Help Gambiaanse jongeren een eigen bedrijfje te starten

Rekeningnr geverifieerd!
€ 40 ingezameld van €700.
6% behaald met 2 donaties!

Het leven in Gambia is iedere dag weer overleven om brood op de plank te krijgen en wat beltegoed te kunnen kopen om op internet te gaan of vrienden te kunnen bellen. De Gambianen die werken, doen dit meestal zes dagen per week voor een extreem laag salaris. Het gemiddelde salaris in Gambia bedraagt circa € 40,- per maand.

 

Jongeren kunnen hun opleiding niet afmaken omdat daar geen geld voor is. Werk vinden is enorm moeilijk en ze vluchten Gambia uit om naar Europa te reizen en soms de dood vinden onderweg. De ander gaat op zoek naar een Europese partner op het strand in Gambia om zo hulp of zelfs een reis naar Europa te kunnen krijgen. Helaas neemt de criminaliteit in Gambia ook toe gezien de omstandigheden waar ze in leven.

 

Hoe kunnen we helpen? Met de donaties wil ik het mogelijk maken om jongeren voor weinig geld iets voor hunzelf te kunnen laten beginnen zoals een kleine kapsalon, timmerbedrijf, een kleine kiosk met dagelijkse benodigdheden, inkoop/verkoop van grote partijen goederen etc. Daarnaast wil ik het ook mogelijk maken om met donaties deze jongeren terug de schoolbanken in te sturen om verder te studeren op een middelbare school om zo een baan te kunnen vinden.

 

Inmiddels is er al één timmerbedrijfje met succes gestart en zijn een aantal jongeren met een opleiding begonnen. De planning is om op korte termijn weer iemand te helpen iets op te starten. De helft van de kosten wordt als lening gegeven zodat er na terugbetaling weer andere Gambiaanse jongeren geholpen kunnen worden.

 

Gaan wij het verschil maken voor de toekomst van meerdere Gambiaanse jongeren? Iedere donatie wordt enorm gewaardeerd! Ieder persoon die geholpen kan worden is er één!

 

Help jij ook mee? Delen wordt gewaardeerd, alvast bedankt!

 

SteunGambia.nl


Frauduleuze actie rapporteren?
Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: [ contact]
€ 40 ingezameld van €700.
6% behaald met 2 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Nieuwste donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2020-07-27 13:47:56
€20
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2020-07-26 13:27:11
€20
Delen Delen