Smokey helpt zieke kinderen vergeten dat ze ziek zijn

Rekeningnr geverifieerd!
€ 1105 ingezameld van €2500.
44% behaald met 49 donaties!

Smokey is een miniatuurpaardje welke zelf is gered als veulen van 6 maanden uit een brandende stal, hij heeft moeten vechten om te overleven en is nu gezond en 5 jaar oud. 

 

Nu gaat Smokey samen met zijn vriendje Dalton langs ziekenhuizen om zieke kinderen even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Ook zijn ze te vinden in verzorgingshuizen bij oudere (eenzame) mensen, revalidatiecentra en andere instellingen met bijvoorbeeld mensen met een beperking. Voornamelijk doen ze deze bezoeken in Limburg, maar regelmatig gaan ze voor deze bezoeken het hele land door.

 

Om dit in de toekomst te kunnen blijven doen vraag ik om uw donatie, de brandstofkosten naar de ziekenhuizen en een paardentrailer welke ik heb moeten aanschaffen om hier te kunnen komen brengen kosten met zich mee, welke ik niet alleen kan blijven betalen.

 

Hoe is het idee voor SmokeyHelpt ontstaan?
Smokey is als veulen van 6 maanden oud gered uit een brandende stal. Hierbij is hij zijn moeder verloren. Als gevolg van deze brand is Smokey zodanig ziek geworden dat hij heeft moeten vechten om in leven te blijven. Door alle liefde en verzorging welke hij van mij heeft gekregen is hij inmiddels gezond. Hier heeft best veel tijd en geduld ingezeten, maar ik heb er een super lief en mooi miniatuurpaardje voor terug gekregen, waar ik een speciale band mee hebt opgebouwd. Smokey was nog net geen 2 jaar oud toen ik hem mee nam naar een carnavalsoptocht waar alleen kinderen in mee liepen. De kinderen waren zo enthousiast en Smokey reageerde eigenlijk heel erg goed op alle drukte en aandacht. Dit bracht mij op het idee om met hem naar zieke kinderen te gaan. Hopelijk "vergeten" de kinderen dan even dat ze ziek zijn en kunnen ze hier kracht uit halen.

Wie zitten er achter SmokeyHelpt?
SmokeyHelpt is ontstaan op iniatief van mijzelf, Dennis Versteeg (eigenaar van Smokey). Ik woon in Klimmen (gemeente Voerendaal), ben 29 jaar oud en werk als buschauffeur bij Arriva in het Limburgse Heuvelland. Samen met mijn vriendin Priscilla Versteeg-Vranken (30), afgestudeerd in de pedagogiek en werkzaam op een kinderopvang, heb ik SmokeyHelpt opgezet en gaan we, naast ons werk, in onze vrije tijd met de miniatuurpaardjes Smokey en Dalton op bezoek bij zieke kinderen en ouderen.

 

Hoe zijn de ervaringen van de bezoeken van SmokeyHelpt?
De reacties die we krijgen op onze bezoeken met Smokey en Dalton zijn mooi, ook door familie van de bezochte kinderen en ouderen krijgen we de mooiste verhalen te horen hoe ze het bezoek ervaren hebben. We krijgen ook heel vaak de vraag van de kinderen en ouderen of we snel weer met de miniatuurpaardjes op bezoek komen omdat ze er zo van genoten hebben. Bij de kinderen zie je echt dat ze even vergeten dat ze ziek zijn, en het is prachtig om te zien hoe ze met Smokey en Dalton knuffelen en sommige zelfs een stukje willen lopen. Bij de ouderen is het prachtig om te horen welke herinneringen het bij ze naar boven haalt, dit vertellen ze ook altijd vol trots, en het stukjes wortel voeren aan Smokey en Dalton is altijd een groot feest. Elk bezoek is anders, en soms heel confronterend, maar een ding is zeker, dit is waar we het voor doen!

 

Kijk voor meer informatie en foto’s & video's op www.smokeyhelpt.nl .


Frauduleuze actie rapporteren?
Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: [ contact]
€ 1105 ingezameld van €2500.
44% behaald met 49 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Contactgegevens zijn geverifieerd!
Het opgegeven e-mailadres en telefoonnummer zijn geverifieerd via een email en verificatie-sms.
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Top 3 donaties:
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2020-09-26 22:12:54
€100
Avatar
geanonimiseerd
Doneerde op: 2020-04-01 20:26:33
€100
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2021-05-30 15:12:52
€75
Nieuwste donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2021-11-19 20:01:58
€5
Avatar
Anouk Garritsen
Doneerde op: 2021-09-09 09:01:45
€10
Avatar
Ludy Narinx
Doneerde op: 2021-07-30 23:12:33
€25
Avatar
Anouk Garritsen
Doneerde op: 2021-07-28 17:29:51
€10
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2021-05-30 15:12:52
€75
Delen Delen