De eerste en enige school voor talenten met speciale behoeften op Zanzibar

De eerste en enige school voor talenten met speciale behoeften op Zanzibar
Rekeningnr geverifieerd!
€ 655 ingezameld van €1000.
66% behaald met 48 donaties!

Lieve mensen,

 

Allereerst bedankt dat je de moeite hebt genomen om deze pagina te bekijken. 

Ik ben deze crowdfunding gestart omdat ik vier weken vrijwilligerswerk ga doen op Zanzibar. Bij een school voor kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

 

Sinds begin 2015 werkt More Africa keihard om kinderen met speciale behoeften een veilige plek te bieden. De school is uitgegroeid tot een plek waar kinderen met speciale behoeften speciaal onderwijs, fysiotherapie en medische zorg krijgen. Het is de eerste en enige plek op Zanzibar waar kinderen deze kans krijgen. Door de jaren heen weten steeds meer ouders de school te vinden.

 

More Africa is een niet-gouvernementele organisatie (NGO), waardoor zij voor de financiering van de kosten volledig afhankelijk zijn van giften en sponsoren. De kosten die More Africa voor de kinderen financiert bestaan onder andere uit transport van en naar het project, eten, luiers en een leraar/fysiotherapeut.

 

Ik wil graag, naast mijn inzet deze vier weken, een bijdrage doen om de school te steunen in hun financiering. Daarbij wil ik je vragen om ook te doneren! 

Elk bedrag is welkom en ik waardeer het heel erg dat je de moeite neemt om dit te lezen.

 

Bedankt!

 

Liefs,

Sam

 

 

Hierbij nog een stuk informatie over de soorten onderwijs die More Africa biedt aan hun leerlingen:

 

Speciaal onderwijs
More Africa biedt speciaal onderwijs op maat van alle kinderen. Alle kinderen hebben een persoonlijk zorgplan, waarin korte en lange termijn doelen zijn geformuleerd. We werken dagelijks aan alle doelen en rapporteren daar wekelijks over. Aan het eind van elke maand wordt er geëvalueerd en elke drie maanden worden de doelen geëvalueerd en waar nodig bijgesteld. Op deze manier wordt de voortgang van de kinderen gemeten.

 

Kinderdagverblijf
De peutergroep bestaat uit peuters en kinderen met een grote ontwikkelingsachterstand. We bereiden ze voor op de basisschool door ze basisvaardigheden en sociale vaardigheden bij te brengen.

 

Basisonderwijs
De groep bestaat uit kinderen die in Zanzibar vanwege hun handicap niet naar een overheidsschool mogen. Deze groep heeft enerzijds kinderen die doorstromen van de crèche naar de basisschool. Deze kinderen zijn zeer leergierig en kunnen in de toekomst doorstromen naar de groep “gevorderden”. Anderzijds bevat deze groep kinderen die door hun ontwikkelingsachterstand hun leergrens hebben bereikt. Voor deze kinderen is het basisonderwijs het beste wat ze kunnen doen. Herhaling is de sleutel voor deze kinderen.

 

Gevorderden
De groep gevorderden, bestaat uit kinderen die zijn doorgestroomd uit het basisonderwijs. Al deze kinderen hebben een verstandelijke beperking, soms in combinatie met een lichamelijke beperking. In deze klas leren de kinderen bijna alle vakken die op een “gewone” school worden onderwezen; lezen, schrijven, wiskunde, aardrijkskunde, wetenschap, Engels, sport en muziek.

 

Kinderopvang
More Africa biedt opvang aan kinderen met (ernstige) ontwikkelingsachterstanden, verstandelijke- en meervoudige beperkingen. We bieden deze kinderen ervaringsleren aan, zonder enige druk. Dat betekent dat het gaat om onderwijs waarin je kinderen zoveel mogelijk ervaring laat opdoen, zodat ze zelf leren ervaren en ontdekken. Kinderen leren door vallen en opstaan. 
Leerlingen met een ernstige handicap zijn volledig afhankelijk van hulp bij alledaagse activiteiten, zoals eten, spelen, aankleden, etc.
Bovendien kunnen ze vaak niet praten en is het aan de leerkracht om hun subtiele signalen te begrijpen. Ook deze leerlingen zijn om te leren volledig afhankelijk van begeleiding en een ervaringsgerichte omgeving.

 

Fysiotherapie
Naast speciaal onderwijs biedt More Africa ook fysiotherapie aan. Ongeveer een derde van alle kinderen op school heeft naast een verstandelijke beperking ook een lichamelijke beperking. Voor deze kinderen bieden wij fysiotherapie aan. In onze nieuwe school hebben we een speciale ruimte ingericht voor fysiotherapie. Ook hebben we een ontspanningsruimte, waar alle zintuigen worden geprikkeld. 
Er is een speciale groep met kinderen met ernstige cerebrale parese. 
Vooral voor deze kinderen biedt More Africa bewegingservaringen en zintuiglijke stimulatie. Daarnaast is het van groot belang om te behouden wat bij deze kinderen behouden kan worden. Daarom is het bewegen van de gewrichten vaak erg belangrijk.
Naast de kinderen met ernstige hersenverlamming biedt More Africa ook fysiotherapie aan enkele kinderen uit de crèche, basis en dagopvang. Halfzijdige verlamming komt relatief vaak voor op Zanzibar, vaak in combinatie met epilepsie. Daarnaast bieden we therapie aan peuters met een ontwikkelingsachterstand.

 

Medische zorg
Ouders willen vaak het beste voor hun kind, maar weten niet waar ze heen moeten. Epilepsie wordt bijvoorbeeld gezien als de duivel die zich openbaart in iemands lichaam. Op Zanzibar zijn er nog steeds complete rituelen om het te verdrijven. More Africa betaalt alle kosten voor medicatie, controles etc. More Africa gaat ook mee met de afspraken, ten eerste om er zeker van te zijn dat ze ook echt gaan, ten tweede om goed op de hoogte te zijn van wat de doktoren zeggen en ten derde om de ouders en het kind bij te staan en waar nodig meer uitleg te geven.

 

16+ vaardigheidstraining
More Africa biedt een trainingsprogramma voor mensen met een beperking vanaf 16 jaar. De training bereidt onze medewerkers voor op het werken in de horeca. 
We leren onze medewerkers werken als beveiliger, tuinman, barman, chef-kok of huishoudster. 
Onze stagiaires zullen hun opleiding in praktijk brengen binnen ons guesthouse. Zo creëren we werkgelegenheid voor mensen met een handicap. 
Wij geloven dat iedereen de mogelijkheid heeft om een betekenisvol lid van de gemeenschap te zijn. 
Onze medewerkers kunnen niet wachten om u te laten zien wat ze geleerd hebben. Zo beleeft u een heerlijke vakantie en kunnen onze medewerkers leren en zichzelf ontwikkelen in een vertrouwde en veilige omgeving. Een win-winsituatie voor onze gemeenschap!

 

Wil je meer lezen over More Africa? Bekijk de website https://more-africa.com


Frauduleuze actie rapporteren?
Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: Sam Reinders [ contact]
€ 655 ingezameld van €1000.
66% behaald met 48 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Contactgegevens zijn geverifieerd!
Het opgegeven e-mailadres en telefoonnummer zijn geverifieerd via een email en verificatie-sms.
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Top 3 donaties:
Avatar
Han Reinders
Doneerde op: 2022-12-07 08:21:04
€100
Avatar
Sanne Wijnbergen
Doneerde op: 2022-12-23 20:54:12
€30
Avatar
Manny de Haan
Doneerde op: 2022-12-11 13:15:38
€25
Nieuwste donaties:
Avatar
Morris
Doneerde op: 2023-01-27 17:25:44
€10
Avatar
Zoƫ
Doneerde op: 2023-01-25 16:43:59
€5
Avatar
Felice
Doneerde op: 2023-01-07 22:43:17
€5
Avatar
Robin Telgenkamp
Doneerde op: 2023-01-07 11:54:14
€10
Avatar
Leah
Doneerde op: 2023-01-07 10:47:10
€10
Delen Delen