Veelgestelde Vragen

Account vragen

 • Hoe kan ik een account aanmaken?

  Als consument kan je een gratis account aanmaken op de aanmeld pagina. Maak je een account aan voor een stichting of organisatie met KVK nummer? Meld je dan aan als bedrijf via de link bovenaan de aanmeld pagina.

 • Hoe pas ik mijn account gegevens aan?

  Wanneer je een account bij ons aanmaakt, maken wij bij de betaalprovider een account voor je aan. Om dit account aan te maken geven wij je naam, telefoonnummer en e-mailadres door. De betaalprovider staat achteraf geen wijzigingen toe om fraude te voorkomen.

 • Ik kan niet (meer) inloggen?

  In de meeste gevallen komt dit doordat er foute inloggegevens ingevuld worden. Gebruik voordat je contact met ons opneemt eerst de wachtwoord vergeten functie.

 • Hoe voeg ik mijn rekeningnummer toe?

  Wanneer je de eerste donatie ontvangen hebt kan je het rekeningnummer toevoegen waarop je uitbetaald wilt worden. Het toevoegen kan via een 1 cent iDeal of banconact betaling. Let wel dat de betaalprovider het rekeningnummer eerst moet goedkeuren. Hierbij zullen hun de opgegeven naam met de tenaamstelling vergelijken.

 • Zijn er aanvullende controles?

  De betaalprovider regelt alle online betalingen, verificaties en uitbetalingen. Wanneer je de eerste donatie ontvangen hebt zal je een rekeningnummer moeten toevoegen via iDeal of Bancontact. Heb je een donatie van minimaal 250,- euro of meer dan 1500 euro in totaal ontvangen dan is er een identificatie plicht. De betaalprovider is wettelijk verplicht de identiteit te controleren, hiervoor zal je een ID kaart, paspoort of rijbewijs moeten uploaden.

Financiële vragen

 • Wat zijn de kosten van een actie?

  Het aanmaken van een actie en account is geheel kosteloos. Je betaalt per ontvangen donatie 3 tot 6% commissie, daarnaast betaal je €0,59 per iDEAL, overboeking of Bancontact transactie. Voor het vaste bedrag verzorgen wij de website, betalingen (bankcontract), administratie, handmatige controle van betalingen en is er een professionele helpdesk voor u en de donateurs. De tarieven kun je hier bekijken.

 • Moet ik belasting betalen over de donaties?

  Beslist u zelf wat u met het geld doet? Dan mag u in de meeste gevallen, van iedere donateur €3.244 euro per jaar ontvangen, zonder dat je aangifte hierover hoeft te doen. De belastingdienst vermeldt hierover:

  "Iedereen mag u belastingvrij € 3.244 schenken. U hoeft daarover ook geen aangifte schenkbelasting te doen. Zolang u maar in de gaten houdt dat u schenkingen van partners bij elkaar op moet tellen. Krijgt u dus een bedrag van zowel uw oom als uw tante? Dan mag het totaalbedrag niet hoger zijn dan € 3.244."

  Bron (08-04-2021): https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/schenken/content/ik-krijg-een-schenking-betaal-ik-schenkbelasting

 • Wat als mijn doel niet behaald wordt?

  Dat is geen enkel probleem. Je donaties worden altijd uitbetaald!

 • Hoe en hoe vaak betalen jullie uit?

  Wij betalen uw donaties wekelijks aan u uit. U hoeft niks voor te schieten, onze kosten worden verrekend. Doel niet behaald? Geen probleem, ook dan wordt je zonder extra kosten uitbetaald! Houd daarnaast rekening met 1 tot 3 werkdagen verwerkingstijd voordat het op uw rekening staat.

 • Ik wil uitbetaald worden, hoe regel ik dit?

  Indien je rekeningnummer reeds toegevoegd en goedgekeurd is door onze betaalprovider, zal je wekelijks uitbetaald worden. Houd rekening met 1 tot 3 werkdagen verwerkingstijd voordat het op uw rekening staat. Let op! Banken verwerken geen overboekingen in het weekend en op feestdagen.

Donateurs vragen

 • Hoe controleer ik aan wie ik doneer?

  Tijdens het aanmelden van een actie op onze website vragen wij om een voor-en achternaam. Voordat donaties uitbetaald kunnen worden zal het rekeningnummer door de betaalprovider gecontroleerd worden waarvan de naam overeen zal moeten komen. Als een actie starter een valse naam opgeeft kan het rekeningnummer dus niet toegevoegd worden en dus ook niet uitbetaald worden. Heeft een actie meer dan €1500 ontvangen, dan zal ook het legitimatiebewijs gecontroleerd worden op de door de gebruiker zijn opgegeven naam.

 • Kan ik veilig doneren via DoneerDoel?

  DoneerDoel.nl is beveiligd met een SSL certificaat en alle online betalingen verlopen via een betaalprovider (OnlineBetaalpalform). De donaties komen direct op een derdengeldenrekening van de betaalprovider. Hierdoor kan je veilig via onze website doneren.

 • Kan een donatie retour geboekt worden?

  Alle donaties zijn (in normale omstandigheden) onherroepelijk en zonder tegenprestaties. Dit betekend dat de actie starter geen wederprestatie mag beloven en dat donaties niet teruggeboekt kunnen worden. Mochten de donaties nog niet uitbetaald zijn (wegens ontbrekende verificaties) en de actie onjuist blijkt te zijn, dan nemen wij contact op met de betaalprovider om dit waar mogelijk te stoppen. Wij kunnen hier echter geen garanties over geven.

 • Ik wil graag een actie melden!

  Staat er een actie op DoneerDoel.nl die je niet vertrouwd? Klik dan op de " actie rapporteren" button bij de actie.

Overige vragen

Zelf een actie starten?

Dat is mogelijk en je start al binnen enkele minuten waardoor je een eigen pagina krijg. Je betaalt bij ons alleen een kleine commissie per donatie. Ontvang je geen donaties dan kost een actie je ook helemaal niks!