Help onze moeder Elles naar herstel!

€ 10130 ingezameld van €18000.
56% behaald met 404 donaties!
Identiteit is geverifieerd!

Want dit leven gun je niemand.

Het verhaal: 

Een jaar geleden was ik met mijn moeder en een kennis op een beurs. Maar wat een leuke dag moest worden liep uit op een drama. Ik zag mijn moeder plots van twee meter hoogte op haar achterhoofd vallen. Met een zware hoofdwond en het verlies van bewustzijn, werd zij met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze had een zware hersenkneuzing. Weken gingen voorbij en in plaats van verbetering, volgde er verslechtering. Later volgde de diagnose, niet aangeboren hersenletsel (NAH).  

Al 14 jaar zorgt onze lieve en zorgzame moeder Elles helemaal alleen voor mij en mijn twee broertjes. Ondanks het feit dat wij weten dat haar leven vaak zwaar was en het haar niet altijd even makkelijk afging, deed zij toch altijd alles voor ons en zorgde zij voor een onbezorgde jeugd. Ze cijferde zichzelf altijd weg en stond altijd voor iedereen klaar. Mijn moeder had een grote passie voor dansen en muziek, hield van gezelligheid, humor en organiseerde van alles voor ons. Kortom de liefste moeder van de wereld.  

Na het ongeluk veranderde onze moeder langzaamaan van een leuke, spontane, ondernemende, hardwerkende en krachtige moeder naar een zieke kasplant die gevangen zit in haar eigen lichaam. Mijn moeder is een vechter en streeft naar genezing, maar na vele onderzoeken, revalidatie en alternatieve behandelingen, mocht dit helaas niet baten. Er wordt in Nederland gezegd "Accepteren en leer er maar mee leven". 

Dankzij een unieke behandeling in de Verenigde Staten kan onze moeder echter weer de oude worden. Een leuke, lieve en ondernemende vrouw die genoot van elk moment in haar leven. 

Helpen jullie ons mee onze “oude” moeder weer terug te krijgen, want dit leven wens je niemand toe. 

 

Klachten: 

Mijn moeder heeft last van een zware overprikkeling, waardoor zij geen geluid en licht kan verdragen. De eerste maanden lag zij alleen maar in het donker, nu heeft zij altijd haar zonnebril op en oordoppen in, omdat het geluid 10 keer harder binnenkomt dan normaal, hierdoor kan zij de kleinste geluiden niet verdragen. Denk hierbij aan fluitende vogels, krakende zakchips, het geluid van servies, spelende kinderen, muziek, pratende mensen, enzovoort. Het gaan naar bijvoorbeeld een winkel of supermarkt is voor haar dus onmogelijk. Ook een verjaardag, op visite of bezoek ontvangen, lukt haar niet. Kortom ze kan eigenlijk nergens heen, want overal is licht en geluid. 

De klachten die onze moeder ook dagelijks heeft, zijn:  

* Hoofdpijn 

* Hersenpijn 

* Migraine aanvallen (braken) 

* Altijd moe en uitgeput 

* Niet tegen bewegingen kunnen 

* Geen televisie kunnen kijken 

* Geen muziek kunnen luisteren 

* Hoort altijd een ruis en piep in de oren 

* Geen concentratie meer 

* Niet goed kunnen lezen 

* Misselijk 

* Niet kunnen koken 

* Geen dingen tegelijkertijd kunnen doen  

* Niet meer kunnen autorijden 

* Draaiduizeligheid 

* Interactie met mensen, ook aan de telefoon is erg zwaar en lukt nauwelijks 

Kortgezegd: het enige dat onze moeder dagelijks nog kan, is op bed en op de bank liggen en wachten tot de dag weer voorbij is.  

 

De behandeling 

Toen was er weer hoop! 

CognitiveFX heeft een baanbrekende, vernieuwende en unieke behandelmethode ontwikkeld die nergens anders ter wereld op deze manier wordt toegepast, maar die tot nu toe al meer dan 1000 mensen met traumatisch hersenletsel genas.  

Uitgangspunt van de behandeling bij CognitiveFX is een functionele cognitieve MRI scan (een FNCi), waarbij precies in kaart wordt gebracht welke gebieden in je hersenen hyper- en onderactief zijn en waar de bloedtoevoer niet optimaal is. Op basis van de resultaten wordt de EPIC (Enhanced Performance in Cognition) treatment gestart, waarbij de patiënt fysiek en cognitief wordt uitgedaagd, precies die hersengebieden aan het werk zet die het nodig hebben. 

Alles over de behandeling bij CognitiveFX vind je hier: Cognitivefxusa.com 

Begin juni 2019 gaat Elles naar Amerika voor deze geweldige kans. De behandeling duurt een week en kost, inclusief ticket, verblijf en na-traject ongeveer €18.000, waarvan 5% per donatie naar deze website gaat. Een heleboel geld, maar we willen deze kans op een normaal leven niet aan ons voorbij laten gaan. En dus besloten wij deze crowdfunding voor onze moeder op te zetten. Wij hopen dat we dit bedrag of een gedeelte ervan voor onze moeder bij elkaar krijgen, zodat zij weer kans krijgt op een normaal leven. Zodat wij thuis weer van haar kunnen genieten. En wij gezamenlijk weer kunnen eten, televisie kunnen kijken, muziek kunnen luisteren, verjaardagen kunnen vieren, enz. Hoe fijn zou dat weer zijn… 

Alvast enorm bedankt! 

Lieve groet,

Michael, Wesley & Kevin

 

Extra informatie:  
Alles over de behandeling bij CognitiveFX vind je hier: Cognitivefxusa.com 
Benieuwd naar het verhaal van Eva waardoor weer hoop kregen voor onze moeder? Je leest het hier: Over hoop na hersenschudding 
Lees ook het ervaringsverhaal van Alies, de tweede Nederlander die CognitiveFX bezocht: Ik ben er weer, nou ja bijna 

We vinden het geweldig als je deze actie deelt via social media en/of je familie, kennissen en vrienden oproept om te doneren. Doneren kan ook anoniem.  

Wil je liever niet op deze website doneren, heb je liever niet jou naam op dit platform? Dan mag je het geld ook naar onze rekening overmaken: NL 27 INGB 0002 555678 tnv. EET Kriek

Heb je vragen over Elles' letsel, de reis en de behandeling? Aarzel niet en neem contact met ons op: michaelkriek1997@gmail.com  

 

Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: [ contact]
€ 10130 ingezameld van €18000.
56% behaald met 404 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Identiteit is geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven is geverifieerd door een kopie ID-kaart of met iDIN (via de bank).
Top 3 donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-03-07 17:11:46
€300
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-05-09 16:20:19
€300
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2019-04-21 11:16:28
€250
Nieuwste donaties:
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2019-05-24 10:11:55
€20
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-05-19 15:50:53
€10
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2019-05-16 20:50:38
€25
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-05-10 12:30:28
€10
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-05-09 16:20:19
€300
Delen Delen