Geef kinderen in Gambia de kans om te leren : "Dare to dream, work to achieve"

Geef kinderen in Gambia de kans om te leren : "Dare to dream, work to achieve"
Rekeningnr geverifieerd!
€ 645 ingezameld van €2000.
32% behaald met 35 donaties!

In de Handsone Academy in Sukuta, Gambia krijgen kinderen de kans om in een inspirerende en uitdagende omgeving te leren. Tijdens ons bezoek aan Gambia in november 2018 raakten wij geïnspireerd door de manier waarop op de Handsone Academy door bevlogen en deskundige leerkrachten onderwijs wordt verzorgd. Zij hebben hun missie en visie, waar we in Nederland trots op zouden kunnen zijn, gevisualiseerd op prachtige posters ( zie foto's). De kindvriendelijkheid was ontroerend en de blijheid was van de kindergezichten af te lezen. 

Hands On Academy startte in 2011 met 20 kinderen en momenteel verzorgen zij voor 150 kinderen van 4 tot 8 jaar, kwalitatief goed onderwijs, rekening houdend met verschillen tussen kinderen. Deze kinderen leven in kleine dorpen, zonder stromend water, zonder electriciteit en zonder de nodige dagelijkse maaltijden. Zonder Handsone Academy zouden zij niet naar school kunnen gaan. 

Op dit moment zijn er 4 klaslokalen, waarin kinderen van 4 tot 8 jaar onderwijs volgen. Het gedoneerde geld gaat in eerste instantie naar de bouw van een nieuw klaslokaal ( waarvan de fundering er al is, maar het geld om het af te bouwen ontbreekt ) om op die manier ook aan oudere kinderen onderwijs te kunnen bieden. Het zou fijn zijn als er elk jaar een lokaal bijgebouwd zou kunnen worden. Daarnaast zijn ook leermiddelen en spelmateriaal heel erg welkom en zijn er dagelijks middelen nodig om de ingrediënten te kopen voor het verzorgen van een dagelijkse maaltijd, die vaak thuis ontbreekt. 
De reden dat ik deze crowdfunding actie start heeft een verdrietige basis. Ik had Handsone Academy aangemeld als goed doel voor een grote kerstactie  op een V.O school in Nederland. Ouders en leerlingen raakten net zo enthousaist als wij en kozen massaal voor Handsone Academy als goede doel voor de actie in december 2019. Bij de mensen in Gambia was de blijdschap en ontroering over dit bericht enorm groot. Des te verdrietiger was vervolgens de boodschap dat aan de voorwaarden en criteria voor de kerstactie niet voldaan kon worden. Dus dit is nu mijn 2de poging om dit prachtige doel te realiseren. 

Het vooroordeel/risico bij een crowdfunding-actie als deze is dat het ingezamelde geld gedoneerd wordt zonder dat duidelijk is waar het geld terecht gaat komen. Om dit te voorkomen ga ik het ter plekke zelf besteden, via betrouwbare contactpersonen in Gambia. Door in de lokale winkels/bedrijven dingen aan te schaffen dragen we bij aan de lokale economische sector, die in Gambia wel een boost kan gebruiken.

Ik zal iedereen op de hoogte  houden van de ontwikkeling van de school nadat het doelbedrag is bereikt. Dit zal ik doen door middel van berichten, foto’s en indien mogelijk video’s. 

Ik hoop iedereen hiermee voldoende geïnformeerd en vooral geïnspireerd te hebben. Alle beetjes helpen en samen kunnen we een geweldig doel werkelijkheid maken!
Namens alle kinderen en leerkrachten van handsone Academy in Sukuta Gambia: "ABARAKA", dank je wel !

Lieve groeten,

José de Ponti

 

 

 


Frauduleuze actie rapporteren?
Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: José de Ponti-Mooren [ contact]
€ 645 ingezameld van €2000.
32% behaald met 35 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Contactgegevens zijn geverifieerd!
Het opgegeven e-mailadres en telefoonnummer zijn geverifieerd via een email en verificatie-sms.
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Top 3 donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-11-14 18:43:22
€50
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2019-11-26 19:14:23
€50
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2019-10-25 13:05:18
€35
Nieuwste donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2020-05-13 23:32:06
€5
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2020-05-08 15:02:05
€10
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2020-01-07 18:57:29
€5
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2019-12-09 15:37:21
€5
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2019-11-28 17:41:36
€5
Delen Delen