Islam en Ahmad laten begraven in Checheniƫ

€ 4565 ingezameld van €10000.
46% behaald met 227 donaties!

--------- LET OP! MELDING VAN DONEERDOEL.NL:

 

De donaties zijn retour gestort. Zie je geen betaling? De betaling komt niet van onze rekening en staat op naam van "online paymentplatform" of "Online betaalplatform". Wij nemen de kosten op ons.

 

---------------

 

Wij zijn op de hoogte dat deze actie niet naar waarheid aangemaakt is. Doneerdoel ontvangt vele mailtjes waarop wij simpelweg niet snel kunnen reageren. Alle betalingen verlopen via de betaalprovider waarmee wij contact gaan opnemen. Wij kunnen niet bij de tegoeden, dit kan enkel online betaalplatform. De donaties zijn nog niet uitbetaald en de gebruiker kan niet meer in het account komen. De benodigde verificatie kan dus ook niet meer gedaan worden en dit voorkomt dat de gebruiker uitbetaald zal worden (meer dan 1500 euro). LET WEL DAT DIT ALLES WEL WAT TIJD IN BESLAG KAN NEMEN. Graag uw geduld, wij proberen dit zo goed mogelijk op te lossen!

 

Wij snappen heel goed dat je je geld terug wilt ontvangen. Wij kunnen niet bij de betalingen en zullen dit samen met de betaalprovider moeten verzorgen. Hierover mailen heeft dus ook geen nut (wij ontvangen honderden mailtjes terwijl terugbetalen in bulk (iedereen tegelijk) gaat.

 

Aanvullende informatie: de naam die vermeld staat zal altijd gecontroleerd worden aan de tenaamstelling van het rekeningnummer (dit is dus geen verzonnen naam). Je doneert aan de persoon, doneer dus ALLEEN als je de persoon vertrouwd of deze via-via kent. Wij kunnen als platform nooit een actie volledig controleren (alles is na te maken qua offertes en facturen..). Enkel omdat de donaties nog niet uitbetaald zijn kunnen we samen met de betaalprovider simpel en vlot ingrijpen.

 

WIJ KUNNEN PER MAIL GEEN EXACTE PROGNOSE OF GARANTIES GEVEN. Wij vragen hiervoor je begrip (dit is niet haalbaar binnen 48 uur!), ook wij zijn afhankelijk van een derde partij.

 

--------- LET OP! MELDING VAN DONEERDOEL.NL:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 overleden broeders (niet verzekerd) laten begraven in Chechenië.

 

Broeders en zusters ik heb jullie hulp dringend nodig, ik zelf woon nu 16 jaar in Nederland nadat ik ben gevlucht voor de oorlog in Chechenië. Ik heb het in begin erg moeilijk gehad maar nu hamdoulilah werk ik al 10 jaar als bezorger bij PostNL, heb ik mijn gezin en heb ik mijn leven aardig op een rijtje.

 

Ongeveer een jaar of 2 geleden moest ik een pakket bezorgen bij een AZC in Venlo, omdat er niemand opendeed liep ik naar binnen en kwam ik toevallig 2 jonge jongens tegen van dezelfde komaf als ik (Chechenië).

Na even met de broeders gepraat te hebben, kwam ik erachter dat ze van een erg treurig verleden komen. Het is een oudere broer van 18 en zijn jongere broertje van 15, beide zijn gevlucht uit Chechenië naar Nederland nadat de oma waar ze altijd bij leefde daar was overleden, hun vader en moeder hebben de 2 al verloren tijdens de oorlog waar ik destijds zelf voor gevlucht ben.

De jongens wisten niet waar ze heengingen zeiden ze zelf, en toen ze bij het AZC zaten waren ze al erg tevreden, ze hadden een dak, eten en kregen wekelijks een klein beetje geld om leuke dingen te doen. Het waren 2 jongens met een erg zuiver hart, ik had hun telefoonnummers opgeslagen en ze contacteerde mij dagelijks om te vragen hoe het mij ging etc. terwijl ze zelf in een veel ergere situatie zaten dan ik dat. Na een tijdje kreeg ik verschrikkelijk nieuws te horen, ze kregen geen verblijfsvergunning en zouden op de eerstvolgende vlucht terug naar Chechenië worden gezet. Het jongere broertje (Islam) belde mij op met een brok in zijn keel en vroeg me, Aslanbek kunnen we alstublieft 1 keer afspreken met zijn alle even voor ik terugmoet. Ik had ze meegenomen naar een zwembad en ze hadden de dag van hun leven, op de terugweg wouden ze mij geld aanbieden voor deze mooie dag. Ze zeiden me 'Aslanbek neem dit astjeblieft aan dit was de leukste dag van mijn leven'. Uiteraard heb ik het geld niet aangenomen maar ik kon het niet over mijn hart krijgen om deze 2 broeders terug te laten sturen. In de ochtend voor vertrek ben ik naar het AZC gegaan en heb ik de jongens gewoon opgehaald. Ik heb de broeders meegenomen naar België en hier als een soort vader opgevoed. 2 jaar lang tot de dag van eergisteren, de 2 jongens wouden samen naar Oostende om met het hete weer even te zwemmen op het strand in de zee. En vervolgens kwam de grootste nachtmerrie uit, op de terugweg is de broeder zonder rijbewijs gaan rijden zonder het aan te geven in een auto die was geleend. Een vrachtwagen wou inhalen en heeft de kleine polo met een enorme snelheid weggedrukt tegen een hem van een maisveld, beide broeders hebben het helaas niet overleefd. Allah y rahmou, Naast een dua dat deze 2 broeders het paradijs mogen betreden insha allah wil ik jullie broeders en zusters vragen om een kleine donatie.

Beide jongens zijn niet verzekerd en hebben geen papieren, ze worden aanstaande vrijdag gecremeerd als ik niet zelf de kosten kan vergoeden om ze een mooi graf in Chechenië te schenken wat ze wel verdienen zoals elke broeder van ons!

De kosten zijn iets meer dan €10.000,- 

Ik zelf heb een aardig deel uit eigen zak betaald maar kan nog lang niet alles zelf vergoeden, aub broeders doneer zo snel mogelijk voor deze 2 jongens! Een euro is al een euro dichterbij deze mooie stap!

 

EDIT! Ik krijg veel vragen binnen dus lees goed,

Het geld wat jullie doneren is niet het geld waarvoor bijvoorbeeld etentjes worden gehouden als herdenking etc. De donneeractie gaat rechtstreeks naar het uitvaartcentrum en dit is puur en alleen het geld wat betaald word voor de begrafenis, het schoonmaken en de reis erheen etc. De kosten die noodzakelijk zijn, hoe wij het gaan herdenken met etentjes bezoek alles er op en eraan zal uiteraard gewoon uit eigen zak betaald worden!

Dit is ook de reden waarom ik de doneeractie op het rekeningnummer van de gene van het uitvaartcentrum die mij de offerte heeft gestuurd (na overleg uiteraard) heb laten maken i.p.v. op mijn eigen rekeningnummer! 


Frauduleuze actie rapporteren?
Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: Lourens Van Dijk [ contact]
€ 4565 ingezameld van €10000.
46% behaald met 227 donaties!
Gebruiker is deels geverifieerd!
Contactgegevens zijn geverifieerd!
Het opgegeven e-mailadres en telefoonnummer zijn geverifieerd via een email en verificatie-sms.
Top 3 donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2020-08-12 15:18:25
€100
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2020-08-12 15:23:03
€100
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2020-08-12 15:04:07
€100
Nieuwste donaties:
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2020-08-12 16:01:14
€10
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2020-08-12 15:59:11
€10
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2020-08-12 15:55:45
€10
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2020-08-12 15:55:27
€10
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2020-08-12 15:53:25
€25
Delen Delen