Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is een term die gebruikt word bij geld inzamel acties, maar is vooral bekend bij acties waarbij u voor een bepaald bedrag aandelen en/of rente krijgt. U kunt het zien als een soort bank, maar in deze gevallen krijgt u niet van de bank het geld maar van vele personen die een stukje willen investeren in jouw actie!

Wij bieden alleen plaats voor crowdfund acties waarbij het om donaties gaat, dus zonder tegenprestaties.

Geld inzamelen met (donatie) crowdfunding!

Op DoneerDoel.nl kunt u een "donatie crowdfunding" starten, dit betekend dat de bedragen die u ontvangt als donaties ontvangt zonder hiervoor iets terug te moeten leveren. Wanneer u een actie start krijgt u een pagina op onze website die u zelf met tekst en afbeeldingen kunt stylen. Hierop staat ook een formulier waar bezoekers veilig met iDEAL aan u kunnen doneren, volledig veilig en automatisch!

Crowdfunding in Nederland steeds populairder

Paar jaar geleden had nog bijna niemand van crowdfunding gehoord, nu is het een term die iedereen kent en meerdere soorten acties kent. Crowdfunding in vorm van aandelen en/of rentes of in de vorm van donaties zoals wij die op onze website aanbieden. Jaarlijks wordt er miljoenen ingezameld met deze methode.

De voordelen van doneer crowdfund actie

Crowdfunding kent vele positieve punten zoals het feit dat iedereen een donatie actie kan starten en geld kan inzamelen voor een wens, doel. De meest voorkomende succesvole acties zijn voor vaak voor minder leuke situaties zoals een rolstoelbus of een operatie in het buitenland. Deze acties worden massaal gedeeld en op gedoneerd. Nederlanders zijn vaak bereid om u te helpen in de meest benauwde situaties in uw leven.

Zelf een actie starten?

Dat is mogelijk en je start al binnen enkele minuten waardoor je een eigen pagina krijg. Je betaalt bij ons alleen een kleine commissie per donatie. Ontvang je geen donaties dan kost een actie je ook helemaal niks!