Sion een kans

€ 855 ingezameld van €3000.
29% behaald met 10 donaties!

Helpt u mee? Sion wilt graag naar school!

Sion’s onderwijservaring in een notendop

Sion is een jongen van 9 jaar, die inmiddels 2 jaar thuis zit en niet naar school kan gaan. Momenteel krijgt hij thuisonderwijs, waarbij Sion goede cijfers haalt; hij werkt zelfstandig; lees graag en zijn hobby is lezen en voetballen. Echter onderwijs op afstand wordt met ingang van 1 januari 2022 stopgezet. Tijdens een kort verblijf in Suriname heeft Sion op een particuliere school gezeten in Suriname. Door de leerkracht van Sion, werd geadviseerd dat de ladder hoger gelegd moet worden omdat hij leergierig en nieuwsgierig is. Men was heel blij met Sion als leerling.

Na terugkeer uit Suriname werd Sion op een school ingeschreven. Er zijn toen door leerkrachten bewust situaties gecreëerd, die ervoor gezorgd hebben dat Sion nu thuis zit. Zo heeft de school hem toentertijd toegelaten op basis van een proefplaatsing, terwijl het wettelijk gezien, niet is toegestaan. Achteraf gezien, zijn dit allemaal bewuste acties van de school geweest om Sion weg te werken.

Tevens hebben ze op die school nooit zijn naambordje/foto in de klas geplaatst. Ook heeft hij bij de Kinderpsychiater en een Orthopedagoge een onderzoek moeten ondergaan, omdat de school beweerde dat hij hechtingsproblematiek/getraumatiseerd zou zijn. De uitslagen van het onderzoek waren positief, met andere woorden de diagnose heeft uitgewezen dat Sion (toen 7 jaar oud), een gezond en goed ontwikkeld kind is.

Ondanks die positieve uitslagen heeft de school toch besloten de ‘Toelaatbaarheids- verklaring’ (TLV) voor ‘Speciaal onderwijs, cluster 4’ aan te vragen en te hanteren. (Een Toelaatbaarheidsverklaring is namelijk van toepassing op kinderen met psychiatrische problemen en ernstige gedragsproblematiek). Sion heeft een psychologisch onderzoek ondergaan zijn IQ score is gemiddeld tot hoog en zijn informatieverwerkingsniveau is zeer hoog. Ondanks het feit dat de commissie van Onderwijs en Geschillen geadviseerd heeft om het omstreden besluit van tafel te vegen, heeft de school geweigerd het advies op te volgen. Omdat het advies niet bindend krijgt de school alle ruimte om de toelaatbaarheid verklaring te handhaven. Wij hebben andere reguliere scholen benaderd zij willen Sion niet aan nemen, met de Toelaatbaarheid verklaring. Nu is er een particuliere school bereidt gevonden die Sion wel een kans wilt geven. Tot aan de zomervakantie kan Sion weer naar school waar hij objectief geobserveerd gaat worden en veilig kan leren en zich verder ontwikkelen.

Wilt u meehelpen om Sion een eerlijke kans te geven, zodat hij weer naar school kan gaan?

Wij weten als ouder(s) welke omgeving veilig is voor ons zoontje waar hij zich goed kan ontwikkelen. Als tweejarig jongentje hebben wij Sion in ons gezin opgenomen, hij is slim, sociaal en lief. In onze omgeving en daarbuiten hebben wij nooit klachten ontvangen dat hij zich niet goed gedraagt of kinderen pest, kinderen spelen graag met Sion. 

Sion kan negatief beïnvloedt worden door de doelgroep kinderen, ook is er bij Sion geen sprake van psychiatrische,- en ernstige gedragsproblemen vastgelegd. Wij gunnen Sion een eerlijke kans op het Regulier Onderwijs (een veilige plek) waar hij welkom is. Daarom hebben wij derhalve besloten actie te ondernemen. Sion kan nu geplaatst worden op een particuliere school in zijn woonplaatst.  De kosten voor deze school  bedragen 

€ 350,- per maand daarom verlagen wij het donatie doel.

 

Mochten wij het doel niet bereiken, dan zullen wij uw donatie, minus 5% provisie die ingehouden moet worden door de houder van Crowdfunding, worden terug storten. We willen dat Sion een eerlijke kans krijgt en zullen uiteraard de donaties volledig ten gunste voor hem besteden. HELPT U MEE?? Wij danken u alvast, ook namens Sion. 

 


Frauduleuze actie rapporteren?
Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: Johanna Belfor [ contact]
€ 855 ingezameld van €3000.
29% behaald met 10 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Contactgegevens zijn geverifieerd!
Het opgegeven e-mailadres en telefoonnummer zijn geverifieerd via een email en verificatie-sms.
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Identiteit is geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven is geverifieerd door een kopie ID-kaart of met iDIN (via de bank).
Top 3 donaties:
Avatar
Marc Bike Shop
Doneerde op: 2021-12-28 20:41:45
€500
Avatar
Carmen
Doneerde op: 2021-12-28 13:07:45
€100
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2021-12-28 00:15:54
€50
Nieuwste donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2022-01-05 11:28:53
€25
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2022-01-01 11:32:40
€10
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2021-12-30 12:26:00
€50
Avatar
Warty
Doneerde op: 2021-12-29 20:55:48
€50
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2021-12-29 19:13:21
€20
Delen Delen