Arm en illegaal op Curaçao

Arm en illegaal op Curaçao
Rekeningnr geverifieerd!
€ 1190 ingezameld van €2600.
46% behaald met 27 donaties!

Op Curaçao begeleid ik vrijwillig een Jamaicaans gezin dat veel heeft doorgemaakt en het nog steeds zwaar heeft. Ikzelf heb het gelukkig goed en vind het fijn anderen te kunnen helpen. 


Geen geld om ziek te zijn

Ik heb het gezin ontmoet toen moeder (38) nog werkte en zij mijn eigen hoogbejaarde moeder hielp verzorgen tijdens diens revalidatie. Ik zag dat deze vrouw veel pijn had maar dat zij dat voor ons probeerde te verbergen. Ze kon zich namelijk niet veroorloven om naar een arts te gaan en om niet te werken.
 

Vader vermoord, moeder ziek

Het betreft dus een 38-jarige moeder en drie kinderen van 5, 7 en 10 jaar. De "vader" (niet de natuurlijke vader van de kinderen) werd in 2020 op brute wijze vermoord. Het gezin lijdt zeer onder het trauma. Moeder bleek bovendien eerder dit jaar (nadat ik haar naar een arts heb gestuurd) ziek, had last van nierstenen en onlangs is uiteindelijk bij haar een nier verwijderd.

 

Leerproblemen

Het jongetje van 7 heeft leer- en gedragsproblemen en zou een psychologische test moeten ondergaan om te bepalen wat hem stoort en hoe dat het beste aan te pakken. Het gezin is (ondanks dat de kinderen op Curaçao zijn geboren) illegaal en heeft geen recht op medische zorg, althans die komt voor eigen rekening. Aangezien moeder al maanden ziek is, kan zij niet werken als ouderenbegeleidster (zij heeft in Jamaica daarvoor een diploma behaald). 
 

Een kinderhand is gauw gevuld

De afgelopen 5 maanden heb ik de dagelijkse kosten zoals boodschappen, huur (ze wonen in een veel te duur krot), water, electra, schoolspullen en kleding voor mijn rekening genomen. Ik neem met veel liefde de kinderen naar de film, uit zwemmen en naar McDonalds (mijn broer neemt ook een aantal uitstapjes voor zijn rekening) hetgeen allemaal volledig nieuw voor ze is. Ze hebben niks.

 

Verblijfsvergunning

Ik ben nu het proces gestart om het gezin "legaal" te krijgen. Daarvoor moeten de kinderen eerst het Jamaicaanse staatsburgerschap aanvragen en een Jamaicaans paspoort aanvragen (€ 750). De procedure om een tijdelijke verblijfsvergunning aan te vragen is gestart, maar daarvoor moeten leges worden betaald (€1200). Het jongetje moet naar een kinderpsycholoog voor zijn test (€ 650) waarna zijn behandeling en vermoedelijk medicatie moet worden bekostigd. 
 

Eerlijke kans

Helpt u mee dit te realiseren en dit gezin een eerlijke kans te geven op zelfredzaamheid?
Dank u wel!

 

De foto bij deze actie is niet van de woning van het gezin, maar wel illustratief voor hun situatie.

 

UPDATE:
Het is inmiddels 2 maanden sinds deze oproep werd gedaan. Er is een bedrag van €1.020 gedoneerd en dat is fantastisch. U wilt vast weten welke stappen er konden worden gezet en hoe het gezin er nu voor staat. Er is gelukkig veel positiefs te melden:

 

Het proces om moeder "legaal" te krijgen is gelukt! Zij heeft in december haar verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd ontvangen. Daarmee heeft zij toegang tot het zorgsysteem en mag zij werken. Dat is gelijk het tweede stukje goed nieuws: in december is zij gelijk begonnen als verzorgende voor een hulpbehoevende bejaarde. Zij verdient daar het minimumloon, hetgeen niet veel is, maar het is eerlijk werk en zij voelt zich daar heel gelukkig in.

 

Het goede nieuws is nog niet op!

Al binnen twee maanden na aanvraag (hier staat 6-8 maanden voor) is de aanvraag tot Jamaicaans staatsburgerschap van de beide kinderen goedgekeurd! Met dit document, dat helaas in Jamaica moet worden afgehaald, kan ik vervolgens een paspoort voor de kinderen aanvragen. Ook hier staat 6-8 maanden voor. Dit proces kan ik helaas nog niet opstarten, want we hebben het document nog niet. Om iemand te machtigen deze af te halen, moet eerst een machtiging worden opgemaakt door een notaris. Dat vereisen de Jamaicaanse authoriteiten. Helaas is het geld op dit moment op.

 

Het jongetje is door een kinderpsycholoog getest en daar is een duidelijke diagnose uit voortgekomen. Deze wordt binnenkort met de school besproken. Hij zal relatief dure medicatie moeten gaan innemen, maar dat kan nog niet zolang hij geen verblijfsvergunning heeft waardoor hij meetelt in het zorgsysteem. En dat kan pas weer worden aangevraagd wanneer hij een paspoort heeft.

 

We zijn dus goed op weg, maar we zijn er nog niet helemaal.
Ik wil mij graag belangeloos blijven inzetten voor dit gezin, maar ik kan het me financieel niet meer veroorloven om dit te financieren. Er is nog zeker zo'n € 1.500 - 2.000 nodig om alles op de rails te krijgen en het gezin een eerlijke kans te geven op zelfredzaamheid. Weet u nog iemand die een steentje wil bijdrage? Stuur hen dan alstublieft de link naar deze pagina door.
Als u al een donatie deed: ontzettend bedankt voor uw fantastische steun tot nu toe! 

 


Frauduleuze actie rapporteren?
Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: David Serphos [ contact]
€ 1190 ingezameld van €2600.
46% behaald met 27 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Contactgegevens zijn geverifieerd!
Het opgegeven e-mailadres en telefoonnummer zijn geverifieerd via een email en verificatie-sms.
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Top 3 donaties:
Avatar
Herman en Dineke
Doneerde op: 2021-11-06 22:34:29
€150
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2021-11-07 07:00:25
€100
Avatar
Sarah en Sebastiaan
Doneerde op: 2021-11-06 22:16:44
€100
Nieuwste donaties:
Avatar
Talita
Doneerde op: 2022-01-22 14:14:39
€50
Avatar
Bea Brest
Doneerde op: 2022-01-20 13:05:17
€50
Avatar
Mariette Landheer
Doneerde op: 2022-01-19 21:39:18
€20
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2022-01-19 21:03:13
€50
Avatar
Alma Rademaker
Doneerde op: 2021-11-29 09:08:02
€10
Delen Delen