplan Gambia en de stichting Yepafrika. 

De aankoop van de auto, de reis er naar toe en de sponsoring van de Rotary Challenge, kost ons  rond de € 11.000,00.

We kunnen dit alleen verwezenlijken als we geholpen worden door anderen die onze doelen een warm hart toedragen.

We zouden het zeer waarderen als u bereid bent een donatie te doen aan deze projecten.

Elke bedrag is welkom, hoe klein dan ook!!!

We zijn graag bereid vragen te beantwoorden of zaken toe te lichten onder telefoonnummer: +31 (0)610808559 of mcbolle@zeelandnet.nl

 

Alvast onze hartelijk dank.

Mike Bolle, Judith d’Haens en Joris Bolle.

 

Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: [ contact]
€ 1344 ingezameld van €8000.
17% behaald met 40 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Identiteit is geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven is geverifieerd door een kopie ID-kaart of met iDIN (via de bank).
Top 3 donaties:
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2019-05-15 09:05:00
€104
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2019-02-06 08:28:45
€100
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2019-02-19 15:17:44
€100
Nieuwste donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-09-05 18:18:23
€25
Avatar
f van de velde
Doneerde op: 2019-09-05 12:41:00
€20
Avatar
D&J
Doneerde op: 2019-09-05 06:19:15
€40
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-09-04 20:44:55
€20
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-09-04 09:35:51
€50
Delen Delen