Engelse boeken voor VMBO leerlingen.

Tenaamstelling rekening geverifieerd!
€ 50 ingezameld van €3000.
2% behaald met 7 donaties!

Kunt u ons helpen ?

 

Lezen is van essentieel belang voor elke leerling.

Uit honderen studies wereldwijd is gebleken dat het de cognitieve ontwikkeling van elke leerling enorm versneld.

De hersenen van de leerlingen zijn in staat om meer verbindingen te leggen en zowel de woordenschat als ook de grammatica wordt op deze manier enorm verbeterd, vooral bij onze 'struggling Vmbo readers'.

Het onbreken van leuke en goede Engelse boeken zorgt er echter voor dat de leerlingen niet tot lezen komen, hoe graag ze dat ook zouden willen.

De 200 leerlingen van de onderbouw locatie VMBO in Oldenzaal hebben op dit moment voor het vak Engels ongeveer 50 boeken. Van deze 50 boeken voor onderbouw leerlingen zijn er slechts 30 die een beetje aansluiten bij hun belevingswereld.

 

Juist onze kwetsbare leerlingen, die al op vele gebieden extra hulp nodig hebben, dreigen de boot weer te missen. Veel leerlingen hebben niet een thuissituatie waar een rijkgevulde boekenkast staat of ze hebben geen jaarlijkse trip naar het buitenland in het vooruitzicht. Laat staan dat ze via school op uitwisseling gaan naar Engeland.

Onze pluriforme, fantastische onderbouw leerlingen hebben niet alleen de beeldvorming tegen zich, maar beschikken letterlijk niet over de middelen om de opgelopen achterstanden weg te werken. 

Er wordt gekort op bibliotheken en leermiddelen. De digitale middelen die ze moeten aanschaffen voor school zijn soms niet toereikend, en de docenten proberen dan maar, daar waar ze kunnen, persoonlijk hun steentje bij te dragen.

De school zelf is daarnaast op dit moment niet in staat om investeringen te doen, aangezien de leerlingen aantallen terug lopen en overal de broekriem moet worden aangehaald.

 

In onze 'talige en geglobaliseerde' samenleving is het juist voor onze leerlingen van levensbelang dat ze meer gaan lezen.

Om succesvol te zijn in het onderwijssysteem in Nederland moet je goed kunnen lezen en zelfstandig de context uit allerlei texten kunnen halen. 

De leerlingen worden vooral getoetst op hun leesvaardigheid bij alle eindexamens van de taalvakken, maar voor lezen is er steeds minder tijd of ontbreken zoals in ons geval simpel weg goede leesboeken.

Om in de toekoms in staat te zijn hun; verzekeringen, mobieltjes en vergunningent aan te vragen, moeten ze goed kunnen lezen. Of wat te denken van de bijsluiters van gekochte medicijnen? Het blijkt namelijk dat er jaarlijks aanzienlijk meer mensen in het ziekenhuis belanden door verkeert medicijngebruik.

 

Wij willen de negatieve spiraal doorbreken.

De meest effectieve manier is dus om onze leerlingen letterlijk meer te laten lezen waardoor ze succesvoller worden op school en later zich beter zullen kunnen redden.

 

Kunt u ons helpen ?

 

Met uw bijdrage en hulp kunnen we nog dit jaar onze leerlingen helpen en hebben de komende jaren ook de andere nieuwe leerlingen er profijt van.

(Een bijkomend ander voordeel is dat de boeken geen updates nodig hebben en niet afhankelijk zijn van het Wifi netwerk of een bijna lege batterij :-) )

 

 

Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: [ contact]
€ 50 ingezameld van €3000.
2% behaald met 7 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Top 3 donaties:
Avatar
Julisca
Doneerde op: 2020-02-10 21:35:22
€10
Avatar
Angelique
Doneerde op: 2020-02-11 08:07:37
€10
Avatar
Gerard
Doneerde op: 2020-02-10 22:19:30
€10
Nieuwste donaties:
Avatar
Angelique
Doneerde op: 2020-02-11 08:07:37
€10
Avatar
Gerard
Doneerde op: 2020-02-10 22:19:30
€10
Avatar
Julisca
Doneerde op: 2020-02-10 21:35:22
€10
Avatar
Andrea Schot
Doneerde op: 2020-02-10 20:35:40
€5
Avatar
Simone Kelder
Doneerde op: 2020-02-10 20:16:11
€5
Delen Delen