Ria heeft jouw hulp keihard nodig

Ria heeft jouw hulp keihard nodig
Rekeningnr & legitimatie geverifieerd!
€ 1945 ingezameld van €17500.
11% behaald met 40 donaties!

Ria Roggeveen heeft jaren anderen vrijwillig en professioneel geholpen. Nu heeft ze keihard jouw hulp nodig!

 

Inmiddels is het 2022. Naast de vele donaties, iedereen hartelijk dank, hebben wij ook een flink aantal nieuwjaarswensen gehad. Ook voor u uiteraard allemaal de beste wensen voor 2022.

Inmiddels hebben wij een gesprek met de aannemer gehad. Op korte termijn ontvangen wij wellicht een aangepaste offerte, waardoor wellicht het benodigde bedrag wat lager uitvalt.

Wij wachten verder op toestemming van de gemeente Hillegom om de badunit naast het huis te mogen plaatsen.

De aannemer verwachjt volgende maand te kunnen beginnen, dus eindelik uitzicht op een douchegelgenheid voor Ria.

Dank een ieder nogmaals en ik blijf jullie op de hoogte houden.

En natuurlijk weer het verzoek om dit bericht te delen.

 

Het is 2e kerstdag 2021.

Een maandje geleden zijn wij de actie voor Ria gestart.

En met succes, want er is inmiddels al een flink bedrag opgehaald.

Daarbij mag de actie van buurvrouw Franka niet ongemeld blijven.

Zij heeft de actie gedeeld op facebook

( https://www.doneerdoel.nl/actie/3816/ria-heeft-jouw-hulp-keihard-nodig)

maar heeft de actie ook ondersteunt door mensen via de brievenbus op deze doneeracte te wijzen, hetgeen lieve en ondersteunende reacties heeft opgeleverd.

Een van deze reactie is Franka Krikke verdient een bedankje! en dat ondersteun ik en Ria van harte.

Dus: Franka bedankt!

 

We zijn op weg, maar hebben het #streefbedrag nog niet gehaald.

Door middel van hashtags willen wij de actie bij meer personen onder de aandacht brengen.

#ria-heeft-jouw-hulp-keihard-nodig maar ook #keihardnodig

en

#helpria

zijn een paar voorbeelden die u in deze tekst tegenkom.

Nog steeds het verzoek om dit artikel te delen via Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en/of andere mogelijkheden.

U kan daar uw eigen # aan toevoegen, bijvoorbeeld #steunria.

Hoe meer # hoe groter de kans dat de actiesite wordt bezocht en gedeeld.

Ook al doneer u niet deel a.u.b. deze pagina.

Tot zover een tussentijdse update.

Ik mag natuurlijk niet vergeten om de gulle gevers te bedanken en ook de mensen die de actie hebben gedeeld verdienen dank. Bij deze en tot een volgende update.

 

En dan krijg je het te horen: je hebt PSP/MSA. Heeft u nog vragen? Dit overkwam Ria ongeveer 5 jaar geleden toen zij door de neuroloog was onderzocht. Op dat moment niet maar toen wij thuiskwamen en via google op zoek gingen schrokken wij ons een hoedje. PSP of MSA zijn beiden progressieve ziektes, waarbij onderzoek van de hersenstam nodig is om vast te stellen wie van de twee alle ellende veroorzaakt. Maar de ziektes lijken op ALS. Bij ALS sterven langzaam maar zeker de spieren af en bij PSP of MSA sterven langzaam maar zeker de zenuwen af. Het verloop van dat soort ziektes is ongeveer gelijk.

 

Van een vrouw die als zorgverlener en als vrijwilliger altijd voor iedereen klaar stond om te helpen belande Ria nu zelf in het circuit van hulpvragers. En dat is niet makkelijk. De levensverwachting was volgens de neuroloog 2 tot 6 jaar. Hiervan zijn inmiddels bijna 5 jaar om.

Kom maar op, zei Ria!

Wie Ria kent, weet dat zij een vechter is. Na de initiële shock, besloot zij dat ze zich niet door de ziekte zou laten kisten. Niet makkelijk. Omdat er geen medicatie is die de ziekte geneest. Niet makkelijk als je iedere keer weer iets moet inleveren. Inmiddels ligt Ria bijna 24/7 op bed in één houding. Eten kan ze niet meer, waardoor zij al meer dan 4 jaar sondevoeding krijgt. Plassen kan ze ook niet meer, waardoor zij een katheter nodig heeft. Lopen kan ze niet meer, maar als ze een goede dag heeft kan ze samen met Piet een blokje om in de elektrische rolstoel.

Werken doet ze al ruim 11 jaar niet meer. Afgekeurd door rugproblemen. Een veel voorkomend probleem bij zorgverleners. Breien, haken en handwerken lukt niet meer. Ook schilderen is inmiddels een gepasseerd station. Gelukkig kan zij nog iets met kaartjes. Kaarten maken is haar lust en leven, daarbij geholpen door haar vriendin Tiny. Dankzij deze hobby en de iPad komt zij grote delen van de dag door. En natuurlijk houden haar kinderen, maar vooral haar kleinkinderen, haar bezig. Zij wil er voor hen zijn. Zij wil eigenlijk onmisbaar zijn voor hen.

Het houdt niet op

Doordat Ria bedlegerig is ontstaan er steeds meer lichamelijke problemen. Inmiddels is ook FNS (Functioneel Neurologisch Syndroom) vastgesteld, heeft zij last van decubitus (doorligwonden) is zij geholpen met een knieprothese, is er dystrofie aan beide voeten vastgesteld en treden tal van kleinere en grote kwalen op en gaan al dan niet voorbij.

Ria weet zich inmiddels omringd door hulpverleners. Haar man als mantelzorger, de thuiszorg, de huisarts, de fysiotherapeut, de ergotherapeut, de MDLarts, de orthopeed, de neuroloog etc. etc. Allemaal mensen die Ria (medisch) proberen te helpen. Hulde aan al deze mensen.

Ria heeft meer hulp nodig. Onze hulp.

Ik ken Ria inmiddels al een jaar of 13. Ik ken haar als een lief, warm mens. Iemand die er is voor anderen. Iemand waar je altijd bij terecht kan. Iemand met een warme persoonlijkheid, open en oprecht.

En nu zie ik Ria op een vreselijk moeilijk moment in haar leven. Een moment met een ziekte die je niemand toewenst.

Ziek zijn en langzaam maar zeker achteruitgaan kost geld. Veel geld. Gelukkig wordt er in ons land veel vergoed en is er veel mogelijk. Veel, maar niet alles. Dat is de situatie nu voor Ria. Hoewel haar behandeling natuurlijk door de verzekeraar wordt betaald, is er ook gewoon geld nodig om dingen in het leven aan te passen.

Ik wil niet dat Ria hier óók nog over wakker hoeft te liggen. Zij en haar man hebben al genoeg aan hun hoofd. En hoewel Ria wilde doorwerken na haar heftige diagnose, is dat feitelijk geen optie meer. Zelf geld voor voorzieningen bij elkaar werken is helaas niet meer mogelijk.

Inmiddels is Ria al bijna 4 jaar niet meer onder de douche geweest. Zij woont in een eengezinshuis met een badkamer die zich op de eerste verdieping bevindt. Traplopen kan zij niet meer en het gebruik maken van de aanwezige traplift wordt verhinderd door de gevolgen van FNS.

Begin 2020 is er bij de gemeente een aanvraag gedaan voor een douchegelegenheid op de begane grond. De gemeente wilde meewerken, maar maakte geld vrij voor een inpandige badkamer die gerealiseerd zou worden voor het enige raam waardoor Ria naar buiten kan kijken. Bovendien waren de voorzieningen en afmetingen van de badkamer niet in overeenstemming met de behoefte die Ria heeft.

Begin 2021 is er een nieuwe aanvraag de deur uitgegaan naar de gemeente. En hoewel de gemeente inmiddels erkende dat er bij de vorige aanvraag fouten zijn gemaakt, wil de gemeente een nu nog grotere douchegelegenheid op de begane grond realiseren. Om de toegang tot die ruimte te realiseren zal de complete inrichting van de benedenverdieping (en deels van de bovenverdieping) moeten worden aangepast. Ria krijgt daarbij geen zicht meer naar buiten en moet belangrijk inleveren op de kwaliteit van leven.

Door ons is voorgesteld om in de ruime achtertuin (22 meter diep) een WMO-unit te plaatsen. In zo’n unit kan met gemak alle benodigde voorzieningen worden aangebracht. Hiermee gaat de gemeente niet akkoord, omdat dit niet de goedkoopste oplossing is.

Omdat het voor Ria is vind ik dat er geld moet komen voor zo’n WMO-unit. De kosten daarvan, inclusief alle aansluitkosten e.d., worden geraamd op € 42.500. De gemeente stemt hiermee in en doet een bijdrage van € 25.000. Wij komen dus € 17.500 tekort.

Zij zal het NOOIT vragen dus ik vraag het voor haar. Met liefde.

Kun jij wat missen voor Ria? Een klein bedrag, een groot bedrag. Een bedrag dat je ging uitgeven aan iets wat je eigenlijk niet nodig hebt, voor iemand die het nu echt heel erg nodig heeft?

Kun jij Ria dan helpen?

Misschien ken je haar goed en wilde je al iets voor haar doen. Aan geld – hoe plat het ook is – heeft ze nu het meeste. Misschien ken je Ria vaag of helemaal niet, maar kun je je goed voorstellen hoe zwaar en naar deze situatie is en wil je gewoon een handje helpen.

Je hulp wordt ongelooflijk gewaardeerd.

Uit de bodem van mijn hart wens ik Ria herstel toe. Ik duim en wens al mijn duimen en wensen dat het helemaal goedkomt. En ik doneer. Help jij ook mee?

Druk/klik op de grote doneerknop en kies het bedrag dat jij kunt missen (5 euro is al prachtig!!) en zij echt heel erg kan gebruiken. Laten we haar samen helpen. 


Frauduleuze actie rapporteren?
Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: Piet Roggeveen [ contact]
€ 1945 ingezameld van €17500.
11% behaald met 40 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Contactgegevens zijn geverifieerd!
Het opgegeven e-mailadres en telefoonnummer zijn geverifieerd via een email en verificatie-sms.
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Identiteit is geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven is geverifieerd door een kopie ID-kaart of met iDIN (via de bank).
Top 3 donaties:
Avatar
Marianne Roggeveen
Doneerde op: 2021-12-30 17:59:25
€250
Avatar
Timmerbedrijf Heethuis
Doneerde op: 2021-11-28 19:31:03
€250
Avatar
La Payuca
Doneerde op: 2021-11-30 20:18:57
€200
Nieuwste donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2022-01-10 18:04:16
€20
Avatar
Albert Kleverlaan
Doneerde op: 2022-01-06 13:00:24
€20
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2022-01-05 12:37:07
€10
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2022-01-03 16:58:05
€10
Avatar
Marco en Wanda
Doneerde op: 2022-01-02 20:45:16
€5
Delen Delen