Inclusieve naschoolse activiteiten Kenia

Inclusieve naschoolse activiteiten Kenia
Rekeningnr & legitimatie geverifieerd!
€ 1565 ingezameld van €2000.
78% behaald met 63 donaties!

Wij zijn Lynn, Isa, en Cleo, drie studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), en in februari 2022 gaan we voor vijf maanden naar Kenia om daar stage te lopen bij het Deaf Centre, een Community Centre voor doven en slechthorenden in de plaats Kwale in het zuidoosten van het land. Wij gaan onder meer meelopen op basisscholen in de buurt om te helpen het onderwijs te verbeteren, en we gaan het SPAT project ondersteunen, een sport project voor mensen met een handicap. 

 

De regio Kwale is een van de armste regio’s van Kenia en de meeste mensen wonen in rurale gebieden zonder elektriciteit en stromend water. Er zijn veel sociale problemen zoals overvolle scholen en tekort aan onderwijsmaterialen. Onze stage valt samen met de grote schoolvakantie in Kenia die loopt van 7 maart t/m 24 april 2022. In deze periode zijn de scholen dicht in verband met het regenseizoen. Het is een periode waarin kinderen op zichzelf zijn aangewezen om zich te vermaken. Ouders moeten vaak door blijven werken en kunnen geen aandacht aan de kinderen schenken. Veel kinderen moeten noodgedwongen meehelpen op het land of worden tegen hun zin naar familie in de groten steden gestuurd, omdat ze anders in de weg lopen. Met name voor dove kinderen en kinderen met een lichamelijke handicap is de schoolvakantie een moeilijke periode. Zij zijn geïsoleerd en worden vaak binnen gehouden door hun familie. Voor veel dove en gehandicapte kinderen zijn de schoolvakanties de meest eenzame periodes van het jaar. 

 

Hier willen wij iets aan doen. Het is ons plan in gedurende de schoolvakantie van 7 maart t/m 24 april naschoolse activiteiten te organiseren voor kinderen uit de omgeving. We richten ons op kinderen die naar reguliere scholen gaan, maar ook op kinderen met een handicap, waaronder dove kinderen. Meerdere dagen per week willen wij hen verzamelen op het Deaf Centre in Kwale en allerlei spelletjes en activiteiten bieden. Het gaat om onder meer sport en spel activiteiten, educatieve spelletjes, en presentaties en drama voorstellingen. We werken nauw samen met de bewoners van het Deaf Centre die ons gaan helpen invulling te geven aan deze activiteiten. 

 

Om dit mogelijk te maken hebben we een budget nodig van ongeveer €2000. Het gaat om onder meer:

 

-       Meenemen van spullen uit Nederland die we gaan gebruiken voor de naschoolse activiteiten, en het aanschaffen van extra bagage

-       Het aanschaffen van sportmaterialen

-       Kosten voor vervoer, lunch en drinkwater (we gaan de kinderen ophalen in de hele omgeving en we willen ze niet met honger naar huis laten gaan), gedurende ongeveeer 5 weken. 

-       Een bijdrage voor het Deaf Centre en hun medewerkers die deze programma’s intensief gaan begeleiden gedurende ongeveer 5 weken. 

 

Wij gaan deze activiteiten goed in beeld brengen en we zullen via social media verslag doen van de voortgang. We zullen ook kinderen en hun ouders interviewen over het belang van de naschoolse activiteiten op de community. 

 

Wij willen je vragen om de naschoolse activiteiten mogelijk te maken en ons te steunen met een donatie.  Alle beetjes helpen. De fondsen worden beheerd door de Nederlandse sociale onderneming The Long Trail, zij beheren de donaties en zorgen ervoor dat het terecht komt bij ons project. Zij zullen financieel verslag publiceren specifiek voor deze activiteit waarbij alle inkomsten en uitgaven zichbaar zullen zijn. Het geld zal uitsluitend besteed worden aan de naschoolse activiteiten en niet aan onze reiskosten of welk ander doel dan ook. Alle kosten van onze stage, waaronder de reis en de verblijfskosten, betalen wij zelf. Het geld wat we met deze actie ophalen is uitsluitend bedoeld voor de naschools activiteiten. 


Frauduleuze actie rapporteren?
Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: Jos Wesemann [ contact]
€ 1565 ingezameld van €2000.
78% behaald met 63 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Contactgegevens zijn geverifieerd!
Het opgegeven e-mailadres en telefoonnummer zijn geverifieerd via een email en verificatie-sms.
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Identiteit is geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven is geverifieerd door een kopie ID-kaart of met iDIN (via de bank).
Top 3 donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2022-01-15 12:00:37
€200
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2022-02-07 11:54:24
€100
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2022-01-15 21:20:37
€100
Nieuwste donaties:
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2022-02-07 16:30:53
€10
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2022-02-07 11:54:24
€100
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2022-02-07 06:34:46
€20
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2022-02-05 17:08:06
€25
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2022-02-04 12:19:22
€10
Delen Delen