Hulphond voor Anorexia en trauma

Hulphond voor Anorexia en trauma
Rekeningnr & legitimatie geverifieerd!
€ 9000 ingezameld van €9000.
100% behaald met 309 donaties!

Lieve jij die dit leest, welkom! Ik ben Melissa en ik hoop dat je even de tijd wilt nemen om te lezen waar ik jouw hulp bij nodig heb. 

Hoewel je het op het eerste oog misschien niet zou zeggen, kamp ik al ruim 13 jaar met een ernstige eetstoornis en heftige traumagerelateerde klachten. Ik heb veel behandelingen gevolgd, maar helaas waren deze niet zo succesvol als gehoopt. Een jaar of zeven geleden kwam ik tijdens mijn zoektocht naar alternatieven op de mogelijkheid om een hulphond op te leiden. Eindelijk had ik weer zicht op een leven zonder ziektes!

Zeseneenhalf jaar geleden kwam Bhodi in mijn leven en zonder haar had ik hier nu niet gezeten. Zij is ruim zes jaar lang mijn maatje geweest en heeft me door vele lastige momenten heen gesleept. Helaas heb ik de beslissing moeten nemen om Bhodi met pensioen te laten gaan. Ze heeft de ziekte van Lyme en het is niet meer dan fair dat ik haar nu de rust gun die ze zo verdiend heeft. Jammer genoeg  ben ik er nog niet klaar voor zonder hulphond door het leven te gaan. Een hulphondtraject is vrij kostbaar en bijna al mijn spaargeld is in het opleiden (en de ziektekosten voor de Lyme behandeling) van Bhodi gaan zitten. Om die reden heb ik na lang twijfelen besloten hulp in te schakelen en een crowdfunding op te starten. 

Momenteel ben ik in afwachting van een nestje waar hopelijk mijn toekomstige pup in zal zitten en om wat terug te doen voor jouw hulp, zal ik de hele proces hier vastleggen  zodat je precies kunt zien wat ik met jouw steun doe! Ik hoop dat je me wil helpen om de laatste stappen in mijn herstel te zetten, samen met mijn nieuwe hulphond! Ik zal mijn nieuwe hulphond gaan opleiden bij Kynologisch Instituut Vanuit 't Hart en de vorderingen zullen ook via de eerste link te volgen zijn!

Liefs, Melissa

 

Enkele aanvullende feitjes en weetjes over de psycho-sociale hulphond

- De opleiding tot hulphond duurt ongeveer anderhalf tot twee jaar. Gedurende deze tijd zal er in het begin vooral gefocust worden op de basiscommando's. Langzamerhand zal de hond steeds meer hulphondtaken leren en na die anderhalf tot twee jaar wordt er een examen afgelegd. Er wordt dan getoetst of de hond over alle vaardigheden bezit waar een hulphond over moet beschikken. Het examen wordt ieder jaar herhaald, waarmee de hond aantoont nog steeds in staat te zijn om zijn of haar taak uit te voeren. 

 

- Zorgverzekeraars vergoeden de psycho-sociale hulphonden niet en gemeenten mogen zelf beslissen of ze de kosten van de opleiding vergoeden vanuit de WMO. Het komt er feitelijk op neer dat je geluk moet hebben met de gemeente waarin je woont. Vergoedt jouw gemeente het niet, dan zul je zelf moeten zorgen voor de financiering van de opleiding. 

 

- Uit onderzoek blijkt meer en meer dat hulphonden een essentiële bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met traumaklachten. In mijn geval heeft Bhodi al bewezen dat het letterlijk een kwestie van leven en dood kan zijn. Zonder Bhodi had ik hier nu niet gezeten. Een nieuwe hulphond zal Bhodi de rust geven die zij nodig heeft en mij in staat stellen mijn leven verder op te pakken. Mijn grootste droom is om later jongeren die in een zelfde soort situatie als ik zitten, te gaan helpen! 
 

UPDATE

Ik wil iedereen die gedoneerd heeft, ontzettend bedanken voor de giften! Het is echt hartverwarmend om te merken dat zo veel mensen willen helpen. Helaas heb ik nog een weg te gaan en is iedere donatie ontzettend welkom! 

 

UPDATE 2

Door een enorme tegenvaller, moest ik op zoek naar een andere fokker. Helaas zijn er daardoor extra kosten bijgekomen. Om die reden heb ik mijn crowdfunding weer opengezet. 
 

UPDATE 3 

Afgelopen maandag hebben we ontzettend verdrietig nieuws gehad. Bhodi blijkt ongeneeslijk ziek en heeft zeer waarschijnlijk nog maar enkele weken te leven. De funding voor m'n nieuwe hulphond is nu harder nodig dan ooit, zeker gezien de oplopende dierenartskosten om Bhodi nog een fijne laatste tijd te kunnen geven. Help jij/helpt u mij op weg? 


Frauduleuze actie rapporteren?
Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: Melissa Alberts [ contact]
€ 9000 ingezameld van €9000.
100% behaald met 309 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Contactgegevens zijn geverifieerd!
Het opgegeven e-mailadres en telefoonnummer zijn geverifieerd via een email en verificatie-sms.
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Identiteit is geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven is geverifieerd door een kopie ID-kaart of met iDIN (via de bank).
Top 3 donaties:
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2020-02-25 13:11:45
€1500
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2020-02-25 13:14:28
€700
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2020-03-02 08:51:30
€400
Nieuwste donaties:
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2020-07-08 22:20:09
€250
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2020-07-08 19:52:54
€5
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2020-07-08 12:05:23
€15
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2020-06-16 13:01:20
€30
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2020-05-29 19:32:24
€95
Delen Delen