Speciaalzien

Speciaalzien
Rekeningnr geverifieerd!
€ 160 ingezameld van €200.
80% behaald met 3 donaties!

Speciaalzien.

 

Ik ben Ylona en ben in 2013  een website gestart voor jongeren met een visuele beperking. Maar ook voor mensen zonder visuele beperking, die graag meer willen weten van deze beperking en die ik daar graag meer informatie over wil bieden, door mijn eigen ervaringen te delen.

 

Het idee van een website is ontstaan, nadat ik bij het jongerencentrum in Stadsknaal me had aangemeld voor een andere vrijwilligers vacature.

Deze bleek voor mij toch niet te passen vanwege mijn visuele beperking, maar door de kennismaking kreeg ik de vraag wat ik dan wel wilde doen, Daar moest ik even over na denken, maar ik kwam al snel tot het besluit dat ik mensen wilde helpen, doormiddel van mijn eigen kennis te delen Dus heb ik een eigen website voorgesteld die ik zelf ging ontwerpen en inrichten.

Op deze website wilde ik met eigen geschreven artikelen het hebben van een beperking meer bespreekbaar en toegankelijk maken.

Ik heb daarvoor toen een plan geschreven die met veel enthousiasme werd ontvangen door het jongerencentrum.

Zei zagen meteen mogelijkheden en uitdagingen voor mijn plannen.

 

Ik ben begonnen eind 2013 met het ontwerp van de website. Ik wilde een website die  goed lees baar zou zijn, en goed toegankelijk is  voor mensen die geen visus meer hebben.

Dit betekend dat de website rustige kleuren zoals wit en blauw bevat,en felle kleuren voor de knoppen voor contact en andere tabbladen, ook de letter grote moest passend zijn, na veel dingen uitgeprobeerd te hebben heeft de website het uiterlijk die hij nu heeft.

Het opzetten van een website valt nog niet mee.

Er zijn veel dingen waar je wel echt kennis van moet hebben om die juist en snel uit te kunnen voeren.

Wel wilde ik graag dat ik de meeste dingen zelf er op kon zetten, dus ben ik opzoek gegaan naar een programma die goed toegankelijk voor mij was zodat ik de meeste dingen toch zelf kon blijven doen.

 

De website bestaat dit jaar 8 jaar en in die jaren heb ik al veel onderwerpen behandeld en merk ik dat er door het meerdere deel goed op gereageerd wordt.

Dit maakt mij natuurlijk erg blij en trots als mensen leuke en positieve reacties achter laten, of jou mailen met vragen wat ze het beste kunnen doen of aanschaffen, Ik probeer dan zoveel mogelijk te benadrukken dat het vooral moet zijn waar de ander zich het prettigst bij voelt en welke ervaringen ik wel of niet met het product heb.

Als je dan laten een mail krijgt met een bedankje omdat ze vinden dat je goede informatie hebt gegeven waardoor ze een goed werkend product in huis hebben maakt dat mijn dag weer goed.

Sinds 2014 heb ik naast de website ook een Facebook pagina.

Deze wordt ook door vele mensen gevolgd, dagelijks krijg ik nog nieuwe vind ik leuks.

 

De website is opgericht door mij maar de financiële verplichtingen zijn al 8 jaar voldaan door het jongerencentrum die mij de kans hebben gegeven om de website te realiseren. Helaas is dit door de bezuinigingen niet meer mogelijk dat dit kan worden voldaan door het jongerencentrum.

Dit betekend dat de website eind dit jaar uit de lucht moet zijn, want zelf heb ik niet de middelen om het te kunnen bekostigen, dit vind ik erg jammer, omdat ik merk dat er nog maar weinig van deze laagdrempelige informatie platforms bestaan op internet, die antwoorden geeft op uiteenlopende vragen, bent u nieuwsgierig geworden, neemt u gerust een kijkje op:

www.speciaalzien.nl in de bijlage van deze mail vind u de bezoekers aantallen.


Frauduleuze actie rapporteren?
Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: Ylona Keur [ contact]
€ 160 ingezameld van €200.
80% behaald met 3 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Contactgegevens zijn geverifieerd!
Het opgegeven e-mailadres en telefoonnummer zijn geverifieerd via een email en verificatie-sms.
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Nieuwste donaties:
Avatar
michael
Doneerde op: 2021-09-05 18:07:28
€50
Avatar
michael
Doneerde op: 2021-09-05 17:37:41
€100
Avatar
Ko de Vries
Doneerde op: 2021-06-04 14:24:10
€10
Delen Delen