Algemene Voorwaarden

Ondernemer: DoneerDoel.nl onderdeel van Webdiensten24 (KVK: 56613199)
Gevestigd te: Laan van vollenhove 973, 3706 EG te Zeist.
Contact: info@doneerdoel.nl (24/7) of Tel: 030-8792107 (ma t/m vr - 18:30 t/m 20:00).

Donaties: Donaties zijn onherroepelijk en zonder tegenprestatie. Naam en bericht kunnen openbaar weergegeven worden wanneer er niet gekozen is voor anoniem doneren.

Kosten: DoneerDoel brengt 2,5 tot 5% (commissie) per donatie in rekening (informatie). Tevens betaald u een transactie vergoeding van 55 eurocent per online betaling. Hiervoor verzorgen wij de online betaling (iDEAL & Bancontact), de benodigde administratie en verificaties. Dit wordt verrekent bij de eerst volgende uitbetaling. Wanneer u de donaties retour wenst te boeken blijven de transactiekosten van toepassing.

Tegenprestaties Donaties: Wij zijn enkel een platform voor donatie crowdfund acties. Tegenprestaties in producten, aandelen, rente of op wat voor ander manier dan ook is niet toegestaan!

Uitbetaling: Online betaalplatform betaald wekelijks uit, u ontvangt de factuur rond de laatste dag van de maand. Houd er rekening mee dat het 2-3 dagen kan duren voordat het geld op uw rekening kan staan na het ontvangen van de credit factuur.

Uitbetaling: Gratis, ook als het doel niet behaald is.

Auteursrechten: Op afbeeldingen en/of teksten beruchten auteursrechten, u mag enkel teksten/afbeeldingen gebruiken waarvoor u toestemming heeft of de rechten bezit. Boetes of aanklachten wegens overtreding hiervan zullen direct aan de crowdfund beheerder doorgestuurd worden.

Fraude, oplichting of andere niet legitieme acties: Bij ons kan iedereen een actie starten, echter moeten alle acties waarheid getrouwe gestart worden. Wanneer blijkt dat u gelogen heeft over de situatie (bijvoorbeeld over een "gehandicapte zoon" wat niet waar blijkt te zijn), hebben wij het recht de betalingen retour te storten aan de donateurs. De transactie kosten blijven van toepassing, en worden bij u verrekend.

Verificatie: Bij acties die meer dan 1500 euro p.j inzamelen dient Online Betaalplatform uw gegevens te controleren. Wij moeten nagaan of de bankrekening daadwerkelijk van u is. Bij twijfel kan er ook telefonisch, per email, per post of per bezoek controle uitgevoerd worden.

Aansprakelijkheid: DoneerDoel.nl is op geen enkele manier aansprakelijk voor wat de crowdfund beheerder uitvoert. Bij mogelijke overtreding van regels blokkeren wij de toegang en doen wij hier melding van. Bij een aangifte of een rechtshebbende overheidinstantie geven wij de gegevens van de beheerder vrij (ip adres en geverifeerd email address). Wij zijn puur het platform, die u met de crowdfund beheerder in contact brengt (donaties).

BTW: Alle genoemde bedragen op de website zijn exclusief 21% omzet belasting (btw), tenzij expliciet anders vermeld.

Zelf een actie starten?

Dat is mogelijk en je start al binnen enkele minuten waardoor je een eigen pagina krijg. Je betaald bij ons alleen een kleine commissie per donatie. Ontvang je geen donaties dan kost een actie je ook helemaal niks!