Marga 2020

Marga 2020
Rekeningnr & legitimatie geverifieerd!
€ 6762 ingezameld van €18000.
38% behaald met 109 donaties!

Update Marga 2 juli 2020

De situatie is zorgelijk.

Even een overzichtje:

Marga had in 2011 borstkanker, geopereerd, gezond verklaard, maar in 2016 bleek het uitgezaaid naar haar botten, van top tot teen zeg maar. Vanaf 2016 aan de hormoontherapien. Mei vorig jaar ging de kanker naar de lever.  Vanaf die tijd ging Mar aan de zwaardere medicatie, die uiteindelijk niet werkte, en vanaf december 2019 zat Mar aan de chemo, en dat was helemaal een ramp, met erge bijwerkingen. In maart had de oncoloog nog 1 chemo-kuur maar die raadde ze af met de woorden: "geniet van de goede tijd die u nog heeft".  Opgeven staat echter niet in Mar's vaandel, dus die ene chemo-kuur heeft ze toch gedaan maar was geen succes. op 15 mei stopte de oncoloog met de behandeling, en sinds maart volgen we een traject bij de orthomoleculaire geneeswijze.

 

Tot een paar weken geleden ging alles rustig z'n gangetje. Oke....vermoeidheid, duizeligheid, minder bewegen, jeuk......er zit toch kanker in je lijf, en de chemo moet er ook nog uit.

Trouw de laatste weken aan de volle 100% Vitamine-C infusen.

 

Afgelopen maandag bij de huisarts bloed laten prikken: uitslag niet goed. De nieren zijn niet slecht maar ook niet super. En daarnaast veel meer negatieve activiteit bij de lever.

Ook heeft Mar last van ascites, dat is eiwitrijk vocht wat vastgehouden wordt in je buikholte. Dat zorgt voor een dikke buik, waardoor Mar weinig kan eten (ze is ook erg afgevallen) en waardoor ze snel kortademig is. Nog niet dramatisch; mocht het erger worden, dan bestaat er nog zoiets als een drain (naald in je buik met slangetje er aan, om het vocht af te tappen).

 

Of de infusen hun werk doen? Mar zit nu sinds 2 weken aan de volle 100%, dus iets zinnigs daarover zeggen doen we pas over 2 maanden.

 

De orthomoleculaire arts vond de situatie rondom de lever wel zo zorgelijk dat hij wat aanvullende medicatie heeft gegeven, Mar gaat dit weekend weer een leverkuur doen (dagje vieze drankjes en daarna veel op het toilet om alle rotzooi kwijt te raken), en volgende week donderdag krijgt Mar naast haar infusen tegelijkertijd resonantietherapie.  Resonantietherapie......zoiets als een zanger die met een bepaalde toon een glas in scherven breekt, maar dan natuurlijk  net wat anders (geluidsgolven, hertz, afstemmen).   Het lijkt wat hokusspokus maar de techniek is al vanaf 1992. En als de reguliere geneeskunde niks meer voor je kan betekenen, dan ga je zoeken en kom je in een heel andere wereld waarin je hoopt dat dat een oplossing geeft.

 

Mar blijft (tussen haar buien door) positief, wil voor haar zelf en haar naasten nog lang niet dood. En wij willen haar nog lang bij ons houden.

 

Het bedrag van 6000 euro wat tot nu toe gedoneerd is.....fantastisch en iedereen hartelijk bedankt.  Maar....het is bijna op.  De wekelijkse infusen alleen al kosten zo'n 400 euro, dus dan gaat het hard.  Als daarnaast ook nog de  resonantietherapie erbij komt, dan komt er nog een paar honderd euro bij.

 

Lieve allemaal.....een donatie is meer dan welkom.

 

Sjaak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Update Marga 22 mei 2020

Helaas: chemo is niet aan Marga besteed.  Was het eerste chemo-traject  vanaf december 2019 al geen succes (werkte wel maar met ondragelijke bijwerkingen), ook deze afgelopen chemo was geen succes: de CT-scan liet zien dat de tumoren in de lever toch weer wat gegroeid waren, en bij de derde kuur kreeg ze toch weer last van vervelende bijwerkingen (erge jeuk over het lijf, kapotte lippen, ietwat zere mond).

De oncoloog besloot vorige week te stoppen met de chemo.

Dus: uitbehandeld in de reguliere geneeskunde, en we gaan door met de orthomoleculaire geneeswijze.

 

Tumoren in de lever gegroeid.....doen die infusen van zuurstof en vitamine C dan wel wat?

 

Lieve mensen:   Marga is in verhouding met een paar maanden geleden een verschil van dag en nacht: 

--Om de dag loopt ze momenteel 7 kilometer met haar zoon, elke keer weer een stukje meer

--Nederland in Beweging....elke dag

--wippen op de trampoline

--een elektrische fiets gekregen van haar zoon: nog wat onzeker daarmee, maar dat gaat lukken

--morgen gaat ze met haar schoondochter een Malthezer Leeuwtje kopen, die is wat beter voor haar te handelen dan die Golden Retriever van ons van 40 kilo.  Zal haar goed gaan doen, zal haar ook aanzetten om actiever te worden (want ik laat dat likkertje niet uit natuurlijk).

--De nieren zijn nu weer goed, waren slecht.

 

Per aankomende week gaat Mar 2x per week naar de Ortho voor infusen zuurstof en vitamine C 50 gram, het maximale wat ze mag hebben (gaat erom hoeveel je weegt).

 

Ondanks dat Mar's medicatiebakje geen chemo meer bevat, blijft het toch vol zitten. Wat zit er elke dag in:

CBD, THC, bijenpollen, paardenbloemwortel, Mariadistel, pure ascorbinezuur, koriander, chlorella, D3, oesterkalk, glucosamine, Rehmannia 6plus, bioperine met pure curcumine. Het meeste kan ik in een drankje serveren, een paar dingetjes moet ze echt slikken. 

Smorgens, smiddags en savonds een drankje met H202-3% oplossing, en 2x per dag 10ml cilicium.

Daarnaast krijgt ze elke 2 maanden een injectie met B12, en eentje om de botten stevig te houden.

Tja....je moet het maar naar binnen zien te werken!!

 

Kortom: best wel zwaar allemaal maar we blijven positief. Het klinkt raar maar we zijn blij dat de chemo voorbij is: een half jaar lang ellende van bijwerkingen zonder echt resultaat....daar word je niet vrolijk van. Mar is nog herstellende van de chemo, nog snel moe, geen jeuk meer, mond en lippen gaan ook de goeie kant op.

Alle hoop dus gevestigd op de zuurstof, de vitamine C en de supplementen. Plus gezond eten en bewegen.

 

Donaties heel erg welkom. Wekelijks kost de Ortho zo'n 400 euro , en dat gaat dan wel heel erg hard.

 

 

 

 

 

Update Marga 30 april 2020

 

Lieve iedereen,

Allemaal heel erg bedankt voor alle donaties tot nu toe ontvangen, daar zijn we heel heel erg blij mee.

Marga is inmiddels met haar derde kuur chemo-pillen bezig, in combinatie met de behandeling bij de orthomoleculaire geneeskunde. En het gaat goed.

Marga heeft minimale bijwerkingen van de chemo: 2 weken pillen slikken, daarna stopweek (geen chemo dus). Wel snel moe, tegen de avond koud en duikt dan snel het bedje in met de elektrische deken, lippen doen ook wat zeer in de tweede week, maar.....dat is het. 

De kanker: in februari en maart waren de tumormarkers omhoog gevlogen, van 600 naar 1500. Dasniegoe. Twee weken geleden: tumormarkers stabiel en zelfs wat dalend.

 

Lag Mar tot maart nog constant in bed, Mar komt momenteel vlot uit bed, gaat lekker in het zonnetje zitten, gaat een paar keer per dag op haar trampoline staan wippen, eet overdag goed (savonds wat minder) en vooral gezond, haar oudste zoon gaat om de dag momenteel 6 kilometer (ze streven naar 10 kilomer)  met haar wandelen. Pas na het avondeten wil ze graag haar bed zien (niet zo zeer moe maar koud).

Corona is vervelend, maar we hebben een grote tuin, dus er komt visite op afstand wat haar enorm goed doet.

 

Twee keer per week gaan we momenteel naar het centrum waar ze  Orthomoleculaire geneeswijze toepassen: Mar krijgt daar via het infuus zuurstof en hoge dosis vitamine C toegediend.  Mar is in maart begonnen met 15 gram vitamine C per infuus, volgende week zit ze op haar maximum van  50 gram.

 

We zijn meer dan positief; we zijn ervan overtuigd dat de infusen er voor zorgen dat Mar zich goed en positief voelt, dat het er voor zorgt dat de bijwerkingen van de chemo mild zijn, dat het zo maar  kan zijn dat Mar's leven niet stopt bij "uw laatste goede maanden".

 

Per maand kosten de behandelingen bij het orthomoleculaire geneeswijze centrum zo'n € 1500,- Een hoop geld. Maar als daarmee Marga zich goed voelt en langer kan leven....

 

Iedereen....heel erg bedankt.

delen mag.

 

 

Marga is ziek, erg ziek.

 

In 2011 werd borstkanker geconstateerd. Na een paar pijnlijke ingrepen en een hoop bestralingen dacht iedereen dat het goed afgelopen was.

Totdat in 2016 uitgezaaide borstkanker werd geconstateerd, alles geconcentreerd op zo’n beetje alle botten.

Oke, daar kwam de hormoontherapie: in 2016 de Letrozol, in 2017 de Tamoxifen. Totdat de oncoloog in 2019 wat plekjes zag op de lever. Over op het groter geschut: Fulvestrant en Palbociclib. De eerste maanden positieve geluiden, tumormarkers zakten en de plekjes op de lever waren nog amper zichtbaar.

Maar weer een paar maanden later was het janken geblazen: plekjes op de lever waren weer zichtbaar, en Mar had ontzettende last van stemmingswisselingen (partner krijgt het dan voor z’n kiezen, suicidaal, fel).

In december 2019 het grofste geschut: de chemo. Talox heet dat spul. Al na een paar weken was duidelijk dat de 100% dosering te veel was: doodmoe, overal pijn, zere mond waardoor ze niet kon eten of drinken.  De dosering daarna van 75% was qua bijwerkingen niet beter.  De 50% was een stuk beter: bijna geen bijwerkingen.  Maar helaas: de 50% was te weinig en sloeg niet aan.

 

Tja.....en dan kom je bij de oncoloog.  “Mevrouw Duindam, het is niet goed. De MRI-scan laat zien dat de kanker de laatste weken flink heeft huisgehouden in uw lever, uw lever zit er vol mee.  We hebben als laatste middel voor u nog chemo-pillen, met waarschijnlijk dezelfde bijwerkingen als de vorige chemo, maar mijn advies is: stop met de behandeling en geniet van uw laatste goede maanden. Als de pillen met hun bijwerkingen niet aanslaan, dan bent u de goede laatste maanden kwijt.

 

BAM!

 

Op de terugweg in de auto was al duidelijk dat Mar die pillen ging doen, gewoon het hele traject tot het gaatje.  Dat ook een paar dagen later tegen de oncoloog gezegd.  Die vond het moedig, begreep het ook maar gaf ook aan te stoppen met de behandeling als het in haar ogen niet meer zinvol of ondragelijk was voor Mar.

 

Tussentijds  hadden we tijdens deze dagen het eea gehoord en gelezen over orthomoleculaire geneeskunde (google maar effe), die wellicht konden ondersteunen tijdens de chemo, en in het mooiste geval de kankercellen konden aanpakken.

 

Op 17 maart 2020 begon Mar met haar chemo-pillen, door de oncoloog gezet op 75%. 2 weken slikken, daarna een stopweek. Mocht de chemo aanslaan, en heeft Mar niet te veel last van de bijwerkingen gehad, dan kan de chemo daarna naar 100% gezet worden.

 

Op 18 maart een consult bij de kliniek voor orthomoleculaire geneeskunde. Het kwam op het volgende neer:

Mar mag absoluut geen suiker meer (daar zijn kankercellen gek op, advies is pure Stevia), eiwit van de geit is goed, eiwit van de koe is fout, geen koolhydraten (aardappels, pasta ed), soja en spelt is goed. Veel fruit, soja, noten (behalve pinda’s en nog een soort nootje wat ik nu effe niet weet).

Mar kreeg van mij al pure curcumine, paardenbloemwortel, mariadistel met artisjok, cbd en thc olie, maar daar komt dan chlorella (zeewier, alg) en koriander bij, dit alles om de lever op te krikken.

Vervolgens werd ook aangeraden om een rebounder (kleine trampoline met handsteun) aan te schaffen om 2x per dag 10 minuten op en neer te bewegen.  Ook een waterionisator werd aangeraden, die haalt eventuele zware metalen uit het water. En een leverkuur was nodig om de lever schoon te maken van galstenen en andere rommel.

Na het consult gelijk door naar waar we voor kwamen: de infusen. Intraveneus kreeg Mar een aantal spuiten met vitamines en mineralen, vloeibare zuurstof en een dosis vitamine C (denk dan aan een paar duizend sinasappels).

 

De infusen zijn elke week, wellicht straks 2x per week.

 

Het is nu 3 april, en Mar zit in haar stopweek wat betreft de chemo.

Mar heeft tijdens de twee weken chemo-pillen geen enkele bijwerking gehad. Wel moe natuurlijk maar dat is geen wonder met zo’n lever.

Het eetpatroon hebben we radicaal omgegooid: geen suiker (Stevia), geen koolhydraten (zoete aardappel), geen koemelkprodukten (geit). Af en toe moeilijk....tegenwoordig zit overal suiker in.

Rebounder gekocht, waterionisator gekocht etcetc. Leverkuur gedaan, medicijnbakjes aangepast met chlorella en koriander, andere supplementen weer verwijderd.

 

Mar en ik zijn positief ingesteld over het 2-sporenbeleid wat we nu voeren...regulier en orthomoleculair.  Het zou al mooi zijn als blijkt dat het de infusen zijn die bewerkstelligen dat Mar geen last heeft van bijwerkingen van de chemo. Het zou nog mooier zijn als straks blijkt dat de steeds hogere toegediende dosis vloeibare zuurstof en vitamine C ervoor zorgt dat kankercellen vernietigd worden.  Hoop, hoop, hoop.  Als de oncoloog zegt “geniet van uw laatste goede maanden”, dan ga je zoeken en alles aanpakken.

 

Maaaaar.....er zit een prijskaartje aan dat orthomoleculaire gedoe, wat helaas niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar. We denken dat het prijskaartje kan oplopen naar zo’n 1500 euro per maand.

Dat kunnen we een aantal maanden ophoesten, maar daarna is het spaarpotje leeg.

 

Lieve vrienden, familie en kennissen:

Kunnen jullie financieel iets bijdragen, het mooiste per incasso elke maand, om er voor te zorgen dat Mar bijwerkings-vrij haar chemo-kuur kan blijven volgen, en in het gunstigste geval bijwerkings-vrij en langer leeft?

Elke bijdrage is uiteraard welkom. En wil je maandelijks iets bijdragen...heel graag.  Voor hoe lang???.......voor heeeeel erg lang hopen wij.


Frauduleuze actie rapporteren?
Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: Sjaak Duindam [ contact]
€ 6762 ingezameld van €18000.
38% behaald met 109 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Contactgegevens zijn geverifieerd!
Het opgegeven e-mailadres en telefoonnummer zijn geverifieerd via een email en verificatie-sms.
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Identiteit is geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven is geverifieerd door een kopie ID-kaart of met iDIN (via de bank).
Top 3 donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2020-04-05 23:11:25
€500
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2020-04-05 22:49:39
€500
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2020-04-06 11:02:03
€500
Nieuwste donaties:
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2020-07-07 16:36:20
€50
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2020-07-04 20:46:57
€20
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2020-07-04 17:44:54
€100
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2020-07-03 13:57:45
€200
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2020-07-02 23:25:24
€50
Delen Delen