Online Geld Inzamelen via crowdfunding?

Wanneer je een idee hebt voor een goed doel, een prachtige reis die je wilt maken of een ander geweldig project die je hebt bedacht, wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk tot actie over gaan. Om jouw project de snelle start te kunnen geven die het verdient, kun je het beste zo snel mogelijk beginnen met geld inzamelen. Crowdfunding is een effectieve en makkelijke manier om online geld op te halen en zo snel mogelijk tot actie over te kunnen gaan.

De start van jouw crowdfunding campagne

Via ons platform kun je makkelijk en snel jouw eigen crowdfunding campagne starten en geld inzamelen. Bedenk een korte, pakkende tekst waarin je uitlegt wat jouw plan precies zal inhouden en waarom het zo�n goed idee is of waarom het zo hard nodig is. Denk hierbij aan de activiteiten die jij zal gaan uitvoeren, de locatie en de uitvoering van je concept. Probeer goed te verwoorden waarom jouw idee anders is dan alle anderen. Alleen met goed omschreven verhaal over de situatie zult u meer kans maken op vele donaties. Naast een pakkende tekst is ook een goede afbeelding van belang. Om het meeste geld op te halen is het zaak om een afbeelding te hebben die de aandacht trekt en het publiek uitnodigt tot het lezen van jouw actie of situatie. Het is dus belangrijk dat deze opvalt en een goede weergave geeft van waar jouw plan voor staat. Het is belangrijk dat de afbeelding of video die je gebruikt consistent is met de boodschap die jij wilt overbrengen met de tekst, om zo een duidelijk beeld te schetsen en zoveel mogelijk geld op te kunnen halen.

Het delen van de campagne

Wanneer je een tekst en een afbeelding gekozen hebt is de volgende stap natuurlijk om jouw idee met de wereld te gaan delen. Immers kun je alleen geld inzamelen wanneer mensen jouw droom, wens of doel te zien krijgen. Het is daarom cruciaal om jouw actie met zoveel mogelijk mensen te delen. Je kunt hiervoor je eigen netwerk inschakelen en de link van jouw campagne delen via sociale media zoals LinkedIn en Facebook. Ook geschreven media kunnen handig zijn om jouw boodschap wereldkundig te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een oproep plaatsen in een krant of relevant (vak)tijdschrift, of flyers uitdelen. Onderschat daarnaast ook de kracht van mond-tot- mond communicatie niet. Probeer geГЇnteresseerde donateurs te motiveren om jouw actie door te vertellen aan anderen, om zo de boodschap steeds verder te verspreiden en zoveel mogelijk geld op te halen met jouw campagne.

Geld ophalen

Wanneer het gelukt is om jouw crowdfundingcampagne te delen met de wereld en er genoeg mensen zijn die jouw pagina bezoeken, moet je hen zo ver krijgen om ook daadwerkelijk geld te doneren aan het plan. Het voordeel van online geld inzamelen via een crowdfundingcampagne is dat donateurs zelf kunnen kiezen hoeveel geld zij willen doneren. Ook kleine bijdrages kunnen uiteindelijk een groot verschil maken, elke bijdrage telt. Wanneer donateurs besluiten een bijdrage te willen leveren aan jouw actie, kunnen zij gemakkelijk op de website betalen via iDEAL. Dit betekent dat de betaling geheel veilig is en dat deze direct op jouw saldo wordt bijgeschreven. Je kunt tijdens het ontwikkelen van je campagne zelf kiezen op welke rekening de investeringen gestort worden. Per donatie wordt er slechts 3 tot 6% commissie ingehouden voor het platform. Het leeuwendeel van het bedrag blijft over om voor jouw doel te gebruiken. Zo kun je genoeg geld inzamelen om direct aan de slag te kunnen gaan om jouw droom te verwezenlijken.