Onze droom, maak ‘m waar! Quinta ‘Pirates Kitchen’

Onze droom, maak ‘m waar! Quinta ‘Pirates Kitchen’
€ 423 ingezameld van €65000.
1% behaald met 9 donaties!

Onze droom, maak ‘m waar!

Quinta ‘Pirates Kitchen’

 

Hello Pirates!

 

Wij zijn Marijn, Maurice en Luca. Met onze vouwwagen ‘Lucstar’, zijn we in 2021 vertrokken, vanuit Nederland naar Centraal Portugal. Onze intentie was om veel bewuster, lokaler en energie neutraler te leven. Off grid. Meer in balans met de natuur en omgeving.

 

Dat is gelukt!

 

Inmiddels zijn wij een jaar verder en hebben we ontzettend veel uitdagende avonturen beleefd. We hebben onder andere ervaren hoe het is om zonder enige elektriciteit en luxe te leven, zoals we dit gewend waren in Nederland. En we zijn deel uit gaan maken van lokale communities hier in centraal Portugal.

 

Onze zoon Luca kon in Nederland ondanks de prima schoolrapporten, niet goed aansluiting vinden in het reguliere onderwijs. Nu krijgt Luca onderwijs door middel van Home-Schooling en bloeit hij helemaal op. Hij leert meerdere talen en schrijft zelfs een boek. Wij zijn betrokken bij verschillende educatie-projecten met meerdere families uit de regio. Hierdoor maakt Luca ook veel vriendjes. 


Afgelopen winter hebben wij onze ‘Pirates Kitchen’ hebben opgezet. Een (pop-up!) buitenkeuken, een Social Food Event. Door verschillende wereld gerechten volgen we de smaken van de piraten over de hele wereld. Zo meren we met ons piratenschip aan in Cuba, Indonesië, Suriname, Mexico en vele andere landen, en koken we de smaken en gerechten van het gekozen land.

 

Wij bereiden en serveren een 3-gangen menu waar een bont gezelschap lokale bewoners zich voor aanmeldt.  De vrije natuur, het kampvuur, de brandende fakkels, de relaxte muziek, en de ongedwongen uitnodigende sfeer geven ons een vrij gevoel. Bij de Pirates Kitchen ontmoet je altijd nieuwe mensen, uit alle uithoeken van de wereld. Inspiratie vinden, verbinding of nieuwe vrienden: je vindt altijd iets dat je leven een fijne nieuwe impuls geeft.

 

Pirates Kids

Pirates Kids is ons nieuw project waar we workshops geven in kunst, creativiteit en muziek. We koken gezond, in Pirates Kitchen style, en geven de kids daarmee volop inspiratie en praktische skills mee. Ook organiseren we kookworkshops voor tieners uit de regio, hiermee leren we de kinderen om gezond en lekker te koken en laten ervaren dat het niet moeilijk is om een gerecht op tafel te zetten.

 

Onze eigen Quinta!

Op dit moment zoeken wij naar mogelijkheden om onze eigen Quinta te realiseren. Een plek om al onze activiteiten rond voedzaam en lekker koken, kunst, fotografie en educatie, te kunnen neerzetten en te verduurzamen.

Op deze plek willen wij onze ervaringen en kennis graag delen en anderen mee laten genieten. Met eenvoudige accommodaties, dichtbij de natuur, willen wij met jullie hulp een verdienmodel ontwikkelen. Off-grid en zoveel mogelijk zelfvoorzienend leven, zowel voor de Pirates Kitchen als voor onszelf, is onze droom. We willen graag een voedselbos en een moestuin aanplanten op basis van perma-cultuur.


Wil je ons helpen onze doelen te verwezenlijken? Alle donaties zijn welkom en alle beetjes helpen!


Graag houden wij je op de hoogte en willen wij laten zien hoe wij met de donaties onze droom waarmaken. Wij willen onze verhaal documenteren en delen.

Onze reis tot nu toe is al zeer bijzonder en wij zitten ook in een leerproces. Omdat wij alles zelf moeten doen, ontdekken en opbouwen. En dat is hard werken.

Wij geloven in wederkerigheid. Dus wanneer je iemand oprecht iets gunt, dan komt het ook weer bij je terug op een of andere manier. Wellicht kunnen wij je eens verwelkomen op onze beoogde droom Quinta, bij een van onze activiteiten, evenementen, of om er een vakantie te vieren. Wij hopen dat ons verhaal en ons proces mensen inspireert, om een levens-veranderend proces aan te gaan, in positieve zin. Wat het ook is!

 

Mocht je op een andere wijze willen of kunnen bijdragen aan onze droom, laat het ons weten.


Liefs,

Marijn. Maurice & Luca

 

 

Wij vragen een bijdrage voor:

  • Financiering Quinta met huisje en waterbron € 30.000 - 35.000
  • Pirates Kitchen buitenkeuken € 8.000
  • Tiny House € 8.500
  • Ingerichte Kampeerplek € 2.500
  • Voedselbos/moestuin op basis van perma-cultuur € 5.000
  • Overige materialen en gereedschap € 5.000
  • Onvoorziene uitgaven € 6.000

Totaal: € 65.000

 

Bovenstaande inschatting is op basis van onze kennis en ervaring en vanuit mensen uit de regio. Wij gaan hier ook uit van minimale bedragen.


Frauduleuze actie rapporteren?
Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: Marijn Montens [ contact]
€ 423 ingezameld van €65000.
1% behaald met 9 donaties!
Gebruiker is deels geverifieerd!
Contactgegevens zijn geverifieerd!
Het opgegeven e-mailadres en telefoonnummer zijn geverifieerd via een email en verificatie-sms.
Top 3 donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2022-11-18 11:08:41
€100
Avatar
Yuri
Doneerde op: 2022-12-01 19:43:46
€100
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2022-11-17 19:35:33
€50
Nieuwste donaties:
Avatar
Yuri
Doneerde op: 2022-12-01 19:43:46
€100
Avatar
RICHARDKRAANEN
Doneerde op: 2022-11-28 01:35:07
€5
Avatar
( Martine)Cathelijn en Ramon
Doneerde op: 2022-11-25 07:55:59
€50
Avatar
Jos
Doneerde op: 2022-11-20 14:08:28
€8
Avatar
Susanne ten Doesschate Boekelman
Doneerde op: 2022-11-18 20:50:56
€50
Delen Delen