Steun Lisanne in de strijd tegen chronische Lyme

Steun Lisanne in de strijd tegen chronische Lyme
Rekeningnr & legitimatie geverifieerd!
€ 20803 ingezameld van €50000.
42% behaald met 650 donaties!

Onze lieve vriendin Lisanne is 31 jaar oud en heeft chronische Lyme. Door deze ziekte is Lisanne haar leven tot stilstand gekomen en is ze al 5 jaar ernstig ziek thuis. Er is een mogelijkheid op meer kwaliteit van leven, en daarvoor willen we graag jullie hulp vragen. 

 

Toen Lisanne 12 jaar was, ging ze op scoutingkamp en liep hierbij 18 tekenbeten op. Hier was ze toen even ziek van, maar op dat moment was er nog geen reden tot zorg, mede doordat er destijds nog niet veel bekend was over de ziekte van Lyme. Lisanne realiseerde zich toen nog niet hoe deze tekenbeten later haar hele leven zouden beïnvloeden. 

 

Na haar 12e kreeg ze steeds meer verschillende onverklaarbare gezondheidsklachten en werd ze steeds zieker in de loop der jaren. In de reguliere zorg werd ze niet serieus genomen en werden haar klachten veelal als psychisch bestempeld. Lisanne gaf echter niet op en wist dat haar klachten niet vanuit de psychische kant kwamen. Na een jarenlang traject met vele onderzoeken en bezoeken aan verschillende disciplines, was er eindelijk duidelijkheid: Lisanne heeft chronische Lyme.

 

Chronische Lyme is een sluipmoordenaar, het tast je hele lichaam beetje bij beetje aan. Chronische Lyme gaat gepaard met vele infectieziektes die zijn overgedragen door teken. De co-infectieziektes spelen een héle grote rol in het ziek zijn. Al 5 jaar lang ligt Lisanne ziek thuis op bed, heeft ze 24/7 pijn en kan ze nergens meer heen. Normale dagelijkse dingen als douchen en eten vragen al haar krachten, waardoor haar hele leven stil staat.

 

De mogelijkheden tot behandeling in Nederland zijn zeer beperkt en Lisanne heeft er al ontzettend veel geprobeerd. Deze behandelingen hebben Lisanne en haar ouders al zo veel geld  gekost, omdat chronische Lyme niet door de Nederlandse gezondheidszorg erkent wordt. Dit betekent dat ze geen vergoedingen en bijbehorende (medische) professionele hulp heeft gekregen, waardoor ze al duizenden euro’s kwijt is geweest.

 

Gelukkig is er een behandeling in Duitsland die een kans van slagen kan hebben voor Lisanne. Na enorm veel regelen kan ze hier terecht voor behandeling, maar er gaat veel tijd en geld in zitten, want ook deze behandeling wordt helaas niet vergoed. Daarom willen we Lisanne heel graag een hart onder de riem steken en geld voor haar behandeling inzamelen middels deze crowdfunding actie.

 

Lisanne is super lief, slim, enorm sterk, een top vriendin en een prachtig mens. We hebben heel veel respect voor hoe ze blijft doorzetten, ondanks ze het zo zwaar heeft. Het is heel verdrietig om te zien hoe ze steeds meer achteruit gaat door deze vreselijke ziekte. We willen haar graag steunen waar we kunnen.  We hopen dat ze door middel van de behandeling in Duitsland kan herstellen en over een tijd weer kwaliteit van leven heeft. Dit gunnen we haar heel erg en dit verdient ze zo enorm!  

 

We hebben jullie hulp dus hard nodig. Elke donatie, ongeacht het bedrag, is meer dan welkom. Hiervoor zijn Lisanne, haar familie en wij je heel erg dankbaar!  

 

Ons leven gaat door en dat van Lisanne staat stil, help jij haar weer mee vooruit?

 

Veel liefs,

 

De vriendinnen van Lisanne –

Jamie, Noortje, Stefanie & Nienke

 

Wil je Lisanne naast een donatie ook een hart onder de riem steken door middel van een kaartje o.i.d. Stuur dan een mailtje naar lisannetegenlyme@gmail.com

Help mee en deel deze actie:
Facebook reacties:
Campagne Gegevens:
Gestart door: Lisanne Mathijssen [ contact]
€ 20803 ingezameld van €50000.
42% behaald met 650 donaties!
Deze gebruiker is geverifieerd!
Contactgegevens zijn geverifieerd!
Het opgegeven e-mailadres en telefoonnummer zijn geverifieerd via een email en verificatie-sms.
Tenaamstelling rekening geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven hebben we vergeleken met de tenaamstelling van het rekeningnummer.
Identiteit is geverifieerd!
De naam die bij het aanmelden is opgegeven is geverifieerd door een kopie ID-kaart of met iDIN (via de bank).
Top 3 donaties:
Avatar
CVWKDWV
Doneerde op: 2023-02-08 21:35:47
€1000
Avatar
Corne
Doneerde op: 2023-02-03 09:26:18
€400
Avatar
Mark en Manon
Doneerde op: 2023-02-01 11:50:03
€350
Nieuwste donaties:
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2023-08-09 09:17:18
€50
Avatar
Justin
Doneerde op: 2023-04-17 06:53:37
€50
Avatar
Janine
Doneerde op: 2023-04-13 15:53:14
€5
Avatar
Marc Toebak
Doneerde op: 2023-03-25 15:05:34
€10
Avatar
Anoniempje
Doneerde op: 2023-03-25 08:34:20
€135
Delen Delen