Wie helpt mij na de dood van mijn moeder aan een nieuw begin?

Lieve mensen, Ik heb deze crowdfunding actie aangemaakt voor mezelf, Patrick Vestjens uit Reuver (Limburg). Enkele weken geleden heb ik mijn moeder, Ans, v... [lees hieronder verder]

Beheerder: Het rekeningnummer en/of legitimatiebewijs is gecontroleerd!
€ 6000 Doel
€ 55 gedoneerd
5 Donaties

Lieve mensen,

 

Ik heb deze crowdfunding actie aangemaakt voor mezelf, Patrick Vestjens uit Reuver (Limburg). Enkele weken geleden heb ik mijn moeder, Ans, verloren, als gevolg van longkanker. De ziekte was zo agressief dat mijn moeder binnen 3 weken na de ziekenhuisopname en diagnose, al kwam te overlijden. Het ging allemaal zo snel dat het onwerkelijk was. Haar dood kwam als een schok en totale verrassing.

 

Ik had een hele hechte band met mijn moeder. We leken veel op elkaar qua karakter. Beiden zeer eerlijke en loyale mensen, zachtaardig en met ons hart op de juiste plaats. We stonden altijd klaar voor een ander, soms tot het punt dat we meer gaven dan we konden en onszelf te kort deden. Zelf heb ik altijd moeite gehad om hulp te vragen, omdat ik het gevoel had dat ik eerst alles zelf op moest lossen en bang was om me kwetsbaar op te stellen.

 

Aan het einde van 2018 – ongeveer een half jaar voor de dood van mijn moeder – ben ik weer bij haar in huis ingetrokken, als gevolg van een stuk gelopen liefdesrelatie, waarbij mijn ex-vriendin me gemanipuleerd heeft en met hoge schulden achtergelaten. Ik geef toe dat ik op jongere leeftijd zelf niet altijd verstandig met mijn geld ben omgegaan, maar het grootste deel van mijn schulden zijn ontstaan doordat ik geliefden en familieleden geprobeerd heb te helpen, toen zij zelf financiële problemen hadden.

 

Ik heb altijd hard gewerkt en geprobeerd mijn eigen geld te verdienen, vooral in fabrieken. Terug in mijn ouderlijk huis, vond ik weer een baan als fabrieksarbeider. Ik had mezelf tot doel gesteld om mijn schulden zo snel mogelijk af te lossen. Dit ging voortvarend, maar door de plotse ziekte en dood van mijn moeder en de mentale en emotionele stress als gevolg hiervan, zit ik nu in de ziektewet. Ik heb mijn ouderlijk huis moeten verlaten door prive omstandigheden en woon nu tijdelijk in bij een goede vriend van me. Ik ben op zoek naar eigen woonruimte. Ik heb nooit een hechte relatie met mijn vader gehad. Na de dood van mijn moeder, sta ik er alleen voor. ( in de zin van geen hulp meer ze was mijn bescherm engel ) Bovendien was er nauwelijks geld in de familie. Ben nooit iets tekort gekomen. Veel liefde is heel veel waard. 

 

Ik wil niets liever dan eindelijk mijn schulden aflossen, een eigen huurwoning of appartement vinden en een nieuw begin maken. Ook mijn moeder wilde niets liever dan dat ik met een schone lei kon beginnen. Ik wil dat ze trots op me kan zijn en ik haar herinnerig als inspiratie kan meenemen in de rest van mijn leven. Ik ben nu aan het bijkomen van alles wat er in korte tijd gebeurd is, maar wanneer de storm gaat liggen en ik nieuwe woonruimte vind, wil ik het werk in de fabriek weer oppikken.

 

Mijn beste vriend Miquel kwam met het idee om deze crowdfunding te proberen. Hij moedigt me aan om me kwetsbaar durven op te stellen en heeft me geholpen deze tekst te schrijven. Helpen jullie mij mee aan een nieuw begin? Mijn totale schuld is 6000 euro. Alle beetjes helpen om dit af te lossen. Mijn filosofie is dat wanneer 1200 mensen 5 euro doneren of 600 mensen 10 euro, ik mijn schulden na jaren eindelijk achter me kan laten.

 

Zowel ik als mijn moeder zijn ons leven lang al fanatieke supporters van Ajax. We zijn trots op de grote prestaties die Ajax dit seizoen heeft geleverd. Door een lift van vrienden kon ik gelukkig aanwezig zijn bij de huldiging van Ajax na het behalen van het landskampioenschap. Ik hoop dat mijn Ajax-broeders een klein steentje willen bijdragen zodat ik moeilijke jaren achter me kan laten en een nieuw begin maken. Ik ben zeer dankbaar voor elke euro die langs deze weg wordt opgehaald. En beloof dat ik verstandig en verantwoordelijk met het geld zal omgaan.

 

Tot slot nog enkele woorden van mijn beste vriend Miquel:

 

“Ik ken Patrick al sinds dat we kleine jochies waren. Hij heeft geen makkelijke jeugd gehad en ook in zijn volwassen leven een hoop meegemaakt. Hij geeft toe zelf ook fouten te hebben begaan, maar een betere vriend als hem kan een mens zich niet wensen. Hij is super loyaal, zorgzaam, beschermend en goudeerlijk. Hij zal zelf altijd mensen in nood helpen. Hij komt op voor oude mensen, voor kinderen, voor dieren, voor iedereen die zichzelf minder goed kan verdedigen. Een broeder die voor anderen klaar staat. Hij is een vechter, iemand die nooit opgeeft. Hij verdient het om een nieuwe start te maken! Helpen jullie mee?”

 

Super bedankt en lieve groet,

 

Patrick (en Miquel)

 

Mochten jullie mij een persoonlijk bericht willen sturen of een vraag stellen, dan kan dat op het volgende e-mail adres: Ajaxfan30@outlook.com

 

10 Nieuwste Donaties

Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-06-23 19:48:39
€ 5
Avatar
Danny Huijbers
Doneerde op: 2019-06-16 20:22:53
€ 15
Avatar
Enrique
Doneerde op: 2019-06-14 13:36:13
€ 10
Avatar
Kim
Doneerde op: 2019-06-13 13:26:41
€ 20
Avatar
Laura
Doneerde op: 2019-06-09 16:18:57
€ 5

Reageer mee op facebook:

Delen Delen