Help mij bij de verbouwing van onze nieuwe woning!

Beste mensen,Wij willen geld inzamelen voor de verbouwing van onze nieuwe woning.Ik ben Beitske Bergsma, geboren met spina bifida ( geboren met een op...

Beheerder:
€ 15000 Doel
€ 90 gedoneerd
0 Donaties

Beste mensen,

Wij willen geld inzamelen voor de verbouwing van onze nieuwe woning.

Ik ben Beitske Bergsma, geboren met spina bifida ( geboren met een open rug) en daardoor rolstoel gebonden. Ik heb nu een aantal jaren in een huurwoning, in een appartementencomplex gewoond.  

Een aantal maanden geleden ben ik gaan samenwonen met mijn vriend, Meindert Volbeda.  Wij hebben er toen voor gekozen om een woning te gaan kopen omdat de huurprijs hier de laatste jaren behoorlijk is gestegen en de rente en hypotheek nu qua maandlasten goedkoper is.

Omdat wij nu met z’n tweeën zijn hebben we de mogelijkheid om een hypotheek af te sluiten.

Wij hebben in eerste instantie gezocht naar een koopwoning die al is aangepast maar deze zijn erg weinig beschikbaar of anders veel te duur om te kopen.

Daarom hebben wij een woning gekocht waar de ruimte is om een aanbouw te plaatsen met daarin een grote garage voor mijn aangepaste auto, slaapkamer, badkamer en lift om boven te komen. Dit omdat wij een kinderwens hebben. 

In het appartement waar wij nu wonen, deze woning is destijds voor mij aangepast en dit is deels vergoed door de gemeente, is wel een extra slaapkamer maar daar kan geen raam open en er is een klein balkonnetje. Dat vinden wij geen ideale en kindvriendelijke omgeving om een kind groot te brengen, ook omdat hier vooral ouderen wonen.

Toen ik nog alleen woonde was dit een goede plek om te wonen. Ik heb er toen voor gekozen om in een appartement te gaan wonen en toen nooit gedacht dat ik een partner zou vinden en dat we wellicht ook kinderen zouden krijgen.

Om een vergoeding te vragen voor de aanpassingen aan de woning hebben wij een aanvraag gedaan bij de WMO van onze gemeente. Echter de gemeente heeft onze aanvraag afgewezen omdat zij vinden dat wij op dit moment al wonen in een aangepaste woning. Daarnaast vinden zij dat er geen medische redenen zijn om te verhuizen en dat de woning wel geschikt zou zijn voor de toekomstige situatie omdat er meerdere slaapkamers zijn.

Nu wij van een volgens de gemeente geschikte woning naar een ongeschikte woning verhuizen krijgen wij geen bijdrage in de kosten voor het aanpassen van de woning.

De meeste aanpassingen welke in het appartement zijn gedaan zoals de aangepaste keuken en aankleedtafel in de badkamer nemen we mee naar de nieuwe woning. Deze investering van de gemeente is dus niet voor niets geweest, maar ook daar luistert de gemeente niet naar.  De gemeente wil zelfs geen traplift vergoeden.

De woning welke wij hebben gekocht is niet gelijkvloers en nu dus nog niet geschikt voor mij om in te gaan wonen. Nu de gemeente het laat afweten, mij voor mijn gevoel geen vrijheid geeft om een huis te kopen en mij dus eigenlijk beperkt in mijn vrije keus, omdat wij nu kiezen voor een eengezinswoning en niet voor een appartement, en geen vrijheid geeft om een zo normaal mogelijk leven op te bouwen zoeken wij andere middelen om onze droom te verwezenlijken

Daarom zetten wij nu deze crowdfund actie op en hopen we op jullie steun en giften.

Met vriendelijke groet,

Beitske Bergsma en Meindert Volbeda

10 Nieuwste Donaties

Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2018-05-08 22:17:18
€ 10
Avatar
Monique
Doneerde op: 2018-05-02 18:44:00
€ 50
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2018-05-02 12:57:34
€ 25
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2018-05-01 11:52:22
€ 5

Reageer mee op facebook: