Mariëlle beats Lyme!!

Mariëlle Beats Lyme!!Video YouTube marielle-beats-lymeSamenvatting:Ik ben Mariëlle van der Boon, nu 29 jaar oud en al vanaf mijn vroege jeugd doodmoe.... [lees hieronder verder]

Beheerder: Het rekeningnummer en/of legitimatiebewijs is gecontroleerd!
Actie loopt nog: 43 dag(en)
€ 11329 Doel
€ 1080 gedoneerd
41 Donaties

Mariëlle Beats Lyme!!

Video YouTube marielle-beats-lyme

Samenvatting:

Ik ben Mariëlle van der Boon, nu 29 jaar oud en al vanaf mijn vroege jeugd doodmoe. Vanaf mijn 15e kon ik eigenlijk niet meer gewoon leven. Onlangs pas, na 14 jaar ploeteren en onduidelijke diagnoses is geconstateerd dat ik de Chronische ziekte van Lyme heb. En dat hier een behandeling tegen is, die mij een eindelijk een beter leven kan geven. Maar dit is een kostbare behandeling (ik volg het Cowden Protocol) die niet vergoed wordt door Nederlandse Zorgverzekeringen.
En omdat ik door mijn jarenlange ziekte afhankelijk ben van een uitkering heb ik het geld er niet voor. Ik zoek dus hulp, financiële hulp, zodat ik over een jaar een stuk beter in het leven sta. Gewoon als een energieke vrouw van 30, net als de meeste van mijn leeftijdgenoten.

Ik stel het zeer op prijs als jullie de link naar mijn crowdfunding: www.doneerdoel.nl/actie/987/marielle-beats-lyme willen delen via social media. 

Je kan mij volgen op Facebook https://www.facebook.com/mariellebeatslyme
waar ik het hele verloop van de behandeling graag met je wil delen.

Het uitgebreide verhaal:
Hoe het allemaal begon. In 2004, vanaf mijn 15e , kreeg ik last van extreme vermoeidheid waardoor ik mijn HAVO niet af heb kunnen maken. Ik heb een jaar lang op bed gelegen, in het donker, omdat ik licht en geluid niet kon verdragen. Mezelf aankleden en mijn haren wassen kon ik niet. In die tijd ben ik afgekeurd door het UWV en heb ik een Wajong-uitkering gekregen.

 In de tussentijd zijn er na verschillende onderzoeken, diagnoses gesteld. ME/CVS, PDS, traag werkende schildklier (waar ik medicijnen tegen gebruik) en fibromyalgie. Ik heb allerlei behandelingen ondergaan (volgens mij is er bijna niets dat ik niet geprobeerd heb en geen behandelcentrum waar ik niet geweest ben) maar helaas heeft het allemaal niet geholpen.

Omdat ik toch iets wilde doen ben ik de opleiding schoonheidsspecialiste (thuisstudie) gaan doen. Ik heb alles in één keer gehaald. Gelukkig mocht ik de praktijkdagen en examens in delen doen omdat dit anders voor mij lichamelijk niet mogelijk was. Toen ik mijn diploma gehaald had wilde ik thuis 1 uur in de week een behandeling geven, helaas bleek dit te intensief en heb ik mijn spullen moeten verkopen.

Sinds 2014 is de medicatie voor mijn schildklier juist ingesteld en omdat ik te zwaar was heb ik besloten om toen mijn eetpatroon te gaan veranderen. Door mijn doorzettingsvermogen, anders te eten en kleine stukjes te wandelen met de hond ben ik na twee jaar ruim 30 kilo afgevallen.

Een jaar later ben ik getrouwd. Een hele mooie dag, helemaal ingedeeld naar wat er qua energie haalbaar was voor mij. Een kleine club dierbaren, trouwen op het strand, aansluitend een borrel en een BBQ. Voor ons geen knallend afsluitfeest maar een hotelkamer dicht bij de locatie waar we getrouwd zijn, lekker met uitzicht op zee.

We zijn een maand later van Amersfoort naar Hillegom verhuisd om dichterbij de familie te wonen. Omdat het lichamelijk toen iets beter ging, ben ik op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk. Toen kwam ik de vacature tegen van ‘bierproever’ bij Heineken. Na een opleiding van 3 maanden (2 á 3 keer 1,5 uur per week) bleek ik goed genoeg en ben ik aangenomen voor 2 keer 1,5 uur bierproeven in de week. Standaard word je dan uit veiligheid opgehaald en thuisgebracht met de taxi. Voor mij was dit een uitkomst, ook al was het al allemaal wel een grote opgave, omdat ik om dat te kunnen doen wel 4 dagen op bed moest liggen, zoveel energie kostte het me.

En dan zijn we bijna waar we nu zijn. Ik was op marktplaats op zoek gegaan naar een boek over de huid omdat daar mijn interesse ligt. Ik kwam het boek tegen en kon het ophalen in Haarlem. Het bleek een kliniek te zijn en ik raakte aan de praat. Toen ik mijn verhaal vertelde aan een werkneemster van die kliniek herkende ze heel veel in mijn klachten en vertelde ze dat ze al heel veel mensen met dezelfde soort klachten geholpen heeft. Ze gaf aan dat als ik interesse had, ik langs mocht komen voor een scan om onderzoeken te laten doen. Dit heb ik graag gedaan. Na een bloedonderzoek bleek dat ik een chronische vorm van de ziekte van Lyme heb met verschillende co-infecties. Al mijn klachten die ik heb gehad en alle diagnoses die door even zovele artsen zijn gesteld komen daar uit voort. Ik ben inderdaad gebeten door een teek, heb een rode kring op mijn huid gehad en een week antibiotica geslikt. Maar achteraf blijkt dat dat veel te kort is geweest.

Ik moest gelijk beginnen met gluten-, zuivel en suikervrij eten omdat de Lyme hiervan leeft en om mijn darmen te herstellen. Dit in combinatie met supplementen. Helaas heb ik daardoor mijn contract bij Heineken op moeten zeggen.

De ziekte van Lyme in de chronische fase tast je lichaam aan. Onder andere het hart, de hersenen, de gewrichten, het zenuwstelsel en de organen, per persoon anders en mede afhankelijk van de co-infectie(s). Alles dat is aangetast zal niet meer herstellen maar door nu in behandeling te gaan kan ik erger voorkomen en daarvoor vraag ik hulp. Mijn immuunsysteem werkt door de Lyme nog maar voor minder dan 20% en daardoor is reguliere antibiotica geen optie. Ik kan via het Cowden Protocol geholpen worden maar dit zit helaas niet in het basispakket van de zorgverzekering. De kosten bedragen € 1.000 per maand voor de behandeling, medicijnen/supplementen en gluten-,zuivel- en suikervrij eten.

€ 12.000 euro voor een jaar (zo lang duurt een behandeling), en dat geld hebben wij helaas niet op onze spaarrekening staan.

Speciaal hiervoor heb ik Facebook aangemaakt en start ik Crowdfunding op. Ik ga mijn verhaal delen. Vanaf het starten met gluten-, zuivel- en suikervrij eten tot aan de behandeling conform het Cowden Protocol en het verloop hierdoor van mijn ziekte. Hierdoor hoop ik mezelf maar ook andere mensen te helpen Lyme de baas te worden.

Ik hoop dat ik na dit traject, dat in ieder geval een jaar zal gaan duren, eindelijk kan gaan leven als gezonde 29 jarige energieke vrouw. Ik heb geen foto’s van mezelf waarop ik sta dat het slecht met mij gaat, laat staan foto’s van mezelf dat ik in bed lig (dit plaatsten de meeste mensen namelijk wel als ze starten met het Crowden Protocol). Ik heb wel een ‘lepeltjes’ theorie geschreven welke ik op Facebook zal plaatsen, om iedereen een beetje duidelijk te maken hoeveel energie ik op een dag heb en wat Lyme met mij doet. Hopelijk kun je mij  helpen door een bijdrage te geven. Ik heb het hard nodig!

Ik stel het zeer op prijs als jullie de link naar mijn crowdfunding: www.doneerdoel.nl/actie/987/marielle-beats-lyme willen delen via social media. Bedankt voor de interesse in mijn verhaal.


Je kan mij volgen op Facebook https://www.facebook.com/mariellebeatslyme
waar ik het hele verloop van de behandeling graag met je wil delen.

 

TOP 3 DONATIES

Avatar
Piura Skincare
Doneerde op: 2018-12-31 18:14:00
€ 150
Lieve Marielle, we hebben 123,06 voor je opgehaald, we vullen dit aan tot 150,00 en hopen van harte dat je de rest van het bedrag bij elkaar kunt spro
Avatar
paulus & willemijn & kids
Doneerde op: 2018-10-25 21:29:42
€ 50
heel veel sterkte! alle beetjes helpen! 💋
Avatar
stephan van den berg
Doneerde op: 2018-10-28 20:11:15
€ 50
ben trots op je

10 Nieuwste Donaties

Avatar
Sherrie & Jan Enderman
Doneerde op: 2019-05-29 22:25:21
€ 20
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-05-20 21:00:30
€ 10
Avatar
Sander van der Zwaan
Doneerde op: 2019-05-15 09:48:03
€ 10
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-04-30 20:08:13
€ 20
Avatar
Yvonne
Doneerde op: 2019-04-26 09:21:04
€ 5
Avatar
Elise
Doneerde op: 2019-04-25 18:56:42
€ 10
Avatar
Gea
Doneerde op: 2019-04-15 17:10:23
€ 45
Avatar
Manon
Doneerde op: 2019-03-15 12:20:33
€ 10
Avatar
Dries
Doneerde op: 2019-03-15 11:40:34
€ 15
Avatar
Thom Schrijer
Doneerde op: 2019-02-27 11:46:22
€ 25

Reageer mee op facebook:

Delen Delen