Crowdfunding starten als particulier

Ook als particulier kun je gemakkelijk geld ophalen via een crowdfundingcampagne, om zo jouw plannen tot uitvoer te kunnen brengen. Heb je geld nodig om een ander in nood te helpen? Wil je geld inzamelen voor die droomreis die je al je hele leven wilt maken? Of wil je misschien wel een goed doel opzetten om de wereld net een beetje beter te maken? Wat voor soort idee je ook hebt, crowdfunding is er voor iedere particulier. Iedereen is welkom en kan gemakkelijk een eigen crowdfundingcampagne opzetten via het platform van Doneerdoel. Alles wat je nodig hebt is een origineel idee en een goede dosis ambitie of helaas in een situatie zitten waar u wat hulp bij nodig heeft.

Het belang van sociale media

Door middel van crowdfunding kunnen de dromen van particuliere ondernemers en investeerders waargemaakt worden. De financiering wordt geheel verzorgd door ‘de crowd’, oftewel: de mensen die jou willen helpen met het uitvoeren van jouw actie. Daarom is het essentieel om de groep mensen die mogelijk interesse heeft in jouw ambities ook daadwerkelijk te kunnen bereiken. Sociale media kunnen een grote rol spelen in het delen van jouw project met vrienden, familie, collega’s en andere relaties. Dit kun je doen door de link naar jouw crowdfundingcampagne met een korte uitleg te delen op sociale media als Facebook, Instagram en LinkedIn. Dit is een makkelijke manier om snel een grote groep mensen te bereiken en hen te betrekken in jouw plan. Ook kun je via sociale media andere particulieren stimuleren om nog meer mensen te gaan helpen met het waarmaken van hun ambities, door middel van crowdfunding.

Jouw particulier crowdfundactie introduceren aan de wereld

Waar je bij een traditionele financiering bezoekjes zou moeten brengen aan een bank, om geld te kunnen lenen om bijvoorbeeld een rolstoelbus te kopen, wordt jouw idee voorgelegd aan particuliere donateurs. Dit betekent dat niet alleen de bank, maar de hele wereld jouw idee kan lezen en bij meeleven aan u zou kunnen doneren. Een voordeel dat dit met zich meebrengt, is dat het publiek de mogelijkheid heeft om contact met jou op te nemen en hun mening over jouw idee met jou te delen of vragen aan u te stellen. Deze informatie kan jou weer helpen om op nieuwe ideeën te komen om uw actie te verbeteren om veel gestelde vragen te verwerken in uw tekst.

Snel het benodigde geld bijeen krijgen

Niet alleen voor bedrijven is crowdfunding interessant. Onder bedrijven is het wel veel populairder en bekender dan bij consumenten. Een website zoals Investeerders.nl/crowdfunding/ geeft veel uitleg over de zakelijke mogelijkheden van crowdfunding. Als particulier is crowdfunding echter ook een perfecte manier om aan een bepaald geldbedrag te komen voor een bepaalde situatie, zonder dat je hiervoor een lening hoeft aan te vragen bij de bank. Ook als particulier kun je dus gebruik maken van crowdfunding om aan genoeg donateurs te komen. Er zijn minder kosten en regels verbonden aan crowdfunding, wat het een makkelijke manier van donaties ontvangen maakt. Ook is het snel, je hoeft niet lang te wachten. Voor particulieren die interesse hebben in jouw actie is doneren via crowdfunding ook aantrekkelijk.