Wordt beter mama!

Tenaamstelling rekening geverifieerd!
€ 1702 ingezameld van €15000.
11% behaald met 97 donaties!
Identiteit is geverifieerd!

Als om hulp vragen al moeilijk is, dan is dit zeker het moeilijkste wat ik ooit heb moeten vragen.
Ik zou dit ook nooit doen als dit niet de enige manier zou zijn om mijn leven weer terug te krijgen en om de rest van mijn tijd een zo normaal mogelijk leven te kunnen leiden met mijn gezin.
Dit kan door een gespecialiseerde behandeling in Amerika waarvoor veel geld nodig is en welke niet vergoed wordt door de zorgverzekering.

Inmiddels heb ik de intake gehad met Cognitive FX via Zoom. De aanbetaling is reeds voldaan.  27 september heb ik een afspraak staan voor een scan van het hoofd, een scan van de nek en een functionele mri. Mijn behandeling begint 30 september.

Waarom?
Ruim 7 jaar liep ik elke ochtend hetzelfde rondje met mijn hond tot het mis ging.
Op 4 december 2014 werd ik tijdens het uitlaten van de hond van achteren aangereden. Meters verder kwam ik liggend in de berm uiteindelijk weer bij bewustzijn. Er kwam iemand naar me toe die zijn excuses aan bood om vervolgens weer weg te rijden. Als deze persoon niet naar me toe was gekomen had ik nooit geweten wat er gebeurd was, want ik heb tot op heden er totaal geen herinnering aan. Heb me vaak afgevraagd wat er precies gebeurt is, maar degene die me heeft aangereden heb ik nooit weer gezien. Ik was in de war en alles deed me pijn.  Direct diezelfde dag naar de huisarts gegaan. Behalve dat er een bult ter grote van een ei op mijn hoofd zat, waren mijn ribben gekneusd evenals mijn strottenhoofd. Helaas heeft de huisarts de klap op mijn hoofd zwaar onderschat en heeft hij er niet direct verder onderzoek naar laten doen.
Mijn werk gebeld met de mededeling dat ik na een paar dagen rust wel weer fit genoeg zou zijn om te werken. Wat had ik het mis. De klachten werden steeds erger.
Hoewel het nu beter met me gaat dan de eerste twee jaren na het ongeval ben ik er nog lang niet. Ik ben nog niet de helft van wie ik ooit was en wat ik kon. Dagelijks loop ik tegen mijn beperkingen aan en heb ik erg veel last van mijn klachten. Mijn klachten zijn 24/7 hoofdpijn, hartritmestoornissen, overgevoelig voor licht, geluid en drukte, slaapproblemen, concentratie en geheugen problemen en een vertraagd inzicht en reactie vermogen. Dit beperkt niet alleen mijn leven, maar ook dat van mijn lieve man en kinderen.
Het voelt alsof ons leven ons is ontnomen door het ongeval. Ik ben mijn baan (ik ben inmiddels afgekeurd) en een groot deel van mijn sociale leven en contacten kwijt. Daarbij is het ook nog eens heel vervelend dat mensen aan de buitenkant niet kunnen zien hoe het met mij gaat en vaak niet beseffen hoe veel last ik heb van de kleinste, onbenulligste dingen die voor ieder ander gewoon zijn. Bij alles wat ik doe moet ik een afweging maken of het het waard is om er een paar dagen flink slecht van te zijn, nog slechter dan ik me dagelijks al voel. Simpele dingen als stofzuigen, koken, autorijden, naar een verjaardag gaan en ga zo maar door zijn voor mij een zware opgave waar ik gewoon van bij moet komen of ziek van wordt.

De diagnose
NAH (niet aangeboren hersenletsel). Diffuus hersenletsel (hersenletsel verspreid over een groter deel van de hersenen) en PTSS (post traumatisch stress syndroom).

De afgelopen 4 jaar stonden in het teken van therapieën en herstel.
Elk soort therapie die mij eventueel zou kunnen helpen heb ik met 200% inzet gevolgd. Zowel fysiek als mentaal via het reguliere circuit als alternatieve geneeswijzen.
Verder dan dit gaat de behandeling in Nederland niet. Je moet je er bij neerleggen en er maar mee leren leven wordt er dan tegen je verteld door de verschillende artsen.

Gelukkig is er nog hoop. Mijn schoonmoeder hoorde het verhaal van Eva Krook, met klachten na een hersenschudding soortgelijk aan mij.
www.youtube.com/watch?v=ZR1B1qHFHjU
Zij is voor een behandeling naar een gespecialiseerde kliniek voor PCS (langdurige klachten na een hersenschudding) in Amerika geweest en was hier zeer lovend over. Ik ben zo veel mogelijk informatie over deze kliniek gaan opzoeken. De verhalen van mensen die zijn geweest en de resultaten zijn zeer positief.

Cognitive FX is een kleinschalige kliniek in Provo (Utah, USA), waar maar 10 mensen per week worden behandeld. Middels een functionele MRI-scan (fMRI) kijken de doktoren daar, hoe het gesteld is met de bloedtoevoer in je hoofd. Ondertussen worden er dan verschillende cognitieve oefeningen uitgevoerd, waarmee inzichtelijk wordt gemaakt welke gebieden van je hersenen onder- of juist overactief zijn. Op basis van deze scan wordt een intensief trainingsprogramma opgesteld met als doel de bloedtoevoer in het hoofd weer in balans te brengen. De week bestaat dan uit: verschillende 1 op 1 therapieën en zowel fysieke als cognitieve uitdagingen en dit op een manier, waarop alle hersengebieden gedwongen worden om (weer) ‘mee te doen’. Aan het einde van de week volgt weer een fMRI, om de eventuele vooruitgang in beeld te brengen. Bij onvoldoende herstel kan de behandeling enkele dagen langer duren.
Na deze behandeling ben ik thuis ook nog ongeveer een jaar zoet met een na-traject om te zorgen dat het herstel blijvend is.
Als u meer wilt weten over deze kliniek of behandeling
www.cognitivefxusa.com

Waarom doneren?
-Omdat ik heel graag mijn leven terug wil en weer mijzelf wil worden.

-Omdat ik er weer wil zijn voor mijn man en onze kinderen.

-Omdat ik weer een leuke baan wil hebben zodat ik weer een deel kan uitmaken van de samenleving.

-Omdat de resultaten van deze behandeling veelbelovend zijn.

-Omdat er in Nederland/Europa geen alternatief is.

-Omdat ik dolgraag weer wil kunnen genieten van mijn leven.

-Omdat ik mijzelf in de spiegel wil kunnen blijven aankijken, dat ik er zelf alles aan gedaan heb om herstel mogelijk te maken en niet wil denken … Wat als …

Kinderen
Onze moeder was voor het ongeluk een vrouw die altijd bezig was. Dat dit ongeluk zo’n impact maakte op ons leven hadden we nooit gedacht. We probeerden naast school, sport en werk haar zoveel mogelijk te helpen in het huishouden. Hier leed o.a. school ontzettend onder.
Sinds het ongeluk is onze moeder niet meer zoals ze voorheen was. Ze zit gevangen in haar eigen hoofd en lichaam. Ze is een vechter en heeft bijna 5 jaar lang haar best gedaan om te herstellen. Naarmate de tijd verstreek zakte de moed haar in de schoenen en ons ook. We vroegen ons af of we ooit nog onze moeder terug kregen, want dit is zij niet, niet zoals ze altijd was.

Man
Mijn vrouw was voor het ongeluk een persoon die plezier had in het leven, na het ongeval werd alles anders. Ook  mijn leven is daardoor erg veranderd. Naast mijn werk kwamen nu ook de zorg voor mijn vrouw, kinderen en het huishouden erbij. Mijn vrouw is niet in staat om mee te gaan naar o.a. verjaardagen en sport van de kinderen. Dit vind ik erg jammer, omdat mijn vrouw en ik altijd veel dingen samen deden. Daarnaast zag ik mijn kinderen snel volwassen worden, want het vergde erg veel van hun leven. Door naar Amerika te gaan hopen we haar weer terug te krijgen, zoals ze voorheen was, die leuke, lieve vrouw die alles aankon.
Ik zou haar graag weer willen zien lachen en gelukkig willen zien.

 

Indien u vragen heeft mag u altijd contact met ons opnemen via Combatse@hotmail.com 

 

We zouden het zeer waarderen als u deze actie zo veel mogelijk wilt delen via social media, familie, vrienden en in uw kennissenkring. Elke bijdrage, hoe klein ook, is een stap dichterbij naar herstel.

 

Bij Doneerdoel betaal je 2,5 tot 5% commissie (+ €0,55 transactiekosten) per donatie. Wilt u liever niet doneren via een doneersite wegens privacy of andere beweegredenen.

Wij hebben een rekeningnummer speciaal voor de crowdfunding. Hier mag u ook rechtstreeks uw donatie doen.

Voor vragen kunt u ons bereiken per mail:

Combatse@hotmail.com

 

De donaties worden primair gebruikt om de behandeling, eventueel extra behandelingsdagen en het na-traject te bekostigen, de reis en het verblijf. Het streefbedrag is € 15.000,-. Mochten de donaties hoger uitkomen dan het bedrag dat ik zelf nodig heb, dan zal ik dit alleen gebruiken aan verder herstel wat betreft de PCS of anders doneren aan lotgenoten om het ook voor hun mogelijk te maken ook naar Amerika te gaan. Iedereen die zo moet leven als ik op dit moment, verdient namelijk een kans op zijn of haar leven terug!

 

 

Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: [ contact]
€ 1702 ingezameld van €15000.
11% behaald met 97 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Identiteit is geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven is geverifieerd door een kopie ID-kaart of met iDIN (via de bank).
Top 3 donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-04-18 19:28:07
€250
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-04-20 09:52:03
€100
Avatar
M. Huizenga
Doneerde op: 2019-09-22 18:59:55
€50
Nieuwste donaties:
Avatar
M. Huizenga
Doneerde op: 2019-09-22 18:59:55
€50
Avatar
Giorgio
Doneerde op: 2019-09-17 20:44:16
€10
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-09-15 09:57:25
€10
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2019-09-08 19:50:10
€15
Avatar
Diane Kamphuis
Doneerde op: 2019-09-07 17:45:30
€10
Delen Delen