Help Stichting Nieuw Seizoen aan een nieuw coachpaard!

Help Stichting Nieuw Seizoen aan een nieuw coachpaard!
Rekeningnr & legitimatie geverifieerd!
€ 7285 ingezameld van €18000.
40% behaald met 139 donaties!

Beste lezer,

 

Waarom deze actie?

Ons beste en liefste coachpaard, Willem, is plotseling overleden. Dit is een enorm verlies voor het werk van onze Stichting. We hebben een groot verlangen om dit gat weer snel te kunnen opvullen, zodat we volop de hulp kunnen geven die zo hard nodig is!

 

Wie zijn wij?

Wij zijn Stichting Nieuw Seizoen. Wij vangen jonge vrouwen op in ons familiehuis dat gevestigd is naast onze eigen woning. Deze vrouwen hebben te maken gehad met traumatische gebeurtenissen in hun verleden, waardoor ze vastlopen in het leven. Bij Nieuw Seizoen werken zij aan hun herstel middels intensieve gesprekken, therapieonderdelen en simpelweg het samenleven met ons als gezin, zodat zij kunnen re-integreren in de maatschappij. Wij helpen hen onder andere een sociaal netwerk op te bouwen, gezonde relaties aan te gaan en te onderhouden, weer terug aan het werk te gaan en goed voor zichzelf te zorgen. Wij zitten op dit moment midden in een verbouwing om nog drie slaapkamers en een nieuwe woonkamer en keuken te realiseren, zodat wij meer vrouwen nieuwe hoop kunnen geven.

 

Welke rol hebben de paarden bij Nieuw Seizoen?

Als onderdeel van ons programma staan er drie paarden op het erf; Wessel, Willem en Wonder. Deze worden ingezet tijdens zowel paardencoaching (door de erkende paardencoach van Paard & coaching met zorg), maar ze zijn ook onderdeel in het dagelijks programma.
Denk hierbij aan hun verzorging, waar iedereen haar verantwoordelijkheid in draagt. Daarnaast wordt er ook mee gereden, heel veel geknuffeld en er worden ontzettend veel overwinningen behaald waardoor de vrouwen zelfvertrouwen terugkrijgen en hun eigen talenten ontdekken. Ze leren in de omgang met de paarden dat grenzen aangeven belangrijk is, net zoals zelf de regie te hebben wanneer een situatie daar om vraagt. Dit is vervolgens makkelijk terug te koppelen en toe te passen in het normale dagelijks leven; onze paarden leveren dus een ontzettend waardevolle bijdrage in ons werk. Ook worden moeilijke gesprekken ineens een stuk makkelijker op de rug van een paard, tijdens een buitenrit in de natuur.
 

Buiten de vrouwen die bij Nieuw Seizoen wonen, komen er ook kinderen en volwassenen van buitenaf voor de paardencoaching naar ons toe.

 

Willem

Helaas is op 17 januari een van onze paarden, Willem, ontzettend ziek geworden. De exacte oorzaak hiervan zullen we helaas nooit te weten komen, maar het heeft vermoedelijk te maken met het eten van sneeuw in combinatie met zand, wellicht met een onbekende onderliggende oorzaak. Willem kreeg hele hoge koorts, wilde niet meer eten maar hij hield zich groot. De dierenarts kwam langs, maar kon er niet achter komen wat de oorzaak had moeten zijn. Willem kreeg pijnstilling, koortsremmers, darmverslappers en antibiotica en had een dag later opgeknapt moeten zijn. Helaas ging het alleen maar verder bergafwaarts. De dierenarts moest enkele uren later weer komen en toen bleek dat de koorts alleen maar verder was gestegen. Hij kreeg nog meer koortsremmers toegediend en gelukkig leek hij ’s avonds, tijdens de laatste voerbeurt, op te knappen en wilde hij voorzichtig weer iets eten.

 

Toen wij in de nacht bij hem gingen checken, was het echter foute boel. Bijna 41 graden koorts. Hij stond ontzettend te hijgen en we moesten met spoed met hem naar de kliniek. Hier kwamen we erachter dat zijn bloed zo dik was als stroop en dat zijn bloedwaarden kritiek waren. Hij heeft 16 liter vocht gekregen via infuus. Daarna werd er een buikecho gemaakt en een punctie genomen, waaruit bleek dat hij niet meer te redden was. We hebben niet veel later afscheid moeten nemen van hem. Op 18 januari is hij overleden.

 

Willem laat een enorm gat en verdriet achter. In het jaar dat hij bij ons is geweest, hebben velen ontzettend van hem genoten. Hij was een enorm lief, bijzonder en betrouwbaar paard. Willem was heel mensgericht en daardoor ons beste coachingspaard. We kunnen zijn bijdrage eigenlijk niet missen. Aangezien Wonder om verschillende redenen niet te berijden is (en vooral in het verzorgen zijn functie vervult) zijn we altijd afhankelijk geweest van Willem en Wessel als het gaat om het (buiten)rijden, wandelen of andere activiteiten. Hierdoor merken wij nu al de beperking die het verlies met zich meebrengt.

 

En nu?

Vorig jaar zijn de 3 paarden op een hele bijzondere manier via Friesian Horse Stables ‘Frysk Andaluz bij ons terechtgekomen. Een professionele, betrouwbare plek met lieve mensen die ons toen geholpen hebben in onze zoektocht. We dachten toen uiteraard voor een lange tijd deze geweldige paarden tot onze beschikking te hebben, niet wetende dat Willem ons al zo snel zou moeten verlaten.
 

Het kopen van een paard echter, is niet iets wat je zomaar doet. Er komt veel bij kijken, helemaal als een dier optimaal moet functioneren met onze specifieke doelgroep.


Onze ervaring en die van vele anderen met Frysk Andaluz is ontzettend positief omdat zij bijzonder betrouwbaar zijn gebleken. Ze hebben goede, gezonde en netjes opgeleide paarden, dieren die qua karakter over hetgeen beschikken waar wij naar op zoek zijn. Daarnaast kunnen deze mensen ons goed begeleiden in onze zoektocht.

 

Waarom een Fries?

Wij hebben voor het Friese ras gekozen om het nuchtere karakter van deze paarden. Ze zijn doorgaans stabiel, rustig, koel in het hoofd en kunnen veel hebben.  Ze zijn bovenal lief, mensgericht en dus door zowel volwassenen als kinderen makkelijk mee om te gaan. Ze zijn veelzijdig en uitermate geschikt voor het werk wat wij hier doen.

 

Waaraan wordt het geld besteed?

Het selecteren van een geschikt paard is niet zomaar gedaan. Het karakter moet bij ons passen. Bovendien moet hij helemaal gezond zijn, betrouwbaar en goed opgeleid, maar hij moet ook geschikt zijn om mee te coachen. Deze belangrijke voorwaarden vragen om meer budget.


Daarnaast zal er ook moeten worden gedacht aan goed passend harnachement, denk aan een zadel, hoofdstel, dekens etcetera. 

 

Aangezien wij midden in de uitbreiding van de stichting zitten, hebben wij niet de financiele middelen om dit te bekostigen. Vandaar dat het idee is ontstaan om deze fundraisingsactie op te zetten. Wij hopen dat er mensen zijn die bereid zijn om ons en de vrouwen van de stichting met een donatie te helpen. Groot of klein maakt niet uit, zodat we een derde (harige) collega kunnen financieren.

 

Alles is welkom. Bij voorbaat dank!

 

Voor vragen, opmerkingen of andere berichtjes; wees vrij om te mailen of contact op te nemen via onze website:

 

www.nieuwseizoen.nl.

 

Hartelijke groet,

Namens het bestuur Stichting Nieuw Seizoen


Frauduleuze actie rapporteren?
Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: Stichting Nieuw Seizoen [ contact]
€ 7285 ingezameld van €18000.
40% behaald met 139 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Contactgegevens zijn geverifieerd!
Het opgegeven e-mailadres en telefoonnummer zijn geverifieerd via een email en verificatie-sms.
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Identiteit is geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven is geverifieerd door een kopie ID-kaart of met iDIN (via de bank).
Top 3 donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2021-01-25 22:01:46
€500
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2021-01-24 11:31:14
€500
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2021-01-23 13:27:50
€300
Nieuwste donaties:
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2021-05-17 09:30:30
€50
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2021-05-14 21:37:33
€100
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2021-03-05 21:41:37
€25
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2021-03-04 16:04:30
€25
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2021-02-26 21:51:21
€10
Delen Delen