Help Harut studeren voor een betere toekomst

Rekeningnr & legitimatie geverifieerd!
€ 2018 ingezameld van €3786.
53% behaald met 73 donaties!

In 2008 bezocht ik Armenie het eerst. Inmiddels heb ik het land al 5 keer bezocht. Ik deed dit om daar pro-deo te fotograferen voor de Nederlandse hulpstichting Stichting Rafaël die zich inzet voor directe zorg voor zieke en gehandicapte kinderen waarvan de ouders zelf niet de middelen hebben om die noodzakelijke zorg te bekostigen.

In die keren dat ik het land bezocht leerde ik veel mensen kennen en hun enorme gastvrijheid. Altijd word je iets te drinken en te eten aangeboden ook al hebben ze amper genoeg voor zichzelf. De gast is koning! Ontroerend! Maar ik zag ook de moeilijke en armoedige omstandigheden waarin de Armeniërs dagelijks leven en de weinige kansen die er voor jongeren zijn op werk en een betere toekomst.

Op mijn website http://www.fotonique.nl/multimedia en vimeo-account vinden jullie het filmpje “Armenian Perseverance” dat ik maakte van een gezin. Klik op de link https://vimeo.com/44415882 . 

 

Elke keer als ik in Armenië ben kom ik bij een aantal mensen en gezinnen steeds opnieuw.

Zo ken ik al jaren Harut Aslanyan. Inmiddels is hij 18 jaar. Hij heeft pas zijn middelbare school in Armenië met een diploma afgerond. Daarnaast heeft hij in Armenië veel vrijwilligerswerk gedaan, is lid van het vrijwillige team van het Armeens Nationaal Laboratorium en behaalde de eerste plaats in de internationale wiskunde-olympiade.

Hij is super gemotiveerd en wil heel graag verder studeren. Omdat hij zo’n uitmuntende eindresultaten haalde is hij toegelaten aan de LCC International University in Litouwen waar hij International Business Administration wil gaan studeren. Zo hoopt hij de kennis en kunde te vergaren om een goede baan te kunnen krijgen en ooit een eigen bedrijf te starten. Hij heeft daar diverse ambitieuze ideeën over. De opleiding duurt vier jaar en hij zal stages lopen bij diverse bedrijven. 

De kosten voor de studie bedragen € 3.786,00 inclusief alle kosten. 

Harut komt uit een familie van gewone arbeiders, zijn moeder werkt administratief en zijn vader is schoenmaker, maar werkloos. Daarom kan het gezin niet alle kosten dekken. Hij heeft een groot verlangen en motivatie om verder studeren en dit is zijn enige kans. Hij is namelijk voorwaardelijk toegelaten aan deze universiteit voor het komende studiejaar op voorwaarde dat hij het collegegeld bij elkaar krijgt. 

 

Harut heeft een aantal bedrijven in de VS aangeschreven die Armeense studenten helpen, maar het antwoord was negatief, omdat ze aangeven dat het alleen voor studeren in de VS is. Vervolgens heeft hij geprobeerd een fund actie en rekening te openen om geld in te zamelen, maar dat lukte niet omdat PayPal niet werkt in Armenië. Dus als laatste en enige kans heeft hij al zijn vrienden en bekenden bericht met bovenstaande informatie en het verzoek zijn verhaal te delen en hopelijk zo sponsors te vinden die hem kunnen helpen zijn studie aan deze universiteit mogelijk te maken en zijn droom te realiseren.

Zo heeft hij ook mijn hulp gevraagd en alle documenten van de LCC International University in Litouwen toegestuurd zodat ik alles kon verifiëren.

 

Ik wil hem heel graag helpen en daarom heb ik deze steunactie opgezet en vraag jullie nu allemaal om Harut te steunen bij het bereiken van zijn doel. Ik zelf ga hem in ieder geval financieel ondersteunen. Als ik 150 mensen kan vinden die € 25,00 willen doneren dan kan Harut zijn droom realiseren en een perspectief op een betere toekomst. 25 euro geef je gemiddeld uit in Nederland of met vakantie op het terras voor een drankje met een klein hapje. Dus als we dat een keertje overslaan en besteden aan deze actie dan moet dat toch ook een voldaan gevoel geven, toch!? Meer doneren mag, maar minder natuurlijk ook. Uiteindelijk is elke euro welkom. Mag ik op jullie rekenen? Namens Harut bij voorbaat hartelijk dank.

 

 

Nico Bastens

Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: [ contact]
€ 2018 ingezameld van €3786.
53% behaald met 73 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Identiteit is geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven is geverifieerd door een kopie ID-kaart of met iDIN (via de bank).
Top 3 donaties:
Avatar
Nico Bastens
Doneerde op: 2020-07-14 22:02:36
€200
Avatar
Arman
Doneerde op: 2020-07-28 11:29:24
€100
Avatar
boghossian
Doneerde op: 2020-07-27 18:28:34
€100
Nieuwste donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2020-08-15 12:26:42
€15
Avatar
Ronald & Anja
Doneerde op: 2020-08-15 00:44:47
€20
Avatar
Noël
Doneerde op: 2020-08-14 13:22:33
€25
Avatar
Eva Visbach
Doneerde op: 2020-08-14 12:09:14
€8
Avatar
Iris Visbach
Doneerde op: 2020-08-14 09:08:37
€5
Delen Delen