Gambiaanse jongeren helpen aan werk en opleiding

Tenaamstelling rekening geverifieerd!
€ 15 ingezameld van €5000.
0% behaald met 2 donaties!

Het leven in Gambia is iedere dag weer overleven om je ontbijt, lunch en diner bij elkaar te verdienen en wat beltegoed te kunnen kopen om op internet te gaan of vrienden te kunnen bellen. De Gambianen die werken, doen dit meestal zes dagen per week voor een extreem laag salaris. Het gemiddelde salaris in Gambia bedraagt circa € 40,- per maand.

 

Jongeren kunnen hun opleiding niet afmaken of geen vervolgopleiding doen omdat daar geen geld voor is. Zelfs werk vinden is enorm moeilijk. Jongeren proberen uit Gambia te vluchten door via Libië naar Europa te reizen en soms de dood vinden onderweg. De ander gaat op zoek naar een vijftig jaar oudere Europeaan op het strand in Gambia om zo hulp of zelfs een reis naar Europa te kunnen krijgen. Helaas neemt de criminaliteit in Gambia ook toe gezien de omstandigheden waar ze in leven.

 

Hoe kunnen we helpen? Ik ben meer dan 60 keer in Gambia geweest en krijg voornamelijk vraag voor hulp voor studiekosten en het beginnen van een eigen bedrijfje.

 

Met donaties kunnen jongeren hun opleiding afmaken of een vervolgopleiding doen voor een baan in het toerisme, een technische functie of een functie op kantoor. Kosten voor een beroepsopleiding is voor velen niet te betalen in Gambia door de dure boeken, schoolgeld van een paar honderd euro per jaar, examenkosten en dagelijks transport naar/van school.

 

Veel Gambianen hebben goede ideeën om snel, makkelijk en voor weinig geld iets te kunnen beginnen zoals een kleine kapsalon, timmerbedrijf, een kleine kiosk met dagelijkse benodigheden, inkoop/verkoop van grote partijen goederen etc. Vanaf € 350,- tot € 750,- hebben ze een bedrijfje voor hunzelf om inkomsten te genereren en wat van hun leven te maken.

 

Ik ken persoonlijk veel Gambianen die hulp nodig hebben en samen kunnen we dat bereiken. Gaan wij het verschil maken voor de toekomst van meerdere Gambiaanse jongeren? Iedere donatie wordt enorm gewaardeerd! Ieder persoon die geholpen kan worden is er één!

 

Aangezien ik vaak in Gambia ben, wordt geld altijd zelf door mij aan de scholen betaald of bij het starten van een bedrijfje worden materialen en andere dingen samen met de persoon waarvoor het bestemd is, gekocht.

 

Meer info over Gambia op SteunGambia.nl

Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: [ contact]
€ 15 ingezameld van €5000.
0% behaald met 2 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Nieuwste donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2020-05-14 02:48:53
€5
Avatar
Mary
Doneerde op: 2020-05-09 16:56:35
€10
Delen Delen