Beloon Bart Maat, hij maakte transparant, wat ondoorzichtig was.

Rekeningnr geverifieerd!
€ 150 ingezameld van €100000.
0% behaald met 6 donaties!

Beloon Bart Maat, hij maakte transparant, wat ondoorzichtig was.

Als betrokken ondernemer en burger is het me wel duidelijk geworden dat één van de belangrijkste mensen van dit jaar politiek fotograaf Bart Maat is. Hij zal die titel zelf  te veel eer vinden, maar ik kan niet anders concluderen. Als je als freelance politiek fotograaf bij nacht en ontij werkt, dus veelal op en rond het Binnenhof, dan ben je een belangrijke pion in het Nederlandse politieke theater. Als je dan op een dag dé foto maakt die de democratie op haar grondvesten doet schudden én een tsunamie veroorzaakt in de landelijke politiek en media, dan mag Nederland deze fotograaf dankbaar zijn. Bart Maat bezorgde Nederland door zijn beroepsernst, vakmanschap en vastberadenheid hét bewijs van de bedorven bestuurscultuur en het bestaan van de vermeende Rutte-doctrine. De "Ollongren-gate-foto" van Bart is de aanleiding gebleken van urenlange debatten, gelazer, gelieg, bedrog, geslijm, ontkenningen, geheugenverlies, poppetjes, slecht “Binnenhofs”,  verstoorde relaties en veel gedraai. ”Omtzigt functie elders”; drie woorden die zonder twijfel de geschiedenisboeken  in gaan dankzij Bart Maat. 

De impact van de foto was en is enorm. De waarde in democratische euro's is gigantisch. Topjournalistiek samengevat op één plaatje. Zónder dat ene plaatje waren de meesten even naïef als onwetend gebleven. 

Veel freelance (foto)journalisten moeten hard werken om  de kost te verdienen. Terwijl het vaak juist foto’s zijn die van belang zijn om een verhaal goed te vertellen.De foto van Bart vertelde een groot verhaal. Een foto die geplaatst is in honderden kranten en tijdschriften, die honderden keren vertoond is op TV en ontelbaar keren gedeeld is op sociale media...die mag wel wat extra gewaardeerd én beloond worden. 

De foto van Bart is van een enorme symbolische waarde; hij luidde hiermee een verandering in van de bestaande, niet geheel naar behoren functionerende bestuurscultuur.

Daarom zou het een erg mooi gebaar zijn dat wij,  Nederlandse burgers en ondernemers, gezamenlijk een extra beloning doneren aan Bart Maat. Als waardering voor iemand die ons land een ongekend harde duw in de juiste richting heeft gegeven. Onze democratie heeft mensen zoals Bart hard nodig. 

Overigens  was natuurlijk niet iedereen blij  met dé foto. Maar eerlijk is eerlijk: uiteindelijk wordt iedereen vrolijker van een gezonde, transparante en oprechte democratie. 

 

Ik wil daarom iedereen vragen die het met bovenstaande eens is om een donatie te doen aan fotograaf Bart Maat, zodat hij een beloning krijgt die recht doet aan zijn bijdrage aan onze democratie. Bart heeft aangegeven om met een deel van de donaties iets moois te doen voor de fotojournalistiek. Mooi!

 

NvE

 

Disclaimer:

Van belang is het om te vermelden dat Bart Maat niet zelf de initiatiefnemer is van deze crowdfundig. Hij vindt het wel een erg mooi gebaar en is verrast dat op deze manier aan hem én zijn werk wordt gedacht. Hij verdient het.  Het gedoneerde bedrag wordt volgens de voorwaarden van DoneerDoel.nl,  aan Bart Maat overhandigd.

 

Foto gemaakt door Bart Maat  ANP


Frauduleuze actie rapporteren?
Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: [ contact]
€ 150 ingezameld van €100000.
0% behaald met 6 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Contactgegevens zijn geverifieerd!
Het opgegeven e-mailadres en telefoonnummer zijn geverifieerd via een email en verificatie-sms.
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Top 3 donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2021-05-20 20:18:58
€50
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2021-05-20 21:28:37
€50
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2021-06-14 21:52:32
€19
Nieuwste donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2021-06-14 21:52:32
€19
Avatar
Henry van der Borg
Doneerde op: 2021-05-22 10:48:17
€10
Avatar
Bart Maat 4 president!
Doneerde op: 2021-05-21 10:38:31
€11
Avatar
Jonathan Poelman
Doneerde op: 2021-05-21 10:29:52
€10
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2021-05-20 21:28:37
€50
Delen Delen