Hulphond bij Anorexia en PTSS

Tenaamstelling rekening geverifieerd!
€ 3199 ingezameld van €8000.
40% behaald met 140 donaties!
Identiteit is geverifieerd!

Hoi! Ik ben Sophie, en als je op deze pagina terecht bent gekomen, dan hoop ik dat je mij wil helpen om het geld voor de opleiding van mijn hulphond bij elkaar te sparen.

Ik ben 24 jaar oud en ben gediagnosticeerd met Anorexia Nervosa en PTSS. In september 2019 is er een prachtige Golden Retriever bij mij komen wonen, die onder begeleiding van kynologisch instituut 't hart zal worden opgeleid tot hulphond.  

Begin 2018 kon mijn hart de ziekte niet meer aan, en ben ik bijna overleden door de gevolgen van mijn anorexia. Na een lange periode van (ziekenhuis)opnames, zijn mijn behandelaren aan de slag gegaan met de aanvraag voor een hulphond. 
In september 2019 zijn wij gestart met de opleiding, en sindsdien is ze onmisbaar voor mij. 

Vanwege de hoge kosten heb ik enorm getwijfeld of ik dit traject aan zou durven. Ik heb de pech in een gemeente te wonen die de opleiding niet vergoed, en moet daarom de volledige 8000 euro zelf ophoesten. 

Echter gaf het perspectief op herstel van mijn ziektes doorslag. Wanneer je, zoals ik, langer dan 10 jaar anorexia hebt, is de kans op genezing nog maar heel klein. Nu mij de kans wordt geboden om tegelijkertijd mijn anorexia en de ptss aan te pakken, wil ik dit dus met beide handen aangrijpen. Ik wil zó graag weer verder met het échte leven, en een hulphond zou daar een grote rol in kunnen spelen. 
Ik heb keihard gespaard om alles bij elkaar te krijgen, maar het bedrag is zo groot dat dit me in mijn eentje nooit gaat lukken.

Hoe spannend ik het ook vind, besloot ik dat het tijd was om hulp te gaan vragen.

Dus daarom bij deze de vraag: willen jullie mij helpen om de opleiding van mijn hulphond rond te krijgen? 

 

Liefs,

Sophie

 

Aanvullende informatie:

-        Het idee voor een hulphond ontstond nadat Perro (de hond uit mijn ouderlijk huis) mij wakker begon te maken tijdens nachtmerries. Na enig onderzoek bleek dat honden steeds vaker worden ingezet bij de behandeling van o.a. eetstoornissen en PTSS. Deze behandelvorm wordt ook wel Animal Assisted Therapy genoemd. Dieren blijken vaker en sneller contact te kunnen leggen met patiënten, waar psychologen en artsen stagneren in een proces. 

-        Mijn puppy is geboren in een nestje met 10 pups. De pups worden gescreend, en de meest kalme en stabiele pup wordt mij toegewezen. De fokkers hebben ervaring met o.a. stichting hulphond en stichting blindengeleidehond. Fun fact: mijn puppy is het achternichtje van onze familiehond Perro.

-        De opleiding tot hulphond duurt ongeveer anderhalf jaar. Door een combinatie van individuele trainingen en groepslessen, leert de hond alle vaardigheden aan die van een hulphond mogen worden verwacht. Na anderhalf jaar wordt een examen afgenomen en wordt ze officieel geregistreerd als hulphond. De hond legt vervolgens elk jaar een examen af om aan te tonen dat zij nog steeds beschikt over de vaardigheden die een hulphond behoort te hebben. 

-        Gemiddeld liggen de kosten van een hulphondenopleiding tussen de 8.000 en 20.000 euro. In Nederland verschilt het per gemeente of je de opleiding wel of niet vergoed krijgt. Zorgverzekeraars vergoeden vooralsnog geen hulphonden. Wanneer je pech hebt en in een gemeente woont die het niet vergoedt, dan ben je volledig op jezelf aangewezen om het opleidingsgeld bij elkaar te krijgen. 

-         Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar traumahonden en hun meerwaarde. Hieruit blijkt dat de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van cliënten zichtbaar vergroot. In mijn geval zou een hulphond betekenen dat ik op den duur mijn studie weer kan oppakken en op een gegeven moment weer kan gaan werken. Enkele voorbeelden van waar zij mij bij gaat helpen zijn:

·        hulp bij trauma stabilisatie (nachtmerries)

·        omgaan met negatieve gedachten/emoties

·        het vasthouden van een gezond ritme/dagstructuur

·        hanteren van spanning/stress

·        verhinderen van negatief gedrag (bijv. nauwelijks eten en niet genoeg rust pakken) 

·        focus verleggen bij triggers/negatieve gevoelens

·        hanteren van paniekaanvallen 

·        vroegtijdig signaleren van een te lage bloedsuiker

Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: [ contact]
€ 3199 ingezameld van €8000.
40% behaald met 140 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Identiteit is geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven is geverifieerd door een kopie ID-kaart of met iDIN (via de bank).
Top 3 donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2020-01-24 08:47:05
€500
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2020-01-27 11:53:14
€150
Avatar
B.V. Stichts Beheer van 1952
Doneerde op: 2020-01-27 12:14:54
€150
Nieuwste donaties:
Avatar
Jamela
Doneerde op: 2020-02-22 12:09:24
€5
Avatar
Elly
Doneerde op: 2020-02-16 11:50:36
€10
Avatar
Marjan Post
Doneerde op: 2020-02-15 23:56:58
€25
Avatar
Monique
Doneerde op: 2020-02-15 22:05:00
€10
Avatar
Marlou
Doneerde op: 2020-02-15 14:38:03
€5
Delen Delen