Het was "slechts" een hersenschudding

Tenaamstelling rekening geverifieerd!
€ 9525 ingezameld van €10000.
95% behaald met 165 donaties!
Identiteit is geverifieerd!

Update

 

Lieve allemaal, 

Het is bijna zover! Zondagochtend gaat mijn reis beginnen! Ik wil jullie echt heel erg bedanken voor alle donaties en lieve berichtjes. Het heeft me echt geraakt en gesteund! Heel bijzonder en het geeft me alle vertrouwen deze behandeling aan te gaan. Ik heb er veel zin in en klaar om stappen naar verder herstel te zetten. 

Nogmaal ik ben jullie echt onwijs dankbaar! Ik zal af en toe een update proberen te geven. 

 

Linda

 

Crowdfunding

Mijn naam is Linda, 34 jaar en moeder van Sara. Bijna 2 jaar geleden liep ik een  hersenschudding op na een fietsongeluk. Waar ik voorheen een druk sociaal leven had, intens genoot van mijn mooie dochter en een leuke baan als verpleegkundig specialist had, voer ik nu iedere dag een strijd om de dag fatsoenlijk door te komen.

 

In Nederland is de behandeling voor patiënten met een hersenschudding enkel gericht op omgaan met de klachten zonder uitzicht op herstel. Maar voor mij is er nog één hele grote kans om mijn leven weer te kunnen leven in plaats van te overleven en weer de moeder te zijn die ik wil zijn: behandeling in de Verenigde Staten. In de VS is namelijk veel meer expertise op dit gebied en daarom vlieg ik op 26 januari 2020 naar Utah voor behandeling bij Cognitive FX, een kliniek met hoopvolle resultaten. De behandeling is duur en wordt helaas niet vergoed. Ik ben niet iemand die snel om hulp vraagt maar nu doe ik het wel!! Iedere vorm van herstel is voor mij als persoon en als moeder enorme winst en ik grijp deze kans dan ook. Hopelijk kan je me helpen! De rest van mijn verhaal kun je hieronder lezen.   

 

Mijn verhaal

Op 17 december 2017 schijnt eindelijk weer eens de zon na vele grauwe dagen. Ik zet mijn dochter Sara, toen 2 jaar oud, voorop de fiets en we gaan even boodschappen doen. Mijn laatste herinnering is dat ik de deur thuis op slot doe, daarna zijn het flarden van het geluid van sirenes en het huilen van Sara, ik weet nog dat ik steeds aan het vechten was om bij bewustzijn te blijven maar dat het niet lukte. In de ambulance hoor ik dat we zijn uitgegleden over een stuk ijs en dat ik vol met mijn hoofd op de straat ben gevallen. Ik heb de val van Sara gebroken met mijn armen, dus zij is gelukkig helemaal ongedeerd. Op de spoedeisende hulp worden er röntgenfoto’s gemaakt en een CT scan, ik krijg een infuus met veel vocht en medicijnen toegediend. Gelukkig geen bloedingen of breuken. Het is slechts een hersenschudding volgens de neuroloog. Lekker naar huis zegt ze, op bed en na 2 weken is het over. Uiteindelijk word ik met de ambulance naar huis gebracht omdat ik niet kan lopen door uitval van mijn evenwichtsorgaan. Elke beweging doet me overgeven en de wereld is een grote wazige draaimolen.

 

Na het ongeluk

Na 2 weken is het ergste voorbij. Ik kan in ieder geval weer lopen en de wereld is geen draaimolen meer. Maar het gaat nog niet goed. In mijn hoofd zit een grote waas, er is een constante heftige hoofdpijn, ik zie wazig, geluiden komen keihard binnen, ik laat alles uit mijn handen vallen, loop tegen dingen aan, ben doodop maar slapen lukt niet. Een dag doorkomen is een enorme opgave. De zorg voor Sara valt me zwaar. Ik sta er grotendeels alleen voor nadat twee maanden voor het ongeluk mijn relatie is gestrand. Mijn ouders zijn beide veel te jong overleden en andere familie woont op 2 uur rijden.

 

En nu?

Inmiddels ben ik bijna 2 jaar verder. Ik heb een revalidatietraject gevolgd bij het UMC Utrecht, wat me zeker handvatten heeft gegeven om met bepaalde overprikkeling om te gaan. Ook ben ik onder behandeling bij een functioneel neuroloog geweest en heb ik meerdere sessies neurofeedback gehad. Soms met wat vooruitgang, maar er is altijd een hevige terugval waarbij de klachten nog heftiger terug komen. Op slechte dagen lig ik voornamelijk op bed omdat ik te moe en te duizelig en teveel hoofdpijn heb om fatsoenlijk de dag door te komen. Ik lig er sociaal helemaal uit, werken lukt niet en ik zit volledig in de ziektewet. Een rondje buiten lopen is een marathon aan prikkels en daarna moet ik een uur bijkomen op bed. Een bezoek aan supermarkt is voor mij verschrikkelijk waarbij ik regelmatig in een hoekje moet zitten om te wachten tot de duizeligheid wegtrekt. De zorg voor Sara is mijn prioriteit en de reden om door te gaan. Maar ik ben niet de moeder die ik wil zijn.     

 

 

 

Cognitive FX

In de VS is veel meer aandacht voor de langdurige gevolgen van een hersenschudding en zijn ze veel verder met behandelen. In Utah bevindt zicht Cognitive FX. Een kliniek waarbij middels een functionele MRI aangetoond kan worden welke hersengebieden nu inactief zijn en welke juist overactief. Vervolgens wordt er een behandeling gestart met cognitieve en fysieke uitdagingen om de juiste gebieden in de hersenen weer “aan” te zetten. De behandeling zelf duurt een week en na deze week wordt er opnieuw een MRI gemaakt om de resultaten te beoordelen. Tot slot worden er oefeningen aangeleerd om thuis verder te kunnen trainen. Er zijn al veel Nederlanders teruggekomen uit Utah die baat hebben gehad bij deze behandeling. Uiteraard zijn er geen garanties maar het is voor mijn nu de grootste en wellicht de laatste kans op herstel en die moet en wil ik aangrijpen.

 

Doneren

De behandeling zelf kost 9900 dollar, dit alles wordt niet vergoed. Het verblijf en ticket komen daar nog bovenop. De trajecten bij de functioneel neuroloog en neurofeedback hebben me bij elkaar al zeker 10.000 euro aan eigen geld gekost. Daarom vraag ik dit keer om hulp. Mijn verhaal online delen en geld vragen is iets wat me zwaar valt. Ik heb hier lang en goed over nagedacht. Mij goed laten informeren over de behandeling bij Cognitive FX  en mensen gesproken die in Utah geweest zijn. Ik wil deze behandeling nu ook ondergaan als ultieme poging om stappen te zetten naar herstel.  Ik hoop op financiële hulp in de vorm van donaties, waardoor dit alles een klein beetje makkelijker wordt. Op 26 januari vlieg in naar Utah, op 29 januari is mijn MRI en op 3 februari ga ik een week keihard aan de bak met hopelijk positief resultaat. Aan mijn wilskracht zal het niet liggen. Hopelijk geeft het me die boost waardoor ik weer een actieve, leuke moeder wordt en kan ik beetje bij beetje weer hopen op een leven zonder beperkingen! Ik zal regelmatig een update geven hoe het met me gaat en wat de behandeling me heeft gebracht.

 

Ik vind het superfijn en lief als jullie mijn verhaal willen delen zodat ik veel mensen kan bereiken. Dankjewel alvast!

 

Linda

 

 

 

Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: [ contact]
€ 9525 ingezameld van €10000.
95% behaald met 165 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Identiteit is geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven is geverifieerd door een kopie ID-kaart of met iDIN (via de bank).
Top 3 donaties:
Avatar
Oma
Doneerde op: 2019-10-27 17:28:15
€1500
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-10-23 16:48:09
€1000
Avatar
Oma
Doneerde op: 2019-10-27 17:34:31
€1000
Nieuwste donaties:
Avatar
Erik Schepes
Doneerde op: 2020-02-06 20:12:04
€10
Avatar
Dennis Broek
Doneerde op: 2020-02-05 18:45:19
€25
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2020-01-19 15:20:27
€10
Avatar
Jeroen Schutter
Doneerde op: 2020-01-17 20:21:30
€25
Avatar
Elmarije
Doneerde op: 2020-01-07 09:08:46
€10
Delen Delen