Help Armenia! and Artsakh

Help Armenia! and Artsakh
€ 10 ingezameld van €50000.
0% behaald met 1 donaties!

help the people of Artsakh, many of whom have lost their loved ones, others have been injured and hundreds more lost their homes. In some cases, villages have been destroyed and families evacuated for fear of shelling or invasion. Join the campaign, spread the information and participate in fundraising.

 

Het conflict rondom Nagorno-Karabach is de afgelopen dagen geëscaleerd. Ook plaatsen buiten de omstreden regio zijn aangevallen. 

 

Explosies klinken en rookpluimen stijgen op boven Stepanakert. De hoofdstad van Nagorno-Karabach wordt dag en nacht aangevallen. 

 

Dat burgers van Armenie (artsakh) van het front zijn gedood en gewond geraakt, bevestigt het internationale rode kruis (ICRC) zonder daarbij exacte aantallen te noemen. De hulporganisatie waarschuwt dat de afgelopen dagen een toename is te zien van het gebruik van zware wapens in dichtbevolkte gebieden. Honderden huizen, scholen en ziekenhuizen zouden zijn verwoest, en burgers zijn vast komen te zitten tussen het geweld. “Mensen vertellen ons dat ze bang zijn en niet weten waar ze een veilig heenkomen kunnen vinden”, stelt de Euraziatische ICRC-regiodirecteur Martin Schüepp in een verklaring. Families schuilen al dagen en nachten met jonge kinderen en baby’s in onverwarmde kelders. Zo opeengepakt kan het coronavirus ook makkelijk om zich heen grijpen, vreest de ICRC. Schüepp roept de strijdende partijen op zich aan het internationale humanitaire recht te houden. “Alles moet in het werk worden gesteld om burgers te beschermen en scholen, ziekenhuizen en watertoevoer te sparen.” 

 

Wij zamelen geld in voor deze slachtoffers, wij willen helpen om onderdak, kleding, voedsel en veiligheid te waarborgen middels de erkende organisaties gevestigd in Armenië.

 

Wij hopen van harte dat jullie deze overlevingskreet horen en ons willen helpen, elke bijdrage is goed! Alle beetjes helpen in deze situatie


Frauduleuze actie rapporteren?
Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: andranik arakelov [ contact]
€ 10 ingezameld van €50000.
0% behaald met 1 donaties!
Gebruiker is deels geverifieerd!
Contactgegevens zijn geverifieerd!
Het opgegeven e-mailadres en telefoonnummer zijn geverifieerd via een email en verificatie-sms.
Nieuwste donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2020-10-07 13:57:46
€10
Delen Delen