Op naar herstel in de VS!

Rekeningnr geverifieerd!
€ 1090 ingezameld van €16000.
7% behaald met 15 donaties!

Hallo lieve lezer,

 

Wat fijn dat je mijn verhaal leest!

 

Ik ben Merel, 35 jaar oud. Tot zo’n 6 jaar geleden was ik een sportieve vrouw die midden in het leven stond. Wielrennen en hardlopen waren voor mij mijn oplaadpunt en uitlaatklep naast mijn werk en drukke sociale leven. Ik maakte mooie wielertochten door de duinen, langs de kust of maakte samen met mijn vader een mooie tocht. Het gaf mij een enorm gevoel van vrijheid om op de racefiets te zitten, de frisse wind te voelen, de geuren van buiten te ruiken. Op 4 november 2015 ging het wielrennen mis, daar lag ik, op de grond met mijn helm in tweeën en mijn racefiets bovenop mij. Wat er precies gebeurd is weet ik niet, wel weet ik nog dat ik door de bocht ging en het volgende moment allemaal hoofden boven mij zag. Toen begon de medische molen….

 

De medische molen

Ik ben met mijn vader naar de Eerste Hulp gegaan en kreeg daar een CT scan en mijn schaafwonden werden verzorgd. Er werd geconstateerd dat ik een lichte hersenschudding had.
"U moet de komende weken rust nemen en dan komt het wel goed" werd mij verteld. Na die paar weken rust was ik nog steeds niet de oude. Ik bleef hoofdpijn houden, moeite met prikkels, zoals licht, geluid en drukte en daarbij vermoeidheid, focus- en concentratieproblemen.

 

Naar aanleiding van de aanhoudende klachten is er een MRI scan gemaakt en volgde gesprekken met diverse neurologen. Zij diagnosticeerden mij met PCS oftewel Postcommotioneel Syndroom. Dat betekent: langdurig aanhoudende klachten na een hersenschudding. Door het ongeluk heb ik niet aangeboren hersenletsel oftewel NAH opgelopen. Na het ongeluk heb ik 9 maanden bij mijn ouders gewoond omdat ik niet voor mijzelf kon zorgen. Daarna heb ik weer moeten leren om op mijzelf te wonen, dat ging met vallen en opstaan. Door de jaren heen heb ik diverse revalidatietrajecten en therapieën gevolgd, daarnaast gebruik ik medicatie.

 

Mijn leven nu

In die 6 jaar heb ik stappen gemaakt, maar zit ik nog steeds ziek thuis. Ik heb nog erg veel last van mijn klachten: hoofdpijn, moeite met geluid, licht en drukte, veel last van vermoeidheid en ben snel overprikkeld en dat vrijwel iedere dag. Dit alles geeft een flinke rem op mijn leven!! Werken lukt niet en sociale activiteiten vragen veel van mijn hoofd en kosten mij veel energie. Ik hou dit dan ook niet lang vol en moet daarna altijd slapen. Als ik een keer te lang doorga met een activiteit, heeft dit altijd gevolgen: extra last van mijn hoofd, ik voel mij dan gewoon ziek. Ik breng dan de dagen door op de bank of in bed om weinig mogelijk prikkels te krijgen, zodat mijn hoofd tot rust kan komen.

 

Door mijn niet aangeboren hersenletsel ben ik het gevoel van vrijheid soms helemaal kwijt, mijn dagen worden bepaald door mijn hoofd; wat lukt wel en wat lukt niet. Ik moet genoeg rustmomenten nemen op de dag om deze goed door te kunnen komen. Ik heb geleerd om te leven met mijn beperkingen en het proberen te accepteren. Ik ben blij met wat allemaal wél lukt en waar ik nu sta. Maar om eerlijk te zijn, doet het mij verdriet en pijn als ik om mij heen kijk, naar het leven van ‘gezonde’ dertigers. 

 

CFX kliniek in de VS geeft hoop

Tijdens de speurtocht naar andere therapieën, vond mijn zus de kliniek CFX in de VS, die is gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met Postcommotioneel Syndroom. Ik heb inmiddels verschillende Nederlanders gesproken die daar behandeld zijn en goede resultaten hebben geboekt. Bij CFX maken ze een Functionele MRI scan van het hoofd, daarmee kunnen ze duidelijk in beeld brengen welke hersendelen overprikkeld of onderprikkeld zijn. Aan de hand van de resultaten van deze scan maken ze een behandelplan op. Deze F-MRI scan wordt in Nederland of Europa niet op individueel niveau toegepast. Toen ik hoorde dat ze hierdoor kunnen zien wat er aan de hand is in het hoofd, was ik zo blij!! Ik voel gewoon dat er iets niet klopt in mijn hoofd! Door de F-MRI scan komt er eindelijk duidelijkheid en krijg ik een behandelplan op maat! De behandeling duurt een week en kost, inclusief reis, verblijf en natraject, zo’n € 16.000. Dit is enorm veel geld en de zorgverzekering vergoedt deze behandeling niet. Maar nu kan ik eindelijk gericht gaan revalideren en hierna mijn leven weer verder oppakken! Dit wil ik zo graag en daarom deel ik mijn verhaal met jullie.

 

2021 CFX here I come
CFX heeft een plek voor mij gereserveerd op 21 oktober voor de F-MRI en de behandeling start op 25 oktober, ik kijk hier enorm naar uit en vind het ook superspannend!
Ik hoop enorm dat de behandeling bij CFX mij mijn leven teruggeeft. Dat ik mij kan gaan richten op de toekomst en weer mijn gezonde zelf kan zijn! Een toekomst met een leuke baan en kinderen!

 

Nogmaals bedankt voor het lezen van mijn verhaal en geweldig als je mij wilt steunen en mijn kans op herstel mede mogelijk maakt.

 

Lieve groetjes,

 

Merel

 

Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: [ contact]
€ 1090 ingezameld van €16000.
7% behaald met 15 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Contactgegevens zijn geverifieerd!
Het opgegeven e-mailadres en telefoonnummer zijn geverifieerd via een email en verificatie-sms.
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Top 3 donaties:
Avatar
A. Simon
Doneerde op: 2021-07-22 14:44:17
€500
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2021-07-22 13:40:50
€100
Avatar
Monique Straatman
Doneerde op: 2021-07-23 10:31:46
€100
Nieuwste donaties:
Avatar
Claudia en Tim
Doneerde op: 2021-07-23 22:12:50
€25
Avatar
SIMON & JENNY
Doneerde op: 2021-07-23 22:04:55
€25
Avatar
Anoniem
Doneerde op: 2021-07-23 21:31:49
€25
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2021-07-23 20:48:09
€100
Avatar
Yvonne & Ronald
Doneerde op: 2021-07-23 20:01:01
€50
Delen Delen