Aanpakken eenzaamheid tijdens Coronacrisis. Jij kunt meedoen!

Rekeningnr geverifieerd!
€ 20 ingezameld van €75000.
0% behaald met 1 donaties!

Je ouders, vrienden, familie en collega's alleen zien via een beeldscherm. De hele dag tussen vier muren, met als hoogtepunt van de dag je wandelingetje naar de supermarkt. En dat nog wekenlang. Kunnen we dat wel aan?

 

Die sociale onthouding kan leiden tot ernstige gevolgen, waarschuwen gedragsbiologen. "Het gebrek aan contacten door deze periode heeft als gevolg dat meer mensen te maken zullen krijgen met eenzaamheid en depressie."

Als mensen geïsoleerder raken, worden ze somberder, blijkt uit onderzoek. Dat leidt tot paniekaanvallen, angststoornissen en andere problemen. "We weten in zo'n geval niet meer wat we met ons leven moeten en dat levert allerlei problemen op."

 

Groep Aanpak Corona Eenzaamheid (GACE) wilt tijdens deze moeilijke tijden een (kleine) bijdrage leveren aan twee speciale doelgroepen. Ouderen en mensen met een beperking. Voor deze twee doelgroepen is het extra essentieel van belang dat zij aandacht krijgen.

 

GACE is een groep van 7 personen die zich vrijwillig inzet voor de eenzaamheid onder ouderen en mensen met een beperking.

 

Wat wilt GACE doen?

De maand december is een periode waarin saamhorigheid, eenheid, familie, aandacht en liefde belangrijke kernwaarden zijn. GACE wilt de laatste 2 weken van december zoveel mogelijk ouderen en mensen met een beperking een kaartje sturen en zoveel mogelijk mensen bellen. Laten zien dat we er voor hen zijn. Een gezellig gesprekje voeren aan de telefoon..of een leuke kerstkaart ontvangen. Misschien wel het minste wat we met deze dagen voor hen kunnen betekenen.

 

Doet u mee?

Voor €10,- kunt u ervoor zorgen dat wij 1 kerstkaart versturen en 1 telefoongesprek kunnen voeren.


Frauduleuze actie rapporteren?
Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: [ contact]
€ 20 ingezameld van €75000.
0% behaald met 1 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Nieuwste donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2020-11-24 00:17:14
€20
Delen Delen