Veelgestelde Vragen

klik op een vraag om het antwoord te lezen


Algemene Vragen

Iedereen die een crowdfunding (geld inzamel actie) wilt opstarten! U promoot de pagina/uw actie wij regelen de techniek en de iDEAL donaties!

Wanneer een actie aangemaakt is vermelden wij deze niet direct op onze website, deze actie is tot deze 20 euro aan donaties ontvangen heeft alleen te bezoeken via de directe link. De actie starter zal dus zelf de actie moeten promoten en of delen op social media. Wij adverteren/promoten nooit acties op de vermelding op onze website na, wij zullen dus niet actief donateurs voor acties zoeken. Tevens staat er bij elke actie vermeld wie de actie gestart heeft en welke naam er bij het bankrekeningnummer hoort. Op de actie pagina kan tevens een fraude melding gedaan worden, en bij acties met meerdere donaties controleren wij het rekeningnummer met een iDEAL betaling.

U mag een actie starten voor een persoonlijk doel en/of wens, of voor iemand anders of een vereniging.

Bekijk HIER een voorbeeld crowdfund actie pagina.

 

Actie Vragen

Wij hanteren alleen kosten per donatie en dus geen opstartkosten of aanmeld kosten. Voor het vaste bedrag verzorgen wij de website, betalingen (bankcontract), administratie, handmatige controle van betalingen en is er een professionele helpdesk voor u en de donateurs. De tarieven kan je hier bekijken.

Geen probleem, u ontvangt altijd uw donaties! Wij betalen deze wekelijks uit.

Wij betalen uw donaties maandelijks aan u uit (laatste dag van elke maand). U hoeft niks voor te schieten, onze kosten worden verrekend. Doel niet behaald, geen probleem ook dan wordt je zonder extra kosten uitbetaald! Houd daarnaast rekening met 1 tot 2 werkdagen voordat het op uw rekening staat.

Online Betaalplatform is dit bij wet verplicht indien u meer dan € 1500 per jaar aan donaties ontvangt via onze website. Hun zullen u dan moeten verifieren dat het geld ook daadwerkelijk terecht komt bij de persoon waarvoor de actie bedoeld is. Wij nemen voordat wij tot uitbetaling overgaan, contact met u op om dit z.s.m. te regelen. U dient hier aan mee te werken! Dit om fraude en witwassen te voorkomen.

 

Donateurs Vragen

Jazeker, onze website draait volledig op HTTPS wat een veilige verbinding garandeert, tevens gaan de betalingen via Online Betaalplatform wat de grootste betaalprovider van Nederland is.

U dient minimaal 5 euro te doneren, dit om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Bij het aanmaken van de actie versturen wij een email waar op een speciale link geklikt dien te worden. Zo weten wij zeker dat het emailadres bestaat wat er opgegeven is.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW, als vereniging kunt u de betaalde BTW terugkrijgen!

Zelf een actie starten?

Dat is mogelijk en je start al binnen enkele minuten waardoor je een eigen pagina krijg. Je betaald bij ons alleen een kleine commissie per donatie. Ontvang je geen donaties dan kost een actie je ook helemaal niks!