Van kraamvrouw naar hartpatiënt... help!

Van kraamvrouw naar hartpatiënt... help!
Rekeningnr & legitimatie geverifieerd!
€ 9458 ingezameld van €25000.
38% behaald met 323 donaties!

Van kraamvrouw naar hartpatiënt…

 

Deze nachtmerrie gaat over Iris en haar gezin.

 

Iris is een 37-jarige levendige, goedlachse, ondernemende vrouw en moeder van inmiddels 3 kinderen. Iemand die altijd voor iedereen klaar staat. Een sterke vrouw die altijd zegt waar het op staat, maar ondertussen een klein hartje van goud heeft. En met dat kleine gouden hart ging het na haar bevalling in juni ineens helemaal mis, maar dan ook echt goed mis.

 

Op 6 juni dit jaar beviel Iris van een gezonde derde zoon. Dat geluk bleek van korte duur want elf dagen later kreeg zij met haar zoontje in haar armen een hartinfarct. Ze kwam in een nachtmerrie terecht want het bleef niet bij één hartinfarct, er volgde binnen een week nog een tweede. Zij overleefde dit gelukkig dankzij de snelle ingrepen in het ziekenhuis.

Wie krijgt in de kraamperiode nou twee hartinfarcten? Het is onmenselijk.

 

Iris werd gelabeld met de diagnose SCAD; een zeldzame aandoening waarbij de hormonen van de zwangerschap en/of bevalling een hartinfarct veroorzaken. Haar hart en hersenen hebben twee keer te weinig zuurstof gekregen en nu is er restschade aan haar hart.

Ze werd geholpen met een katheterisatie (dotterbehandeling) en na het tweede hartinfarct moesten er drie stents in de kransslagader geplaatst worden. Ze kreeg vervolgens een hele rits aan hartmedicatie mee en werd naar huis gestuurd met de boodschap; “nu moet je herstellen”.

 

Dit jonge gezin heeft het zwaar. Helaas gaat haar herstel erg moeizaam. Want in een gezin met 3 kinderen is er geen rust en tijd om écht te herstellen. Ze wordt dagelijks overvraagd en overprikkeld. Veel van de normale kleine dingen zorgen al voor een “error” in haar hoofd, zoals zij dat noemt. Het lichaam doet niet goed mee. Ze is doodmoe en functioneert niet meer zoals hiervoor. 

Nog altijd zijn er veel lichamelijke klachten zoals vaatspasmen, tintelende handen en voeten, duizeligheid, moeite met geluiden en snelle bewegingen, oorsuizen overprikkeling, extreme vermoeidheid, energielevel van max 20% en een overheersende angst. Angst om auto te rijden, angst om alleen op stap te gaan angst om alleen met de kinderen te zijn en bovenal angst voor nog een infarct. De standaard dingen die ze zo graag deed met haar kinderen kosten haar nu teveel energie, kracht en angst. De dag doorkomen is al een hele opgave. Ze wilt zo graag weer genieten van het moederschap, maar dat gaat niet meer. 

 

Op dit moment is Iris afhankelijk van haar partner John en vrienden en familie die hulp bieden zodat ze aan haar herstel toe kan komen. Maar dat is helaas niet frequent genoeg. Er is structurele en langdurige zorg nodig.

 

John en Iris zijn beide ZZP’ers. Omdat bijna alle zorg voor het gezin op John’s schouders terecht komt kan hij minimaal werken. Als hij een dag gaat werken, moet er voor Iris en de kinderen gezorgd worden. Zij is nog niet in staat alleen thuis met de kinderen te blijven. Dit houdt concreet in dat er al vier maanden twee volledige inkomens missen. Als zzp’ers hebben zij nergens recht op. Het water staat hun inmiddels aan de lippen. Veel langer houden ze het zo niet vol.

Het is voor ons als vrienden heel moeilijk om aan te moeten zien. Hoewel wij natuurlijk allemaal heel blij zijn dat we Iris nog in ons midden mogen hebben is het zeer schrijnend om te zien dat ze hier zo een klap van heeft gekregen en nu niet de juiste hulp krijgen om hier doorheen te komen. 

 

Wat is er nodig?

Om John en Iris te helpen bij het ontlasten van deze grote zorgen en omdat wij voor haar herstel willen waken, is het doel een professionele mantelzorger in te huren die voor Iris en de kinderen kan zorgen. De mantelzorger is voor 4 dagen per week nodig voor een minimale periode van 6 maanden, het liefst langer. John zou dan parttime kunnen werken zodat de vaste lasten betaald kunnen worden en Iris kan dan vol aan haar herstel werken terwijl er ook voor de kinderen wordt gezorgd.

 

Daarnaast is er een flink pakket aan fysiotherapie en revalidatie therapie nodig. Deze sessies zijn 3x per week en moeten ervoor zorgen dat Iris weer sterk en fit wordt. Ook heeft Iris psychologische hulp nodig voor traumaverwerking en hulp bij angsten. Dit alles zit niet in het standaardpakket van het ziekenhuis en ondanks dat er een chronische hartafwijking is geconstateerd dekt de verzekering deze kosten niet. Zoals jullie zullen begrijpen zit er aan deze hulp dus een behoorlijk kostenplaatje die zij zelf moeten bekostigen. Na berekening komen we in totaal op een benodigd bedrag van minimaal €25.000 (€21.000 aan mantelzorg en €4000 aan therapieën). Hoe meer er gedoneerd wordt hoe langer er zorg en therapie ingezet kan worden. 

 

We kunnen als vrienden niet langer toekijken hoe Iris en John worstelen om het hoofd boven water te houden en niet de hulp kunnen krijgen die ze nu echt nodig hebben. Hoe langer er gewacht wordt met structurele hulp, hoe slechter Iris haar herstel gaat. Wij hopen dat we met deze doneeractie en hulp van mensen met een “hart van goud” de broodnodige hulp kunnen inschakelen zodat zij nu echt kan knokken voor haar eigen gezondheid én de toekomst van haar gezin.

 

Zouden we dit met al jullie hulp voor elkaar kunnen krijgen? Via deze actie vragen wij jullie om over jullie “hart” te strijken en een gift te doen, zodat Iris haar hart kan herstellen en dit gezin er weer bovenop kan komen. Ze krijgen vaak te horen “Als je hulp nodig hebt hoef je het maar te zeggen he?!”. Dit is een mooi moment waar je in grote of kleine beetjes jouw hulp kunt aanbieden.

Alle hulp is welkom en zal ontzettend gewaardeerd worden.

 

 

(Lees haar hele verhaal op momlifewithirie/blog)

 


Frauduleuze actie rapporteren?
Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: Iris Frederking [ contact]
€ 9458 ingezameld van €25000.
38% behaald met 323 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Contactgegevens zijn geverifieerd!
Het opgegeven e-mailadres en telefoonnummer zijn geverifieerd via een email en verificatie-sms.
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Identiteit is geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven is geverifieerd door een kopie ID-kaart of met iDIN (via de bank).
Top 3 donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2021-10-29 03:34:51
€500
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2021-10-29 03:29:06
€300
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2022-01-26 12:02:48
€269
Nieuwste donaties:
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2022-02-26 19:20:45
€50
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2022-02-08 11:29:51
€20
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2022-02-07 18:49:23
€50
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2022-01-28 21:44:04
€5
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2022-01-26 12:02:48
€269
Delen Delen