Verlaten viervoeters in Ecuador in hongersnood

Verlaten viervoeters in Ecuador in hongersnood
Rekeningnr geverifieerd!
€ 50 ingezameld van €2000.
3% behaald met 2 donaties!

Door de lockdown in Ecuador kunnen straathonden en -katten nog nauwelijks voedsel vinden. Trouwe viervoeters worden nu vaker dan ooit buiten de deur gezet. Omdat restaurants gesloten zijn en mensen in huis blijven, zijn er zelfs geen restjes te vinden op straat. De situatie voor straatdieren was voorheen al slecht, maar deze escaleert nu in rap tempo. Men heeft simpelweg geen geld voor diervoeder of de dierenarts.

 

Mijn vriendin Abby en ik ondersteunen Patitas Rojas in het Tena gebied, een wettelijk opgerichte stichting van ongeveer 10 vrijwilligers dat enkel geld ontvangt afkomstig van donaties. De stichting heeft geen onderdak, betaalt geen lonen en ontvangt geen steun van de overheid. In 2019 heeft de stichting meer dan 60 honden gered die in slechte gezondheid verkeerden of gewond waren, meestal aangereden door een auto. 

De stichting heeft beperkte middelen en staat door de lockdown onder enorme druk. Helaas is zij niet meer in staat om de dierenarts te betalen, omdat er sinds de lockdown geen donaties meer zijn binnen gekomen. Zonder financiële hulp zullen hulpbehoevende dieren geëuthaniseerd moeten worden. 

 

Wij wonen zelf iets verderop in de stad Baños de Agua Santa, waar de situatie niet beter is. Regelmatig zien we uitgemergelde honden op straat en mensen die hun huisdier dumpen. Wij gaan dagelijks de straat op onder begeleiding van een politie escorte om bakken met water en diervoeder door de stad te verspreiden. De lokale dierenarts helpt ons waar mogelijk met eerste hulp. 

 

We kunnen jullie hulp voor diervoeder en medische middelen heel goed gebruiken. Elk bedrag telt voor ons, wordt ontzettend gewaardeerd en elke euro maakt verschil!


Frauduleuze actie rapporteren?
Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: Julie Van Hooren [ contact]
€ 50 ingezameld van €2000.
3% behaald met 2 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Contactgegevens zijn geverifieerd!
Het opgegeven e-mailadres en telefoonnummer zijn geverifieerd via een email en verificatie-sms.
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Nieuwste donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2020-05-04 16:33:14
€25
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2020-04-13 08:31:52
€25
Delen Delen