11 jaar pijn! Helpt u mij mee dit te stoppen?

€ 7606 ingezameld van €15000.
51% behaald met 304 donaties!

Ongevallenanalist met een whiplash, je zal het maar zijn/hebben.

07-07-2008 16:15 uur Vestdijktunnel Eindhoven.

Ik wacht bij de verkeerslichten en kijk in mijn binnenspiegel. Ik zie een auto, een fiat Brava hard aan komen rijden op mijn baan. Een flits door mijn hoofd, het zal toch niet dat… ik draai mijn hoofd en kijk naar achteren toe. De Fiat ramt mij van achteren.

 

Dat was het, dat moment heeft mij tot op heden, nu ruim 11 jaar, in zijn greep. 

 

Lezer, ik was een zeer fitte, vrolijke en sociale kerel die echt alles aan kon. Grenzen bepaalde ik zelf en werden niet voor mij bepaald. Ik genoot van het samenzijn en hard werken. Mijn leven begon pas. Sinds de aanrijding word ik geleefd. Ik heb het idee dat ik elke dag aan het watertrappelen ben met mijn vingers en hoofd net boven het wateroppervlak. Vrije tijd is rusttijd en geen tijd om te genieten waar dit wel zo hoort te zijn. Eigenlijk staat mijn leven stil en dat al 11 jaar.

 

Mensen met hersenletsel, dus met vergelijkbare klachten herstellen of maken zeer goede progressie mee bij het Amerikaanse bedrijf Cognitive FX. Dit wil ik aangaan, dit is winst. Verbetering ligt hierdoor in het vooruitzicht en dat is fantastisch!

 

De behandeling met de extra kosten zoals verblijf en vliegen kost ongeveer 15.000 euro. Nu is mijn vraag of u lezer mij hiermee wilt helpen. Wit u mij helpen met een donatie, ik moet dit doen! Helpt u mij mee dit te realiseren, ik wil niet opgeven! Laat mij afreizen naar UTAH USA en ik zal daar wederom mijn best gaan doen. Met de hoop dat ik hier later een bericht plaats en u bedank omdat ik mijn leven weer terug heb.

Giovanni Giroldi

 

Deze verhalen hebben mij geïnspireerd om deze stap te zetten

https://www.volkskrant.nl/kijkverder/v/2019/medisch-crowdfunden/medisch-crowdfunden-martine-timmerman/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

 

https://www.linkedin.com/pulse/over-hoop-na-hersenschudding-pcs-eva-krook/

 

Hierbij een link naar Cognitive FX

https://www.cognitivefxusa.com/

 

Op woensdag 7 augustus 2019 is er een uitzending van Eva Jinek aan geweid. Dus mocht u geïnteresseerd zijn, u kunt het terug kijken op NPO

https://www.npostart.nl/je-bent-jezelf-niet-meer-zegt-quirien-over-de-schade-na-een-hersenschudding/07-08-2019/POMS_KN_15660211

 

mocht u meer willen lezen over mijn verhaal, hieronder leest u een uitgebreidere versie van de tekst hierboven. 

 

07-07-2008 16:15 uur Vestdijktunnel Eindhoven.

Ik wacht bij de verkeerslichten en kijk in mijn binnenspiegel. Ik zie een auto, een fiat Brava hard aan komen rijden op mijn baan. Een flits door mijn hoofd, het zal toch niet dat… ik draai mijn hoofd en kijk naar achteren toe. De Fiat ramt mij van achteren. Ik heb mijn hoofdsteun gemist, mijn radio vloog uit zijn houder en de fiat krulde op aan de voorzijde. Een ongeluk, overkomt mij dit nu echt? Niet bewusteloos maar wel afwezig en nu dan? Wat doet de bestuurder van de Fiat? Ik zie de bestuurster van de Fiat aan mijn linkerzijde voorbijrijden. Een jongedame en ze reed door, ze reed echt weg met haar kapotte auto. Gelukkig kon ik het kenteken nog zien en doorbellen naar de politie.

 

Ik heb haar nooit meer gezien of gesproken.

 

Dat was het, dat moment heeft mij tot op heden, nu ruim 11 jaar, in zijn greep. 

 

22 jaar oud en net 6 maanden volleerd politieman toen het me overkwam. Nu 33 jaar en werkzaam bij de forensische opsporing als ongevallenanalist, typisch. Ik probeer er het beste van te maken en duw door. Maar en daar gaat mijn verhaal over, het is niet makkelijk, geen dag. Ik geef al mijn tijd en veel geld uit om mezelf op de been te houden.  Om maar te werken, om maar je vaste lasten te betalen en de boodschappen.

Na het ongeval direct naar de huisarts gegaan want ik voelde me niet goed, afwezig en last van mijn nek. Het komt wel goed, een beetje spierpijn misschien.  Eén dag later vroeg een collega aan mij “weet jij eigenlijk welke dag het is”. Ik wist het niet, schrok daarvan maar lachte het weg. Ik was aan het zweten alsof ik zware koorts had. Ik reed naar huis en verdwaalde, letterlijk.

 

Een achtbaan was en is het nog steeds beste lezer, ik had nooit verwacht dat het menselijk lichaam zo kon reageren. Wat gebeurt er toch allemaal? Men begon het whiplash te noemen en de termijn van “1 jaar voor herstel” werd steeds vaker gebruikt.

 

Weet dat whiplash maar een woord is en alleen het letsel mechanisme omschrijft. De een kan last hebben van spieren en aanhechtingen, de ander vooral cognitieve problemen. Whiplash is geen diagnose. Het is geen psychisch probleem en elke neuroloog weet dat deze klachten ook passen bij beschadiging van de hersenstructuur. Dus ja, het zit tussen de oren maar niet zoals de verzekeringsmaatschappijen het bedoelen. Vaak wordt gezegd dat je het niet kan zien op een MRI, tal van specialisten verschuilen zich hierachter. Maar dat is geen goed argument, tal van aandoeningen zijn niet te zien op bv een MRI. Maar mensen met vage aandoeningen komen niet in aanmerking voor een vergoeding of uitkering dankzij de politiek. Dus daar sta je dan, alleen, met heel je leven voor je en men zegt dat je wel iets hebt, maar dat is te vaag dus moet je maar gewoon hetzelfde doen als iemand die gezond is… dat is echt zwaar. Je moet je leven maar leven en accepteren dat het zo is. Juist deze opmerking van specialisten maakt je dood van binnen. Dit zal iedereen herkennen met een vergelijkbare situatie

 

Ik zocht zelf om die reden begin 2009 naar een neuropsycholoog en dat werd Erik Matser. Een hersenschudding/whiplash categorie 3 van 4 werd geconstateerd. Ik heb alles gegeven om weer terug op straat te komen en dat lukte ook. Ik trainde elke dag en sliep tussen de middag in het fitnesscentrum. Ik nam hiervoor mijn vakantie op om dit traject te kunnen volgen…… nu achteraf gezien begrijp ik niet waarom dit werd geaccepteerd door een ieder betrokken in mijn hersteltraject. Iemand had mij op dat moment best mogen afremmen maar “men” vond het goed om te zien hoe hard ik op dat moment mijn best deed, vocht om de oude te worden.

 

De oplossing toen; sport, rust en massages. Daar heb ik me op geconcentreerd en dat was logisch voor mij want sporten deed ik al en daar voelde ik me goed bij. Spoiler alert, het is me nooit gelukt. Ik ben weer terug op straat gekomen maar ik was nooit de oude. Ik was moe, voelde me oud en minder alert. Ik was bang, bang dat iemand mij om mijn nek zou vliegen. Bang om nog meer pijn te ervaren, ik stopte ermee. 6 maanden heb ik genoten van het echte straatwerk na mijn opleiding, dat was het. Mijn jongensdroom weg.

 

Zelf ander werk gevonden binnen de organisatie, naar de forensische opsporing, wat een mooi vak. Een nieuwe uitdaging maar een andere ik. Minder fit, minder blij en geen vooruitzicht op een “normaal” leven. Echter blij dat ik nog aan het werk ben en mag werken. Geen beroepsgerichte trainingen en regelmaat doen me goed, de druk om fysiek boeven te moeten vangen is weg. Nu dan met sporen ook prima.  

 

Wat kan mij dan nog helpen voor mijn gezondheid? Een MRI laten maken, niets op te zien, nou ja, je schouder is ontstoken (supra spinatus pees) maar dat is geen causaal verband volgens de betrokken partijen. Een neerplastiek operatie werd uitgevoerd om de druk in de schouder en nek te verminderen. Hielp het? Blijkbaar niet want ik ben niet van mijn klachten af. Massages, osteopathie, accupunctuur, iriscopie, atlas correctie, chiropractie, TENS en de pijnpolie met PRF-behandelingen (zenuwen verwarmen) waarbij je hoopt dat de zenuw eens even geen pijn doorgeeft. Belangrijk, allemaal gericht op fysieke klachten waarbij spierspanning wel wordt geconstateerd maar geen breuken of iets dergelijks. Heeft dit geholpen? Weet ik niet, ik ben er nog wel zeg ik dan. Ik ben te jong om op te geven. Ik zie het meer als onderhoud want vaak geeft het een tijdelijke pijnreductie en daar doe je het voor. Maar dit kost veel tijd, geld en energie. Je belast je omgeving en uiteraard kost het de zorgverzekeraar ook meer geld. Het is niet fijn om zo afhankelijk te zijn en dat terwijl je het gevoel hebt dat de medische wereld je niet begrijpt of serieus neemt. Maar dat geeft misschien ook wel aan hoe lastig dergelijk letsel is en waarom er meer begrip voor dient te zijn. 

 

Ben je er nog? Sorry voor de lange tekst.

 

Tot op de dag van vandaag ben ik aan het zoeken. Acceptatie is het woord nu, oké dat begrijp ik en daar geloof ik ook in. Dat dit botst met mijn karakter om niet op te geven dat begrijp ik ook. Maar accepteren betekent in mijn ogen niet dat je niet meer mag hopen. Ik kijk anders tegen het leven, het hoeft niet meer zo uitbundig als vroeger en probeer de normale en kleinere dingen in het leven te zien en hiervan te genieten.

 

Ik zou zo graag weer eens met mijn vriendin naar de bergen rijden en de frisse berglucht willen opsnuiven. Ik zou graag eens met mijn vrienden weer een biertje drinken, of ook iets in een verhuiswagen willen tillen. Ik zou graag eens langer dan één uur op een feestje willen zijn. Het gevoel dat je zo beperkt bent en je wereldje zo klein, dat is zwaar.  

 

In de auto, op de terugweg van het werk een stukje op de radio. Iemand heeft een Amerikaans traject gevolgd in verband met een hersenschudding. De klachten komen overeen merk ik. De dame in kwestie gaf aan genezen te zijn. Mijn gedachten blijven bij het bericht. Maar ik ben al zo lang bezig, ik heb al zoveel geprobeerd dus het ebt weer weg. Soms wil je ook niets meer horen omdat je de hoop langzaam opgeeft. Maar dan zie ik het ook op social media  COGNITIVE FX. Een programma in Amerika wat is gebaseerd op het behandelen van hersenletsel.

Waarom ben ik dat vergeten? Waarom heeft niemand in de medische wereld zich gefocust op de hersenschudding die ook bij mij werd geconstateerd maar alleen op de MRI’s waar niets op te zien was. Ligt het mogelijk aan de hersenschudding, ineens een andere kijk op de zaak. Kunnen mijn klachten blijven bestaan door een slechte doorbloeding in een bepaald deel van mijn hersenen? Volgens FX wel, nadat ik ze deze vraag had gesteld.

 

COGNITIVE FX maakt een actieve scan van de hersenen waarbij men zich gaat focussen op de gebieden welke niet meer goed doorbloed zijn door de hersenschudding. Een week duurt het traject. Op woensdag 7 augustus 2019 is er een uitzending van Eva Jinek aan geweid. Dus mocht u geïnteresseerd zijn, u kunt het terug kijken op NPO. Daar zie en hoor je dat mensen herstellen en dat de NL-medici toegeven dat het in NL niet is geregeld. NL is ouderwets, leer er maar mee omgaan is hier de oplossing.

 

Het lijkt er op dat mensen met hersenletsel, dus met vergelijkbare klachten herstellen bij CFX. Ook na 11 jaar, want ik heb contact met ze gezocht. De Nederlandse medici speculeren er op los. Maakt mij niets uit, ik heb in die 11 jaar nog nooit een goed verhaal te horen gekregen aangaande mijn klachtenpatroon, nu wel. Ik ben echt even op een ander spoor gezet, misschien dus geen breuken of haarscheurtjes in de zenuwen maar misschien dus klachten na een flinke hersenschudding.

 

Lezer, ik was een zeer fitte, vrolijke en sociale kerel die echt alles aan kon. Grenzen bepaalde ik zelf en werden niet voor mij bepaald. Ik genoot van het samenzijn en hard werken. Mijn leven begon pas. Sinds de aanrijding word ik geleefd. Ik heb het idee dat ik elke dag aan het watertrappelen ben met mijn vingers en hoofd net boven het wateroppervlak. Vrije tijd is rusttijd en geen tijd om te genieten waar dit wel zo hoort te zijn. Eigenlijk staat mijn leven stil en dat al 11 jaar. In plaats van dat ik denk aan een carrière of kinderen denk ik aan morgen, hoe ga ik die dag volbrengen? Het is niet in woorden uit te drukken.

 

De behandeling met de extra kosten zoals verblijf en vliegen kost ongeveer 15.000 euro. Nu is mijn vraag of u lezer mij hiermee wilt helpen. Wit u mij helpen met een donatie, ik wil het proberen. Helpt u mij mee dit te realiseren? Ik heb altijd gezegd, toon me een goede behandeling en een mogelijkheid om deze aan te grijpen en ik probeer alles. Het heeft me tot op heden veel gekost, letterlijk en figuurlijk maar ik wil niet opgeven! Laat mij afreizen naar UTAH USA en ik zal daar wederom mijn best gaan doen. Met de hoop dat ik hier later een bericht plaats en u bedank omdat ik mijn leven weer terug heb. 

Giovanni Giroldi

 

Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: [ contact]
€ 7606 ingezameld van €15000.
51% behaald met 304 donaties!
Top 3 donaties:
Avatar
Optimuscles massage Best
Doneerde op: 2019-08-23 18:30:38
€500
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-08-26 09:13:28
€500
Avatar
Spreij
Doneerde op: 2019-12-15 21:39:36
€300
Nieuwste donaties:
Avatar
Spreij
Doneerde op: 2019-12-15 21:39:36
€300
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-12-13 11:45:16
€25
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-12-03 19:08:32
€10
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-11-20 12:43:18
€100
Avatar
Monique Doljé
Doneerde op: 2019-11-19 05:16:15
€10
Delen Delen